Jag Fick En Boob Jobb, Och Här är Varför jag Bryr mig inte Vad Du Tror (Längre)

För de flesta av mitt liv, jag har haft små bröst . Käck, liten, mindre än en handfull, myggbett bröst. På en bra dag, jag var full En kopp. På ett dåligt, det kändes som att jag knappt har fyllt i en utbildning behå. Men när en modellering agent (det är åtminstone vad han själv kallade sig) sa att han skulle betala för min boob jobb, sa jag, "Nej tack."

Jag ville säga "ja" så mycket dåligt. Jag gjorde nästan, faktiskt. Jag älskade bröst. Jag ville bröst. Mycket, mycket större. Jag älskade hur de fyllt i bikinis. Hur de har fullgjort klänningar. Hur de gjorde allt hela min överkropp vänner visas kvinnlig och sexig och feminin. Men jag ville inte att tacka den här mannen – som jag verkligen inte kunde ha betalat för en boob jobb på mitt studielån och Jamba Juice lön utan honom. Men, viktigast av allt, att jag inte vill få en bröstförstoring eftersom han sa att jag behövde. Vem var han att säga att jag var inte vacker precis som jag var?

Jag var också mycket osäker. Vad skulle min familj och mina vänner tror att om jag gjorde det? Hur skulle de döma mig? Så, jag gick bort från hans erbjudande, men jag fortsatte som vill ha en.

Som ett resultat, min samling av push-up bh: ar som ökade. Jag köpte även den här löjlig grej som kallas en Brava lockad av sitt löfte om en ökning i kopp storlek. Brava var i huvudsak två sugkoppar ansluten till en felaktig fish tank pump. Det fungerade inte, i fall du undrar.

När jag blev gravid för ett decennium senare, har min kropp förändrats och något otroligt hände. För första gången i mitt liv, jag var jätte-barbröstad kvinna! Min A-cup utvecklats till en mjölk-svullna D. Det gjorde ont som fan, visst, men holy F, jag hade bröst! Mina närmaste vänner har förmodligen minst ett foto av min mjölk-bara-kom-i bröstet, någonstans i de mörka hörnen av sin gamla iphone. Jag vet att min man gör. Jag gjorde honom tillbaka den bilden upp på en hårddisk. Kalla det självupptagen, men jag älskade dessa saker.

Min stora C/liten D-storlek bröst fastnat runt genom två back-to-back graviditeter. Jag har aldrig slutat amma mellan födelsen av min dotter och son, så det gjorde inte gå upp för mig att, så småningom, mina bröst skulle återvända till sitt pre-graviditet storlek eller mindre. När min mjölk officiellt torkade upp, jag skrumpen ut av den nya baddräkt toppar jag skulle bara köpte en Hawaii resa. Imse-vimse och kära på baksidan av mina omaka strumpor lådan var allt som passar. Och jag fann mig själv tänka, "om jag Skulle amma, för evigt? Var det anledningen till att vissa kvinnor höll det på tills deras barn var fem? Ska jag ha ett annat barn så att jag kunde ha mina bröst tillbaka?" De var riktigt tankar som gick genom mitt boob-galna huvud.

Efter en vild hormonella skift efter amning, flera kosmetisk kirurgi samråd, och en allvarlig titt på finanserna senare, bestämde jag att jag var äntligen redo att göra de D jag älskade så mycket permanent. En av de största saker jag hade att arbeta igenom, dock, var hur mycket jag fortfarande brydde sig om vad andra människor tyckte om vad jag gjorde för att min organ. Jag visste jag att folk skulle döma mig.

I själva verket, här är några av de saker som folk kan säga just nu om mitt beslut att gå under kniven, och mitt svar till dem.

Hon har en mid-life kris.

Med varje dag som går, jag börjar bli farligt nära fyrtio. Om jag låter mig själv att gå dit, jag inser att detta blad cirka fyrtio år för att dricka mimosas och äta croissanter på charmiga franska caféer. I fyrtio år för att njuta av min familj. Fyrtio år på sig att älska den hud som jag. Det innebär att, hey, livet verkligen är nästan hälften över.

Mitten till slutet av trettio-någonting mamas gå vidare och låta den insikten sjunka in. Det innebär att vi kommer förmodligen aldrig bli kär igen om vi är lyckligt gifta. Det innebär att vi kan vara på staketet alla vill vi om en första, andra eller tredje barn, men snart biologi kommer att besluta för oss. Det innebär att vi nu är den yngsta och fräschaste och mest kommersiellt vackraste vi någonsin kommer att vara. Det innebär att nu eller aldrig. Och #yolo. Och carpe fucking diem.

Kanske min boob jobb är resultatet av en mid-life kris, men så vad? Det finns inget ohälsosamt om att äntligen ha mod att göra det du alltid har velat. Bröst? Blått hår? Laser hårborttagning på hela kroppen? Ett Instagram-konto där du tar dig naken selfies med dina katter? Du gör DIG. Eftersom jag äntligen göra mig.

Hennes make gjorde henne göra det.

Detta är en knepig en. I mitt fall, min man bad mig att inte få bröstimplantat. Han älskade mig precis som jag var, sade han. Han ville inte slösa pengar, sade han. Han orolig för skevhet vår dotter hjärnan, sade han. Alla giltiga punkter. Men just som jag skulle inte låta en människa bestämmer mitt öde när jag var i college, jag var inte på väg till nu. Jag ville ha det här för mig.

Men tänk om jag hade gjort det för honom? Som efter två barn och en förlossning sargade kropp jag fick en boob jobb för att få sexiga tillbaka in i mitt äktenskap. Skulle det vara en dålig sak?

Hon är så fåfäng.

Och gissa vad? Så är du. Vissa människor bära rött läppstift och bleka sitt hår platina blont eftersom de gillar sättet det gör dem ser ut. Vissa människor tatuering ärmar av blommor och dödskallar ned sina vapen eftersom de tycker att det är vackert. Vissa människor får ögonfransförlängning. Och näsa jobb. Och läpp piercingar. Vissa bär crocs och sparsamhet butik klänningar och låta håret gå grå eftersom det är deras sak. Vissa gör allt ovan varierande grad för att de gillar det. Vi är alla vackra, och vi är alla förgäves. Även de mest granola mamma Jag vet fortfarande bryr sig om hon har en bit mat fastnat i hennes tänder. Det är människans natur att vilja se bra ut. Och den mest fantastiska sak för alla? Det här är Amerika! Bra betyder olika saker för olika människor, och vi är fria att omfamna det. Du vara din version av vacker, och jag ska vara min version av mig.

De är falska.

De är faktiskt mycket riktigt. Inte för att låta som en bra plastikkirurger i USA betalat mig (har de inte), men allt om min kropp känns fortfarande är 100% naturlig. Jag var orolig för att det skulle verka som att det är något främmande som gömmer sig inuti min kropp, som en främmande baby monster, men det har jag inte. Jag känner mig precis lika verkliga som jag någonsin har gjort tidigare. PMS och celluliter och sömnlösa nätter och alla (kommer mitt barn någonsin att sova!). Medan dessa roliga väskor utökades, de känns som the real deal för mig, och jag har inga beklagar.

Hennes barn kommer att tycka att deras kroppar är otillräcklig.

Jag kämpade med denna en av de mest. Min söta, oskyldiga, unik individ av en dotter med hennes groda och Doc McStuffins tvångstankar. Hennes alltid för lång lugg som hänger i hennes bruna ögon som en illasittande hatt. Hennes söta brist på förståelse om fåfänga och sexualitet och kropp att peka ut. Hon har aldrig varit en girly girl, men det är inte att säga att hon inte njuta av vackra saker. Och hon är perfekt precis så som hon är. Jag vill att hon ska veta det. Alltid. Jag vill skydda henne från osäkerhet och självförakt. Men jag vill också att hon ska veta att om hon verkligen inte gillar något om sig själv, hon kan ändra det. Efter den kloka gamla ålder av trettio-fem, naturligtvis.

När min dotter är gammal nog för att förstå eller börjar jämföra sin kropp mot min och jag ska vara ärlig mot henne. Jag tror att det är där samhället får problem. Airbrushing och Instagram kändisar och vår helt breasted vänner Kardashians – så mycket av det är rök och speglar. Inte skulle vi alla må bättre om oss själva om skönhet ikoner vi såg upp till var ärlig om tid, pengar, och — i vissa fall –kirurgi det tar att få dem att se ut som att gå tidningen annonser?

Jag kommer alltid att berätta min dotter (och min son, för den delen!) sanningen när de frågar. Jag kommer att säga, "De ser riktigt, men de ville inte börja på detta sätt. Dessa bröst fed er båda, och du sugs dem torra på det mest tillfredsställande sätt, men när det var över, jag missade vad jag en gång hade. Och så gjorde jag något åt det."

Jag kommer att säga, "När du är trettio-något och har pengar att göra en förändring för dig själv – vare sig det estetiskt eller geografiskt – jag ska hjälpa dig." Jag kan försöka tala med dem, precis som min mamma försökte avråda mig från att perm i fjärde klass och, ja, även detta boob jobb, men jag ska respektera mina barns val när de är vuxna. För precis som det är min kropp har jag beslutat att med glädje ändra, de har sina kroppar med att göra samma sak.

ADVERT

Lägg till din kommentar