8 Löjliga Frågor Som Folk Har Ställt Denna Adoptiv Mamma

"Varför passa på när du är född för att stå ut?" –Dr. Seuss

Min familj står ut. Mina barn är Asiatiska, min man och jag är vit. De flesta människor kommer att (på rätt sätt) antar att våra barn är adopterade.

Jag får "stå ut" inbjuder till nyfikenhet, stirrar, potentiellt välmenande kommentarer och frågor som kommit upp som påträngande, även kränkande. Jag försöker att komma ihåg att de flesta människor menar inte att sätta mig i en obekväm plats genom att ställa en fråga om min familj. De bara inte sluta och tänka på andra - och tredje-för effekterna av deras oskyldiga fråga medan vi är i linje på Costco.

Jag försöker att svara med nåd och tålamod och låt grejer roll-off my back (ibland med en suck och en eyeroll). Men ibland är det svårt, speciellt när du får smackade över huvudet med löjliga frågor och kommentarer. Till exempel:

1. "Vad hände med deras RIKTIGA föräldrar?'

Jag hatar att vara en buzzkill som blir insvept i teknikaliteter, men den korrekta termen är "biologiska föräldrar."

Och för att svara på din fråga: Ingen av ditt företag. Allvarligt, kan en hänvisning till ordet "riktig" trigger dessa typer av frågor från mina barn:

"Inte du min riktiga mamma?"

"Mamma, varför gör folk frågar om vi är real bröder?"

Samtal om adoption ske regelbundet på vårt hus, men det suger när våra viktiga samtal uppmanas av rak fråga från någon som inte känner till vår familj. Om du frågar mig om "riktiga" föräldrar eller "riktiga" syskon och mitt svar är ett spänt leende och "Jag är den riktiga mamma" och att du kommit tillbaka med "Oh, du vet vad jag menar," och jag ser ut som jag kanske får stabby, kanske du vill flytta tillsammans innan jag kalla den flygande apor.

Och ja, jag vet vad du menar. Det är ingen av ditt företag.

2. Någon variant av " Ditt barn är så lycklig att du är ett helgon,/välsigna dig för att rädda fattiga barn.'

Jag är varken ett helgon eller en superhjälte. Mina barn är inte en välgörenhet eller en person som behövde undsättning. Min man och jag inte försöker att rädda världen eller söker en tjänst projektet. Vi ville bara vara föräldrar.

3. "Kan du inte ha ditt eget barn?'

Häftigt. Varje gång en främling frågar om ditt barn-gör produkter, du vet att det kommer att bli en fantastisk dag.

4. "Varför gjorde du adoptera från X istället för Y?"

Varför gjorde du anta en Kinesisk barn och inte en Amerikansk barn?

Varför är du inte adoptera ett barn från fosterhem?

Om du någonsin bestämmer dig för att anta, att veta att någon alltid kommer att fråga (och förmodligen hitta fel med ditt antagande val. Det generella svaret är "mind your own business", men riktigt, den här frågan är komplicerad.

Det finns så många vägar att antas och så många anledningar till att välja ett program eller ett land över en annan. Om du inte är allvarligt med tanke på adoption och söker svar på de bästa val för din familjen, det är smart att undvika detta.

5. Någon hänvisning till antagandet att "den enkla vägen" att ha barn.

Nej, jag hade inte uthärda morgonen sjukdom eller episiotomy stygn. Men vet du min berättelse? Vet du hur många missfall jag hade eller hur mycket jag skulle ha spenderat på fertilitetsbehandling? Nej? Då kanske du kanske vill ompröva använda ordet "lätt" när du talar om min adoption, eller någon antagande.

6. Varje mening som börjar med " jag skulle ALDRIG . '

Du kan aldrig höja någon annans barn. Bra att veta. Du kan aldrig ge upp ett barn för adoption, oavsett vad den omständighet. Häftigt. Jag är glad att du är så kristallklart på hur du skulle hantera situationer som du inte har upplevt.

Och ja...det var sarkasm, låt det inte råda något tvivel.

7. "Hur mycket kostade det?'

Frågar om någon antagande kostnader är som att be sin kredit värdering eller om de är skyldiga tillbaka skatter. Det är inte samma sak som att beundra någon ny bil och frågade, "har du något emot att berätta för mig hur mycket att ställa dig tillbaka" — men personligen tror jag att fråga om priser av i stort sett allt är ute på hal is.

Om du hittar den här frågan på spetsen av tungan, ta en minut och fråga dig själv varför du frågar. Om du är ärlig med dig själv, kommer du hitta att du förmodligen inte har ett bra skäl för en sådan påträngande fråga, och du bör nog zip bara den och säga "söt unge" eller "grattis" eller "let' s go har margaritas."

Och om du frågar: "Hur mycket har han eller hon kosta?" är allt jag har att säga är detta: Du skulle bättre hoppas att du kan springa snabbare än mig.

8. 'Tror du att de kommer att växa upp och vara kommunister?'

Um... egentligen?

Vi som är adopterade från Kina. Kina är ett kommunistiskt land. Får vi det, men våra barn är numera AMERIKANSKA medborgare. Visst, jag undrar om vuxna som de en dag kommer att vara. Som de flesta mammor, jag vill att mina barn ska vara goda elever och goda medborgare. Men för det mesta, jag vill bara att de ska vara lyckliga. Deras framtida politiska sympatier egentligen inte är en källa till oro just nu. Allvarligt, vem har tid för det? Ledsen att göra dig besviken, åh asker av de mest enfaldiga fråga någonsin.

♦♦♦

Nyfikenhet är inte helt dåligt. Vad och när ska man fråga bör vara styrs av din relation med den person som du ställer frågan.

Så...om du inte skulle gå upp till mamma en super-sized baby och utbrista: "Wow, det är en riktigt stor baby. Hur lång tid tog det att pressa ut det?" då kanske du vill tänka om hur du närmar dig som familj, som av någon anledning står ut bara en liten bit.

Kort sagt: det Behöver inte vara en skitstövel. Ingen gillar en skitstövel.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar