Jag Vet Riskerna Med Studsmattor. Här är Anledningen till att Vi Fick En i alla fall.

Några av mina bästa minnen från barndomen innebär en jätte rektangulär dödsfälla på min bakgård: min studsmatta. Jag minns tydligt den Jul Santa sjunkit som sucker i vår trädgård, och min barndom var aldrig densamma.

Vi spelade knäcka ägg och bad min pappa att dubbla studsa oss — och min pappa är en stor kille. Vi hade inga kuddar som täcker fjädrarna och absolut ingen nätet. Och det fanns tider när vi flög iväg på ett farligt sätt studsmattan, landar nära betong och stängsel på min bakgård.

Inga föräldrar stämde oss. Inga undantag undertecknades. Inga ben var brutna. Men vi alla överlevde för att berätta sagan.

Vår studsmatta var även komplett med en rostig metall fjädrar som lyckligtvis aldrig gav någon av oss stelkramp, men säkert höll oss på high alert så att vårt anbud benen inte råkar slinka igenom (de så gjorde det) och ta skada (som tur var inte alltför mycket).

Under de senaste åren, vi har diskuterat att skaffa en studsmatta eftersom vi vet riskerna. Nästan alla jag känner har en skräck berättelse från en trampolin händelsen. Jag har grannar vars barn har brutit sina ben och släktingar som bröt armbågar, men min man och jag gick för det här året och fick våra barn en studsmatta till Jul. Det var min idé, men jag fick min make, den medicinska professionella — att säga ja i alla fall.

Studsmattor finns en risk för att, men de är också bara om en miljon gånger säkrare nu än när jag var liten. Jag nästan skratta åt hur farliga de egentligen var när jag växte upp, och hur löjligt säkra de är idag relativt.

Men American Academy of Pediatrics faktiskt säger att föräldrar inte äger en studsmatta på alla. Usch. Enligt deras rapport, 98,000 skador som sker på grund av studsmattor varje år. Men så här är det: De rapporterar också att På 50 000 barn går till ER på grund av skateboards och skoter skador varje år. Mina barn har dem också.

Och enligt Consumer Product Safety Commission under 2013 och rapporterade att cirka 192,000 barnen åkte till AKUTEN för cykel-olyckor. Ska jag ta bort de cyklar också? Nej, det skulle bara vara tokig.

Jag vet studsmattor inte är "säkra", men de är definitivt säkrare än när jag var barn, och trots riskerna, här är varför vi fortfarande gick för det.

Minnen

Detta är den främsta orsaken för mig. Jag hade timmar av roligt på studsmattan med grannar och vänner. Vi lekte och hoppade och ibland kissade på oss våra byxor från skrattar så hårt som vi skadade oss på rostiga ringar. Vi tog catnaps i solen och hade gossip sessioner om pojkar som vi gillade. Det var försök bal som oftast avslutades med att vi smyga in sent på natten, och jag lärde mig att göra min egen lilla gymnastik rutiner som finns. Sprinkler ställa upp under under sommarmånaderna förvandlas det till en slip 'n' slide, och det gav timmar av ändlösa gratis underhållning.

Mina Barn Är inte att Stirra på en Skärm

Föräldrar i dag är ständigt slåss tid för skärmen och en studsmatta är något som får mitt barn utanför och mindre skärmar. Det lockar också vänner att spela i grannskapet.

Det är Träning

Barn behöver motion som om de behöver vatten för att dricka och luft att andas, och en trampolin är ett roligt sätt att få motion utan mina barn ens inser att de utövar.

Vi sätter upp regler för att hoppa på vår studsmatta för att hjälpa till att göra den ännu säkrare. Våra regler är ganska enkel: Vi begränsar hur många barn kan vara med på på en gång, och jag också se till att jag tittar på medan de hoppar. Vi ser till att föräldrar i vår närhet ge sitt tillstånd innan barnen hoppa, eftersom stämningar och grejer. Och med ett nät, kuddar, och mamma titta, ja, olyckor kan fortfarande hända, men vi kan också låsa dem inne och inte låta dem cykla heller.

Jag oroar mig så mycket som en förälder, men sanningen är, du kan inte leva ditt liv i rädsla. Om föräldraskap har lärt mig något, att detta är det. Och du kan verkligen inte sätta dessa rädslor på dina barn. Ja, riskerna är större genom att äga en studsmatta, men våra barn har den bästa tiden i deras liv att hoppa på det, och jag kan bara inte se det ont i det, speciellt när det finns många aktiviteter som våra barn skulle kunna få skadade från varje dag.

Det ironiska är, bara två månader efter att köpa våra barn en studsmatta, min dotter bröt hennes arm. Och gissa vad? Det var på en studsmatta. Det ironiska är dock att det var på gymnastik, inte i vår egen bakgård.

Så min poäng är denna: Du kan inte linda in barnen i bubbelplast. Även om det finns tillfällen då jag skulle verkligen, verkligen, gillar att fundera på hur detta skulle kunna göras för att jag älskar mina barn hårt och har en 5-åring som inte har någon rädsla. Men minnena de kommer att ha på den gigantiska "dödsfälla" på min bakgård, är värt varenda öre. Och kanske till och med ett brutet ben.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar