Belöningen Diagram Som Förändrade Allt I Mitt Hus

Precis när vi blivit lurade till att tro att vi behärskar en viss knepigt skede i våra barns utveckling-en ny en anstrykning oss rätt i huvudet, vilket resulterar i en otäck huvudvärk och ett behov av en ny plan. Ja, det finns ett ljus i slutet av trötta och alltför frustrerad föräldraskap tunnel.

Föräldraskap har ingen exakt lösning eller en konsekvent uppsättning regler som gäller för oss alla, eftersom vi är helt enkelt inte robotar. Det är därför internet är ett bra sätt att avslöja, diskutera och dela med oss av våra idéer. Oavsett hur många barn du har, deras ålder eller kön, kan du förmodligen förhåller sig till dessa topp 10 föräldraskap fraser ekade runt om i världen:

– "Om jag kunde tjäna ett öre för hur många gånger jag måste upprepa mig själv, skulle jag vara miljonär!"

– "Kan du höra de ord som kommer ur min mun?"

– "Är jag på mute här? Kan någon höra mig?"

– "Den rutinen är den samma varje dag. Sätta dina strumpor på och borsta tänderna!"

– "Sluta skrika på mig när jag är på telefonen, såvida det inte är en nödsituation."

– "Titta på din ton!"

– "Spola toaletten!"

– "Skojar du med mig?"

– "Stoppa irriterande varandra!"

– "Kan vi inte alla bara komma överens?"

Sanningsenligt, jag visste att något ska förändras, och med fyra barn i åldrarna 4 till 11, men jag hade gått igenom de flesta föräldraskap jippon. Dessa snabba fixar inte göra mycket för min mentala hälsa eller mina barn, med undantag för en tillfällig entusiasm som snabbt upplöses i irritation, motstånd, uppror och tillbaka till topp 10 ovan.

Jag behövde en plan. Och när jag hittade den, allt förändrades.

Detta diagram var en som försökte-och-sant-spel-växlare i mitt hem (och nej, jag är inte säljer något).

Uppdrag Med Ambitionen

Innan jag ens försök till en plan, jag är den första som behövs för att avgöra mitt mål"

– Hur vill jag att mina barn ska bete sig och hjälpa till hemma?

– Förbättrad och rimliga lyssna

– Ökad själv-management

– Bättre ömsesidig respekt och respekt för hem

– Proaktiv sysslor

– En bättre förståelse av pengar och mindre tjat för mer "grejer"

– Mindre höjda röster och mer beröm/positiv inställning

Jag är säker på att den här listan skulle kunna fortsätta, men dessa var några av de bästa behöver för att vända den unkna atmosfär. En sur mamma normalt och snabbt leder till en vresig hushåll, så att jag behövde ändra på med dem. Som en Typ a personlighet, jag behövde också lära sig att släppa taget för att göra de flesta saker på mitt sätt och göra det möjligt för tid, rum och oreda som kom att engagera barnen till att hjälpa fler runt huset.

Sanningsenligt, barn gjorde vill hjälpa till att laga mat, tvätta, städa, och har mer vuxet ansvar. De ville se mig skratta mer, att vara dum, låt gå lite, och prisa en hel del — men precis som de tidigare nämnda fraser blivit inställt på auto-track, så gjorde mitt irriterade humör och personliga utmattning i att försöka göra och vara allt för alla — personligen, parentally, och professionellt.

Jag var trött. Jag behövde en förändring. Så naturligt, min strategiska sinne sparkade till redskap med en omvälvande plan — och det var en mycket annorlunda typ av beteende/reward-diagram.

Från Frimärken till Champs

RUTHI DAVIS FOTOGRAFERING

Enkelt uttryckt, om du funderar på att framkalla förändring bland ett urval av åldrar, barn kommer sannolikt att svara samt att en tillförlitlig mönster av förväntningar, beröm och belöning tills det hela blir inneboende. Över tiden, diagram kommer att bli överflödiga när det önskade beteendet uppnås naturligt.

Helt ärligt, jag tror att detta diagram serveras som beteende utbildning inte bara för mina barn, men också — och främst — för mig. Jag behövde lära sig hur man kan låta det gå lite mer, beröm konsekvent, och skratta med barnen ofta.

Föräldrarna ofta, och oavsiktligt, verkar för att bo på ett negativt mönster av svar utan att ens inse det — konstant användning av "nej", talar i en frustrerad ton, eller hotande konsekvenser på en konstant nivå. Tyvärr resulterar i att barn blir betingade till ett negativt mönster av dåliga attityder och konstant konsonans — en "jag kan inte", "jag kommer inte", "jag vill inte" och "jag bryr mig inte" - mentalitet — som är en omedelbar och lång sikt återvändsgränd som i slutändan kommer att förstöra värdefull förtroende och ande.

Hur kan vi vända detta? Jag utvecklade en vecka stämpel belöningssystem som bara fokuserar på beröm och belöning. Jag utvecklade först en lista av förväntningar och granskade dem med alla barnen. Från hem sysslor för att dela den här listan gjorde mina mål klara och tydliga, men kan också sträcka sig längre än listan.

Att Sätta Gränser

RUTHI DAVIS FOTOGRAFERING

Det är också viktigt att ställa in parametrar med någon förändring. Jag gjorde det mycket tydligt att "det här systemet är inte avsett som en tävling med dina syskon, men bara med dig själv." Varje barn har hans/hennes blad som är placerade i en synlig och hög trafik område (såsom kök), med en penna och roliga samling av frimärken till hands. Andra regler som ingår:

– Om du fuska och ge dig själv mer frimärken när jag ber inte att du förlorar två.

– Frimärken kan bara belönas med mamma och pappa.

– "Dubbel-Stämpel" dagar är en bonus och kan erbjudas slumpmässigt eller dagen innan frimärken räknas.

– Belöningar kommer att förändras från vecka till vecka.

– Inte varje uppgift får en stämpel. De erbjuds av vårt gottfinnande.

– Varje barn kan ha ett visst mål i beteende för att nå som kan tjäna en stämpel som andra kanske inte.

Belöna Grund

Barnen hör "belöning" och genast tänka på pengar eller leksaker. Den bästa delen av detta system är mysteriet i slutet av veckan. Några av de bästa priserna, kan vara immateriella och kära som en familj. Kom ihåg att hålla den i slutet av veckan pris ett mysterium varje vecka, att döma på det individuella och kollektiva insatser. Här är några grundläggande idéer för belöningar, men du kan räkna ut det som du går.

– Tjäna 10 cent per stämpel.

– Köpa ett användbart alternativ för varje barn.

– Förtjäna en särskild familj händelse, aktivitet eller utflykt.

Snabba Resultat

Visserligen, min preteen välkomnade detta initiativ med en stor dos av trots och motstånd, men när jag erbjöd henne de första frimärkena med massor av beröm, hon förändrades hennes uppträdande och blev helt hooked. Här är några resultat från den Stämpel Diagram hemma:

– Barnen kände mig stolt för att "tjäna."

– Barnen fått mer bekräftelse, uppskattning och tre rundor av beröm (verbala, själv skrivit, och self-stämplade).

– Barnen arbetade hårt och var erkände samtidigt känner stolta över att kunna hjälpa fler. På samma gång, jag också släppa på kontrollen och njöt mer personlig tid med varje barn.

– Barnen kände mig stolt och glad, och så kände jag mig mindre irriterad och mindre stressad.

– Jag hade inte fokusera på det negativa beteendet, och eftersom jag bara fokuserade på det positiva, att jag fick mer av det.

– Jag visste inte att erbjuda en stämpel för varje ansträngning, och så att flödet av proaktivt beteende blev mer rutin och självgående.

– "Dubbel-Stämpel" dagar skapat ett lyft i prestanda.

– Individens beteende och skolan mål för varje barn var nu ett aktivt intresse.

– Barnen lyssnade mer, och jag var lugn, rolig och glad.

Detta cykliska effekt har en långvarig effekt på förtroendet, prestanda, och den övergripande tonen i huset. Från min 4-åriga hjälpa till att duka och stanna kvar i sin stol under en måltid till min 11-åriga arbetar på hennes positiva inställning och proaktiv inställning till skolan, de mål som är unika, föränderliga och personliga.

Gör en Plan

Låt oss inse det: Ingen förälder är perfekt, inte heller är alla barn . Vi är alla lära sig, leva och växa tillsammans. Detta diagram är inte det enda sättet, eller kanske inte ens vara det bästa sättet för dig som det var för mig — men det viktiga är att börja någonstans.

Det viktiga är att identifiera dina behov och önskemål för ditt barn. Vara ärlig. Gör en plan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar