Resuce Mig Från Influensan Säsong

Det är dag fem i isoleringscell.

Omvärlden ser så vacker från denna sida av snor täckt windows. Jag stirrar på min telefon och ber att det ringer eller piper eller buzz. Snälla, jag ber. Låt det vara någon där ute som kommer ihåg mig i denna mörka tid. Jag är rädd att jag har glömt hur man håller en konversation. Kommer de ihåg mig på förskolan när jag är villkorligt frigiven? Jag kan inte ens minnas inför min favorit barista. Jag hemsöka hallar i mitt eget hus tvungen att upprepa samma sysslor om och om igen. Tvättservice. Rätter. Blöjor. Middag. Tvättservice. Skölj och Upprepa.

I mitt sinne, jag är ute på alla härliga playdates jag hade planerat. Jag handlar gångarna i Mål med min baby som den äldre är på förskolan. Jag träffar min mamma vänner för en fika eller bara få ihop till sina hus för lunch. Jag tar gärna köra miles tillsammans motorvägen bara för att hålla pojkarna sover några minuter längre. Det är ett idylliskt liv jag haft på framsidan av influensa säsong.

Men för en hosta från en studiekamrat, ett fel handslag, en puss från en beundrande mor-eller farförälder, jag kan fortfarande höra till den värld av "ja, jag kommer att möta dig på djuraffären för att låta barnen titta på fiskar och gerbiler samtidigt som vi njuter av en latte liv." Inte, "nu har jag ingenting att bära som kroppsvätskor från varje öppning har skorvig det sista paret av byxor som passar mig livet." Men gråt inte, mitt barn. Att kasta upp är skrämmande. Det är ok. Oroa dig inte-din lilla huvud mitt fattiga, sjuka pojken. Jag saknade tvättstugan i alla fall.

Barnet som gråter och hostar i nästa rum under påminner mig om att ljuset i slutet av tunneln är fortfarande dagar bort.

Idag måste jag försöka hitta min Zen mitt i oändliga serier av rim tank motorer och moraliserande Mupparna. Överlämnande är verbet i isoleringscell. Jag kommer att kämpa för något strider i dag. Jag kommer inte att göra någon våg mot höga mål liksom duscha och frukost. Jag kommer att låta klockan rinna ut i vilken mode de timmar diktera

En dag kommer jag att slå mitt bröst och efterfrågan som lunch vara något mer än chicken nuggets. Jag kommer att knyta nya utbildningsvägar och stänga av claymation gårdens djur. Men idag är inte den dagen. Idag ska jag ner på knä och be för helande och lång nap-tiden och att min man kommer att vända upp med en särskild behandling bara för Mamma.

När solen kommer upp på måndag morgon, jag kommer att återförenas med samhället.

När solen kommer upp på måndag, jag ska hälsa på den friska luften med ett leende och en ny batch av trottoaren krita. Eller något.

Min telefon kommer vara i min hand, och jag kommer att smsa alla jag känner för att komma och möta dagen med mig.

Tills nästa nysning.

Eller hosta.

Eller tills min man kommer ned med influensa.

Relaterade inlägg: Att vara sjuk, Vertikalt

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar