Åkt pariserhjul av Moderskap

Den andra natten, min man höll textning, "att lämna några minuters" "hem snart" det "bara" väntar på bussen", och det var nästan 7:00 innan han kom hem. Jag är inte säker på om jag var trött, barnen var trötta eller om det var fullmåne, men när han gått i, var jag redo att gå ut.

Jag kommer till slutet av mina rep regelbundet. Livet med små barn hoppar från den fantastiska och imponerande för ett ögonblick att out-of-control och irriterande nästa. Jag har en upp och ner personlighet och min högsta toppar följt av kraschar av de lägsta dalar, alla inom en rotation av minutvisaren på klockan.

Den andra dagen mina barn lekte tillsammans på översta britsen i min sons rum. De gosade på kuddar med sina gosedjur och filtar, både fnissade och ignorans runt som en Labrador valpar. Min son gjorde sin lilla syster skratta hysteriskt och hon kittlade honom under hans haka och retade honom tillbaka, ett äkta syskon kärlek fest. Jag log och kände mig alldeles varm inuti och stolt över den vackra friska barn jag var upp. Allt var bra.

Sekunder senare slog jag bort att borsta mina tänder och hela scenariot kratrar. Skrattar vände sig till skrik. Fnittrar vände sig till skrik. Snuggles visade att slåss och skjuter. Leksaker flög tvärs över rummet. Mitt hjärta slog häftigt och blod kokade när jag hoppade för att skilja de två innan någon föll av britsen. Båda barnen grät. Det var slutet på världen, förskolebarn i landet. Det var en av de stunder när jag bara ville sluta.

Att växa upp, om jag inte gillar något, jag sluta. Jag slutade konkurrenskraftiga simning, gymnastik, ringette, konst klasser och vem vet vad mer efter några år var eftersom jag inte var en stjärna på dem. Min värld var mycket svart och vitt. Gör det roligt och lätt saker som jag skulle kunna utmärka sig på. För att undvika svåra saker. Denna filosofi var bra när det var bara för mig att oroa sig för. Det fungerade även med min make i bilden, för det mesta.

Månaderna (och år) efter att bli mamma var den svåraste hittills i mitt liv. Jag är inte riktigt säker på hur jag gjorde det genom dessa år av fruktansvärd sömnbrist. Min brinnande kärlek till min nyfödda son (och sedan tre år senare, min dotter) har lärt mig att bara för att något är riktigt, riktigt hårt betyder inte att det inte är värt det. Underbara små barn som skapades och genomfördes och älskade och skakade och fed, ibland med mina tårar, som smälter in med deras, är mina att hålla.

Jag har lärt mig att inte vilja sluta är normal; den som säger att föräldraskap är lyckligt perfektion är en lögnare. Föräldraskap barn och unga barn är som att åka ett pariserhjul som aldrig stannar. Men det finns inget leende mannen i botten för att trycka på en knapp om du vill komma iväg för att hämta andan.

Allt vi kan göra är att omfamna den höga toppar och perfekta stunder, flyktiga som de kan vara. Andas in dem och ta massor av bilder. Cuddle att vår son är tätt varma kinder. Spåra vår dotter gropar med fingrarna och hålla hennes små fötter i våra händer.

Frysa den perfekta ögonblicken i vårt minne så att vi kan föra dem tillbaka till vårt sinne under de tider när alla skriker, och vi traskar genom en trist dag och pariserhjulet är att skrapa botten igen.

Relaterade inlägg: Att vara en Bra Mamma Gör mig till en Dålig Hustru

ADVERT

Lägg till din kommentar