En Road Trip Med Min Pappa. Typ Av.

Förra sommaren, jag tog en road trip från Pennsylvania till Texas.

På min egen, med två barn.

Och, tro det eller ej, jag älskade varenda minut av de 48 timmarna spenderade vi i bilen tillsammans.

När folk frågar mig varför jag påbörjat ett sådant äventyr ensam, säger jag till dem att jag skylla på min pappa. Det är hans fel att när dagarna blir längre och vädret blir varmare, jag känner att jag måste packa mina väskor och hit the road. Jag klandrar honom att lukten av varm asfalt tar mig tillbaka till familjen cross-country-resor från min barndom. Och varje gång jag passerar tröskeln till en närbutik på en tryckande varm dag, så jag får en rejäl kall luftkonditionering och en doft av nybryggt kaffe, jag ler för att jag vet att det är min Pappa som påminner mig om min road trip minnen.

Min käraste stunder som barn är av riding the hump plats mellan två gangly, behemoth bröder som ljudet av Oldies station flöt genom de öppna fönstren. Varje sommar, med min Pappa vid ratten i vår kompakta blå station wagon, vi tog episka två veckors semester som resulterade i att vi så småningom att se hela Nedre 48 med bil. Jag hade förmånen att spendera den Fjärde juli i en annan stad i över 10 år, eftersom min Pappa skulle tillbringa sex månader att planera detta episka äventyr när du sitter på john beväpnad med sin trogna Rand McNally.

Jag vill att mina barn ska ha dessa minnen också.

När jag först kläcktes min plan för en längre tur, min man var skeptisk. Eftersom hans tilldelade tid för semester skulle inte tillåta honom att ansluta sig till oss, skulle jag ha att resa solo med våra barn i åldrarna 9 och 12. Jag hade tänkt att göra bilresa från mitt hem i Pennsylvania till min mors hem i Texas under flera år, och äntligen, förra sommaren verkade vara rätt tid. Jag var bekant med vägen, efter att ha rest fram och tillbaka till Texas från min Nordöstra högskola, alltid med min far som min copilot. Min far gick bort i oktober 2012, och på något sätt, rutten och minnen av våra gemensamma erfarenheter av resor gjorde mig modig nog att försöka sig på resan.

Jag visste att min resa skulle hjälpa mig att minnas min Pappa och lindra den sorg Jag kände fortfarande i mitt hjärta eftersom hans bortgång. Jag behövde den tiden på vägen med honom, för att minnas, för att kort bebor de platser där han och jag stod en gång tillsammans. Jag ville att mina barn ska se det land som jag gjorde, och jag ville plantera fröet av wanderlust i deras hjärtan, mycket på samma sätt som min pappa gjorde för mig.

Som datum för resan närmade sig, jag förberett så mycket jag kunde. Resor spel och snacks var packade tillsammans med min pappa ' s vintage Rand McNally. Jag forskat vår väg, bokat hotell i förväg, och bad att jag inte gjorde ett misstag. På kvällen innan jag lämnade, som ett ögonblick av panik svepte över mig och jag började tvivla på min förmåga att hantera det 1600 mil vandring, hörde jag min pappa säga de ord som han brukade säga till mig från passagerarsätet:

"Bara att hålla händerna på 10 och 2, vara artig mot åkarna, och inte bli fast för fortkörning." Med dessa ord i mitt huvud och mina händer stadigt på 10 och 2 på ratten, barnen och jag drog ut på min uppfart i de tidiga morgontimmarna av en fuktig sommardag. När vi gjorde den vänder sig mot den lokala motorväg, vi märkte en Idaho registreringsskylt, helt på sin plats i vår lilla Pennsylvania staden. Min son log och sade, "Poppy är med oss..." och registreringsskylt spelet var i full effekt. Slutligen, vi såg registreringsskyltar från 38 länder under våra fyra dagar av bilresor.

Den rullande gården kullar i västra Pennsylvania och bergen i Virginia och Tennessee whizzed av våra fönster. Vi skrattade, vi berättade historier, vi räknade registreringsskyltar, och vi lyssnade på Harry Potter som talböcker. För tre-timmars bitar av tid mellan toaletten, kör tvingade mig att vara i nuet med mina barn. Skicka inte sms. Ingen e-post. Inga telefonsamtal. Som jag avslappnad i miles, jag fann mig själv njuter varje minut, och jag insåg att min far måste ha gjort samma sak som han lyssnade på oss prat i baksätet. Jag log för mig själv som jag kunde nästan se honom i passagerarsätet, ge mig tips på långdistans.

Längs vägen såg vi den majestätiska skönheten vårt land har att erbjuda, och barnen uttryckte sin förvåning över att staket eller prickade linjer inte dela staterna. Varje hotell och resten stannar höll anställda och personer som är villiga att göra en mors resa lättare, ytterligare ett tecken på att min pappa fortfarande var hantera min resa från långt håll. Jag kommer aldrig att glömma den vänligt chef för ett Nashville restaurang som köpt oss efterrätt när han hörde att vi var på väg till sin hemstad. Min pappa skulle ha förtjust i att slump.

När vi rullade in i min moders utfart, väg-trötta och glada, det enda jag saknade var min pappa som står vid dörren med orden, "1,595 km på 23 timmar och 17 minuter. Du gjorde det bra, grabben."

Det är klart att vi gjorde det, Pappa.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar