Rotbart: s Regler För

Jag tillägnar denna till Jill och Lou.

Jill Jill Smokler, en.k.en. Skrämmande Mamma, som har vänligen gett mig utrymme på sin webbplats för att skämma ut mig själv. Hennes Bekännelser av en Skrämmande Mamma är inspiration, naturligtvis, för rubriken på detta inlägg, men också för djupt inåtvänd och modiga bit av skrift som följer.

Lou var min farfar, den mest besatt person jag någonsin känt. Jag har alltid misstänkt att en dag mitt barn, eller sina barn, eller på alla av dem kommer att säga samma sak om mig. Jag är inte säker på hur jag känner om det. Här är ett exempel på Lou ' s tänkande. När jag var en tredje året läkarstuderande som lever i Manhattan, och telefonen i vår lägenhet ringde vid 4 på morgonen, vaknar jag och mina rumskamrater. Det var Lou ringer för att se om jag var okej. Nämnde jag att det var 4 på morgonen? Verkar som om han hade lyssnat till hans transistor radio, oförmögen att sova igen på grund av hans livslånga känsla av förebådande. Han hörde Staten Island-Färjan hade kraschat in i en annan båt på djupt vatten och två passagerare saknades. Han var bara ringer för att se till att jag var inte en av dem.

När våra barn föddes, jag kom så småningom att uppskatta Lou ' s perspektiv; barn är verkligen ångest, provocerande. Så mycket kan gå fel! Världen är en skrämmande plats för barn och för dem som är hemma lyssnar på transistor radio. Våra barn är nu vuxna och i olika stadier av självständighet. Som jag skrattade mig igenom Jill bok en senare kväll, jag tänkte att det kunde vara dags för lite personlig bekännelse och utlämnande. Så jag frågade barnen om de minns något "Staten Island Ferry" ögonblick under deras barndom, eller sedan. OMG! Vad tänkte jag på?

Kanske det bästa sättet att sammanfatta torrent av skratt, ja förlöjliga (kärleksfull förlöjligande?), som vällde fram från mina barn är att presentera vad de och deras vänner har ömt kommit för att kalla, Rotbart Regler för Ordning:

"5 chip gräns" - regeln . Ok, jag börjar med denna regel eftersom det, i efterhand, även jag tror att det kan ha varit lite over the top. Men, det är ingen tvekan om att tortilla chips är onyttigt, eller hur? Och de fyller upp dig. På en Mexikansk restaurang, eller på taco nätter hemma, barnen fick 5 marker för varje före måltid. Eftersom, låt mig säga ytterligare försvar, det var många nätter innan regeln infördes när barnen åt så många marker som de var för full för att äta burritos och fajitas när de äntligen kommit! I efterhand tänker jag att jag kanske borde ha tillåtit 10 marker. Du bor och du lär dig.

"4 minuter med bubbelbad" - regeln. Visste du att långvarig exponering för värme under hane testikelcancer utveckling kan minska antal spermier. Vi pratar om mina framtida barnbarn här! Denna viktiga vetenskapliga informationen verkar ha gått förlorad bland föräldrar till alla våra söner och vänner, som får sin snart-att-vara-hovmannen pojkar gärna hålla sina ljumskarna under vattnet i bubbelpoolen på obestämd tid. På obestämd tid! Våra pojkar, å andra sidan, guppade i och ur vattnet var 4 minuter som whac-a-mol att låta sina testiklar för att svalna i minst 4 minuter före nedsänkning. Naturligtvis, i rättvisans namn till våra söner, jag gjorde min dotter bob in och ut på 4 minuters mellanrum, även om den anatomiska risk att hon var visserligen lägre. Jag är ett lika möjlighet förtryckande besatt.

Den "bärbara datorer är inte till för att ditt knä" - regeln . Denna regel har liknande grunden till bubbelpool regel. Det är väl redovisade berättelser av poliser som blev infertila eller utvecklas testikelcancer eftersom de höll sin radar vapen påslagen, så att den vilar i knät, medan bemanning hastighetskontroller. Verkligen, du kan googla det. Nu, medan det är sant att bärbara datorer är inte radar vapen, att de inte värma upp och jag är säker på att jag läste en berättelse en gång om potentiella risker i ljumsken exponering långvarig varv till en bärbar dator. Du kan säkert leta upp det också.

"3 fot dator monitor" - regeln. Kom ihåg när vi var barn och våra föräldrar inte skulle låta oss sitta för nära TV: n på grund av det intuitivt hög risk som är förknippad med att vara för nära TV: n? Okej, det var kanske bara i mitt hus. Jag tänker på TV-skärmen försiktighetsåtgärd som förmodligen var avsedd att skydda våra ögon, rätt? Tja, datorskärmar är dagens Tv-apparater (Tv är dagens Tv-apparater också, men de är så stora att ingen vill sitta nära längre). Så, har vi utformat våra barn skrivbord så att datorn skärmar placerade på baksidan och tangentbordet strategiskt fast på plats för att ge 3 meter mellan skärm och ögon (och hjärnor – i fall elektron vågor orsaka skador på hjärnan, vilket också). Ja, det kan ha varit några ögonen som orsakas av att övervaka att vara så långt bort. Men bättre för ögonen än ögat bestrålning, eller hur? Arbeta med mig här.

Den "mobiltelefon headset" - regeln. Jag insåg inte förrän nyligen som mina barn e-mail varandra med nedsättande kommentarer varje gång jag skickar dem en annan tidning berättelse om risken för att mobiltelefoner orsakar cancer i hjärnan. Jag tror att sanningen om deras samverkan i slutändan kom ut när jag började inklusive vår dotter-in-law-till-vara på listserv. Jag kunde inte tro att hennes föräldrar var inte maila henne med dessa mobilen skräckhistorier (och hennes far en läkare!), så jag kände att jag var tvungen till. Ja, det är sant det finns enstaka berättelser ifrågasätter mobiltelefon hjärnan cancer association att jag kan glömma att skicka barnen, men det är bredvid punkten. Tillräckligt många människor är oroade över vad som mobiltelefoner gör till hjärnan, särskilt för att formbara hjärnor, att jag inte är solist i denna konsert. Jag kan bara vara den starkaste rösten. "Inget headset, inga mobiltelefoner. Period!" Det är så jag brukar stänga min e-noter till barnen om mobiltelefon headset. Så stämma mig.

De "trådar är säkrare än trådlöst" - regeln. Som alla i hela världen, och alla i vår närhet, gick trådlöst, vi gick hardwire. I den osynliga moln svävar i trådlösa bostäder, skolor, flygplatser och Starbucks, som vågor av bits och bytes är bad oss med strålning. Du behöver inte stå för nära en mikrovågsugn för att få bestrålat i ditt eget hem längre om du har en trådlös anslutning (detta förebådar "5 meter från mikrovågsugn regel" som jag inte har utrymme för att mer fullständigt beskriva).

Den "Volvo" - regeln. Den här behöver ingen ytterligare förklaring än att hänvisa dig till "Volvo räddade mitt liv" Club sidan på bilen tillverkarens webbplats. Bokmärke denna sida. Jag vet att jag gjorde det. Våra barn kör Volvo. Gammal, begagnad, fräser Volvobilar med trasiga luftkonditioneringar, trasiga radioapparater och läckande element. Och, om vi hade råd med Humvees...

"8 timmars sömn eller om du inte kör" - regeln. Otillräcklig sömn fungerar precis som bilkörning, bromsa dina reflexer och dulling dina sinnen bakom ratten. Det säger så rätt i förar-ed manual. Om våra barn inte sover 8 timmar, de ville inte köra bil den dagen. Visserligen fanns det vissa inneboende problem med den här regeln, inte minst som är det ofta innebar att deras vänner skulle köra – och vem vet hur länge deras vänner hade sovit? Eller om deras vänner körde en Volvo? Fortfarande var det gjort. Tror jag.

Det "även om det är bara en 15 minuters bilresa till skolan, om du inte lämna 40 minuter innan skolan börjar kan du inte köra" - regeln . Hastigheten dödar. Det är inte öppen för debatt. Om du kör sent, du är mer sannolikt att hastighet. Om du är tidigt, det finns ingen anledning att skynda. Om våra barn inte lämna huset 25 minuter tidigare än den tid det tog att komma någonstans, vi körde dem och plockade upp dem efteråt. Som, för en tonåring spyr oberoende hormoner från varje por är mycket pinsamt. Så våra barn var alltid tidigt och om de kör deras vänner, deras vänner var alltid tidigt. Jag har sedan dess lärt mig att de flesta av deras långsam och lugn-enheter var tillbringade dissing pappa.

"Familjen middag" - regeln. Familjens middagar tillsammans var obligatorisk, utom när omöjligt. Och de var sällan omöjligt. När våra barn var tonåringar, detta innebar ofta att möta upp med vänner på biografen efter vänner hade redan gått ut för att äta middag tillsammans. Vänner kände till regeln. Jag tror att det var deras fel för att sätta våra barn i denna besvärliga sociala position.

Den "weed killer" - regeln. Till hennes stora kredit, och med min evig tacksamhet, min fru har lagt upp de flesta av Rotbart s Rules of Order. Men det som egentligen driver henne nötter, även idag. Ledsen, älskling, jag är verkligen. Vårt hus har mer ogräs än någon av de andra i grannskapet. Genom att nu, du kan ha en aning om varför. Jag är barnläkare. Jag har tagit hand om barn med dålig sjukdomar. Jag är ganska säker på att ogräs kiilers döda ogräs genom att mutera DNA. Och hur är det ogräs tänkt att veta vilka DNA är ogräs DNA och DNA kid DNA? Nja, inte i min trädgård. Vi plocka ogräs för hand, när vi kan, men för det mesta har vi bara klippa gräsmattan tillräckligt ofta för att grannarna inte klagar för mycket.

Det 2 ½ timme flygplats-regeln. Långt innan den 11 September 2001, när alla andra i världen var naivt anländer till flygplatsen en timme före flygning tid, vår familj fick till flygplatsen två timmar framåt. Sedan 9/11, vi får där 2 ½ timmar för tidigt. Jag kommer aldrig att glömma den en gång och det lönade sig. Det var ett brott mot säkerheten, och alla som redan hade rensat säkerhet och ombord på tåg för sina portar tvungen att komma tillbaka och vara rescreened. De flesta missade sina flyg, men inte oss. Denna regel liknar den "Komma till biografen 30 minuter innan filmen börjar, så att du inte behöver sitta i den främre raden" - regeln. Om du inte tror att det är en viktig regel, se avsnittet "3 fot datorskärm artikel" ovan.

Och det fanns fler regler. Många fler. Våra barn skratta åt dem nu, magen skrattar, i själva verket. När de var unga, de skulle ibland klagar på reglerna, oftast när deras vänner gjorde det klart att de var bundna av något liknande kedjor. Men när vi fick vind utanför godkännande. En av vår dotters vänner har berättat att när hon frågade hennes föräldrar om lov att göra något som de inte var alltför säker om, de bad, WWHD. Vad skulle Harley göra? Ibland vänners föräldrar faktiskt skulle ringa oss för att få råd om en situation. Och våra barns vänners föräldrar föredrog sina barn rida på våra barn " bil.

Djupt inne i de vrår av min hjärna, jag gillar att tänka att mina barn fortfarande inte fylla upp på chips, sitta långt från datorskärmen, och komma till flygplatsen tidigt. Jag hoppas att de fortfarande sover 8 timmar per natt (de säger att de gör), att hålla en kudde mellan sina bärbara datorer och deras ljumskarna, och med hjälp av mobiltelefon headset.

Jag hoppas på att vara runt för att se reglerna i vår kids' hem när de har sina egna barn en dag. Dessa barnbarn får även höra några råd eller få en sen natt samtal från mig en gång i en stund.

Speciellt om det är ett problem på Färjan till Staten Island.

ADVERT

Lägg till din kommentar