Vägen till Moderskap

"Du inte prova IVF???"

Det var svaret jag fick när informera en bekant att min son var adopterad från Etiopien. Mitt svar? Nope. Det gjorde jag inte. Jag försöker inte något . Jag hade tre ganska traumatisk missfall i rad, vad mer var det att prova?

Min läkare (en röv men det är en separat historia) hänvisade mig till Kvinnors Reproduktiva Klinik för massor av tester och alternativ. Han satt med sin händerna knäppta i sitt knä, skakade på huvudet och sa tyst: "jag tvivlar inte på att du kommer att bli gravid. Du kanske bara behöver lite hjälp."

"Jag tvivlar inte på att du kommer att bli gravid..."

Mike och jag hade bestämt mig i 27 att vi var redo. Redo för att ha barn. Jag hade gått i samma asshole kontor och sade, "jag vill bli gravid. Vad gör jag?"

"Att ha en massa sex."

Detta verkade ganska enkelt. Trots allt, jag hade sett massor av människor bli gravid. Hur svårt kan det vara? Men det jag var ute efter tre missfall. Efter månader av att kissa på pinnar, väntar i labs, två D&Cs och många, många tårar, hörsel, "jag tvivlar inte på att du kommer att bli gravid."

Jag kanske inte vill ha att bli gravid längre.

Jag heter om remiss och ett par dagar senare fick ett vansinnigt stort paket för att fylla ut. Medicinska historia, min och mickes, test val, etc. Det var överväldigande. Paketet satt på vårt soffbord i flera månader. Det hade bilder av leende moms hålla barn. Det fick mig att känna mig som skit. Med jämna mellanrum skulle jag säga att Mike, "Ska vi fyllt ut det här?"

"Inte nu...kanske senare." Han skulle återvända till hans Wall Street Journal utan att ens titta upp.

"Ok, jag känner inte för det heller."

Så en dag sa jag, "gör vi detta? Ska vi gå och få tester och starta denna process?"

Detta utlöste en konversation en lång tid att komma. Vi kände som om vi hade varit med om tillräckligt. Vi ville inte att gå vidare i denna riktning. Vi kunde båda är överens om det. Framåt, insåg vi, kan mycket väl resultera i en bebis. Det skulle också kunna leda till en hel del stress, en stor tribut av min kropp, och kanske det faktum att en av oss var "problemet". Gå inte någon etikett frågan och tagit bort den svarta moln hängande över oss. Jag kastade bort paketet och har sovit bättre än vad jag hade i månader. Mike tyckte det verkade som en ny människa.

"Så vi kommer bara att se på antagandet då?" Frågade jag.

"Låter bra." Han är en man av få ord. Detta var i princip som att säga, "Ja! Kan inte vänta! Det låter som en bra plan att gå vidare med."

Och så vi gjorde. Vi hade alltid diskuteras antagande och hade både kändes som det alltid var något som vi hade velat göra. Jag minns att jag blev 18 och vi hade just börjat dejta. Jag frågade honom, "Hur känner du om att anta? Jag skulle vilja att anta."

"Låter bra."

Jag svär att jag visste redan då. Och som tur hade hittat rätt berusad college kid datum och ställer frågan.

När paketet från antagandet byrån kom, vi fyllde ut det direkt. Vi skrev upp för info session, granskade länder, och böcker. Vi (mest jag med support) var på ett uppdrag. Istället för ångest och skräck vi var glada och avslappnade. Jag visste att det var rätt beslut. Detta var en möjlighet för oss alla tillsammans.

I väntan var LÅNG!! Och jag var otålig och crazed. Men aldrig riktigt stressad. När vi såg EJ bild för första gången, det var det. Alla försöker, missfall och ångest flöt bort. Och för första gången kände jag mig tacksam för den tiden. Utan den, skulle vi inte ha tittat på en bild av den sötaste baby tänkbara. Vår bebis.

Det är mycket troligt att vi kan ha ett biologiskt barn. Vi båda är medvetna om detta. Det skulle förmodligen inte ens ta IVF, som min nya OBGYN nämnde för mig. Ungefär ett år efter EJ kom hem diskuterade vi planerar för fler barn. Jag var lite orolig och kände mig skyldig för att inte bara vilja ha bara ett barn men som inte vill prova ett biologiskt barn alls. Mike sa "En och gjort!" Detta är nu vårt motto.

Jag har en stor mängd av respekt för kvinnor som genomgår fertilitetsbehandling. Det krävs styrka och uthållighet. Jag skulle inte ha kunnat göra det. Men jag tror att det viktiga för folk att komma ihåg är att de vägar som kvinnor tar till moderskap är alla olika. Har vi inte alla att följa samma steg. Några av oss sväva ut och diagram annan väg. Inte en bättre man, en annan man. Men jag är tacksam varje dag att min väg in...

ADVERT

Lägg till din kommentar