Ta Ett Djupt Andetag På Grund Av Pensionering Kommer Snabbare Än Du Tror

Vid ett besök nyligen i New York, min son och jag strosade på gatorna i SoHo och råkade på campus NYU. Som vi tog i Washington Square Park och liv och rörelse i staden, min son, 13, påpekade att han skulle älska att gå på college i en stor stad. Med sina intressen starkt fokus på film-och ljuddesign, han log mot mig och sade, "jag kan även hamna här, vid NYU, Ma." Jag minns att jag tittade på hans gangly ram som han ambled i och ut ur flotta butiker, och tänker att jag hade gott om tid att oroa sig för att behöva betala för college .

Av nyfikenhet, men jag gick hem och gjorde lite forskning på vad det skulle kosta att skicka honom till NYU. Som jag tappade hakan i golvet och svett pärlor som samlas in på min panna och låg rygg, jag skakade min man ut sin TV-koma och meddelade att vi hade ett problem på våra händer. Hela den här tiden, jag har varit lyckligt ovetande om kostnaderna för en högskoleutbildning och det började gå upp för mig att, redo eller inte, pension och slutet av vår karriär är precis runt hörnet.

Vi har bara några år innan vi har att faktiskt börja bete sig som vuxna! Vi har barn att skicka till högskola och pensionering parterna att planera och resor att ta med andra octogenarians som har scrimped och sparat för att få förmånen att åka buss genom Toscana eller ända upp till Blarney Stone. Mina planer på att leva livet på en beach bum med några andra bekymmer i världen annat än då min nästa margarita är på väg skulle kunna vara verklighet i en inte så avlägsen framtid.

Och det slog mig att vi måste ha en solid strategi för att avsluta eftersom de margaritas på stranden inte kommer att hälla i sig. Lyckligtvis, min make används för att min panik nivå freak-outs och är mer än villig att hänge mig när det kommer till framtida ekonomiska planering eftersom han vuxit upp i denna relation. Detta är den plan som vi har kommit fram till hittills:

1. Ha en riktig konversation om din pension mål, och vara ärlig.

Efter mitt klistermärke chock om college kostnader avtagit lite, min man och jag hade ett hjärta-till-hjärta om vad vi egentligen är tänkt för vår pension. Intressant, våra mål, medan liknande, var något annorlunda och det var fascinerande att höra vad andra förväntade sig av pensionering.

Till exempel, han föreställde oss att arbeta sent in i vårt 70-talet (inte nödvändigtvis arbetstillfällen i vårt nuvarande fält, men arbetar alla samma), medan jag tänkt klocka ute den dagen vi vände 55.

Vi insåg att vi hade en bro till gap och har haft många konversationer sedan om hur vi kan göra både våra drömmar verklighet. Öppna denna dialog som nu gör det möjligt för oss att verkligen planera vad som är bäst för oss båda och få dem margaritas flyter förr än senare.

2. Ta en ordentlig titt på din ekonomi, och vara riktigt, riktigt ärlig om dina utgifter.

När du fostrar barn med ett pressat arbetsschema, det är lätt att falla tillbaka på bekvämlighet utgifter: middagar, kemtvätt och andra tjänster som gör ditt liv enklare, här och nu. Men flash framåt 10 år, och att pengar kan ha varit bättre spenderade utfyllnad din IRA konton eller din 410K plan.

Ta en titt på din extra inkomst och där det går varje månad kan vara svårt att svälja, men tänk på att beach house som du alltid har velat köpa. Ett par extra middagar och en minskning i hur många gånger rengöring lady kommer att lägga upp till verklig avkastning på dina pengar och dina tår kommer att vara i sanden mycket snabbare om du är försiktig med dina utgifter.

3. Stötta ditt äktenskap så att du fortfarande vill gå i pension tillsammans.

Visserligen, det känns som en no-brainer, men när du verkligen börja tänka på pensionen, inser du att dina barn och dag-till-dag distraktioner av sport, aktiviteter och barnuppfostran kommer inte längre att vara bakgrundsljud i ditt liv.

Inser nu att du både har utvecklat olika intressen under åren, eller att du kanske inte ska spendera så mycket tid tillsammans som du bör, kommer att hjälpa dig att planera för vad er relation ser ut när du tar dessa promenader och vandring runt om i världen. Göra det hårda arbete nu så att när man äntligen får toast din pension, finns det inga överraskningar.

4. Estate planering är en riktig sak och du bör göra det, speciellt om du har barn.

Ingen vill tala om den oundvikliga döden, och det är särskilt svårt att linda din hjärna runt, inte är runt för att titta på barnbarn krypa runt på dina fötter . Men döden händer, och prata om det nu medan du är frisk kommer att hjälpa dig att känna dig mer kontroll över dina tillgångar. Och att bestämma vem som får ditt barn eller vem du kommer att testamentera din mormors matbordet för att inte vara skrivet i sten. Du kan göra ändringar i din familj växer eller så inser du att det kanske din kusin är inte den bästa personen att ärva din Vänner Dvd-skivor och hela din samling av vintage kaffe koppar.

Ja, att betala för college och pensionsåldern är fortfarande några år bort för många av oss, men faktum är att det kommer snabbare än vi förväntar oss. När jag tänker på hur det känns som att jag blinkade och mina barn är att gå till college, vet jag att det nästa år kommer att flyga förbi lika snabbt. Och på de dagar när hunden skäller, middag sent, och någon som precis meddelat att de har ett projekt på grund morgon, det hjälper att komma ihåg att jag gör det som krävs nu för att kunna smutta margaritas vid stranden i pension — för helvete, jag har förtjänat det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar