Är Jag Osynlig? En mammas smärtstillande Svar på Utesluts

Min femte-klass dotter började en ny tentordningen verksamhet för några veckor sedan. Vi är fortfarande lärande repen och är inte riktigt säker på hur saker och ting fungerar. På den första dagen, vi gick upp till två kvinnor som väntade med sina barn för verksamheten att starta. Jag frågade artigt dem en fråga om protokollet och förklarade att vi var nya.

Var jag träffade irriterad ansiktsuttryck och curt svar.

Efter att svar med en introduktion verkade olämpligt så jag vände mig till deras barn och presenterade mig och min dotter till dem. Vi pratade med barnen tills lektionen började. Den följande veckan, jag såg att kvinnor återigen i väntrummet.

"Hej", sa jag varmt. "Hur är du både gör idag?" Jag fick mumlade svar och de blev genast tillbaka till varandra och fortsatte prata. Min dotter och jag pratade med varandra, vilket lättade den smärtsamma känsla av att känna sig osynlig.

Förra veckan, som min dotter och gick upp till aktiviteten, jag såg kvinnorna i deras vanliga plats. Jag kände ett styng av något jag inte kunde förklara i min mage. Det var inte en trevlig känsla – kanske ångest, förlägenhet, tafatthet? Vad det än var, den känslan fick mig att känna som att inte försöka längre. Jag slutade min dotter flera meter bort från väntrummet och föreslog att vi skulle titta på några spel på gång.

Det är då bästa möjliga resultat som kan hända från denna erfarenhet inträffade.

Jag sade, "kom Ihåg detta."

Kom ihåg detta när du är bekant territorium och någon ny promenader upp som söker vägledning.

Kom ihåg detta när du ser någon i utkanten ängsligt hålla sin egen hand.

Kom ihåg detta när någon fram till dig och frågar en fråga – se mod bakom orden.

Kom ihåg detta när du ser att någon försöker stoppa – kanske han har avvisat en alltför många gånger.

Kom ihåg detta när du ser att någon blir utesluten eller alienerade – bara en vänlig person som kan lindra de smärtsamma känsla av att känna sig osynlig. Minns den djupaste önskan av det mänskliga hjärtat är att tillhöra ... välkomna ... att veta att du är sedd och värdig av vänlighet.

Rachel Stafford

Denna vecka, som Avery och jag körde upp till hennes tentordningen verksamhet, kände jag en ny känsla när jag såg dessa kvinnor. Som udda som det kanske låter, det var tacksamhet. Jag kände mig tacksam för att de skulle påminde mig om en av livets högsta lektioner. Författare Kari Kampakis vackert beskriver begreppet med hjälp av människors sårande åtgärder som möjligheter för egen tillväxt. Hon skriver:

"Oavsett hur någon behandlar dig, du har nytta av. Medan vissa människor lär dig vem du vill vara, andra att lära dig som du inte vill vara. Och det är människor som lär dig vem du vill inte att erbjuda några av de mest bestående och minnesvärda lektioner på sociala nådegåvor, mänsklig värdighet, och vikten av att agera med integritet."

Ovänlig behandling jag fick och blev ett medel för att få medvetenhet, medkänsla, och anslutning. När jag delade med mig av min historia om avslag på min Facebook sida det var hundratals kommentarer och privata meddelanden—en del ganska smärtsamma—bekräftar behovet av att tillhöra är otillfredsställda för många människor i vårt samhälle. I tillägg till dem som delade med sig av sina smärtsamma historier om utanförskap, att det fanns människor som delade med sig av hjälpsamma handlingar och roller de hade tagit till vara en includer och få andra att känna sig välkomna.

Rachel Stafford

Jag blev snabbt påmind om de specifika behov som vår familj hade när vi flyttade till en ny stat för tre år sedan. På en av våra första resor till mataffären, vi passerade mina döttrar " nya skolan.

"Jag hoppas bara att jag inte är den enda nya killen i min klass," min äldre dotter sade att titta ut genom fönstret. "Jag hoppas att det är bara en annan ny person."

Efter en lång paus, upprepade hon, "Bara en."

Det hade varit min ensamma bönen under de månader som leder fram till flytten ... bara en vän ... bara en sådan vän för var och en av mina flickor. En person kan omedelbart få dig att känna unalone, uninvisible ... som du tillhör.

Några veckor senare, min dotter träffade en flicka vid stadsdel poolen. De var i samma ålder, går i samma klass på samma skola.

"Detta blir mitt första år där," flickan sa. "Kanske vi ska vara i samma klass."

Det är när jag såg den omisskännliga utseende av lättnad på min dotters ansikte.

En person som kan göra det.

En person kan ta bort månader av ångest på ett ögonblick.

Samma vecka var jag tvungen att ta min bil till utsläpp station. Det var ett krav i min nya staten. Kvinnan arbetar frågade mig om jag hade min nya ID och registrering.

"Nej," jag erkände. "Denna uppgift är skrämmande för mig, eftersom jag directionally ifrågasatt", skrattade jag, men inte riktigt skämt.

"Få en bit av ett papper", sade hon. "Jag kommer att ge dig en vägbeskrivning till platsen att gå. Det är lätt att få det och det är aldrig en linje." Kvinnan fortsatte att lista ut exakt vilka dokument som jag skulle behöva. "De behöver inte nämna alla här på hemsidan," tillade hon.

Jag tittade ner på den lilla observera att avslöjas ins och outs av en skrämmande uppgift, och jag kände mig som jag kan gråta. Jag kunde känna goofiest leende på mitt ansikte. Bilar backas upp bakom oss, det var ingen fråga till kvinna. Hon ville se till att jag hade vad jag behövde. Och på grund av henne, jag var mindre rädd för att ta itu med denna uppgift. Min ångest var halveras direkt. En person som kan göra det.

Några dagar senare gjorde jag ett fel efter att ha lämnat butiken. Mina döttrar och jag hamnade på en parkeringsplats av en hektisk strip mall. Det var en ung mamma som håller en skylt med hennes tre små barn som sitter på trottoaren bredvid henne.

"Jag förlorade mitt jobb. Alla reservdelar förändring skulle vara uppskattat," läs min äldre dotter.

Jag drog över och berättade för mina flickor att ta del av den spannmål, granola bars, och andra snacks från våra matkassar. Fick jag lite pengar från min plånbok. När kvinnan och jag rörde händerna så jag erbjöd henne objekt, hennes ögon var fyllda med tårar. Hon sade att många människor hade kört förbi dem, och vi var de första att stoppa. Det faktum att vi omhändertagna gav henne hopp.

En person som kan göra det.

En person kan ge någon hopp.

Jag vet, jag vet absolut det här, men hur ofta jag glömmer bort det.

Livet blir upptagen. Saker som få känner till. Jag fastnar i mina egna problem, etc. osv.

Jag nästan glömmer bort vad jag har makt att göra tills en tisdag eftermiddag när jag ska ta min dotter till en aktivitet, och jag blir påmind. Jag närmar två kvinnor hoppas på vänlighet men jag träffade råhet.

Och när det händer en andra gång, jag börjar känna bitter, så jag frågar mig själv hur jag kan omvandla detta till godhet, i kärlek? Och det är när orden: "kom Ihåg detta:" kom ur min mun.

Jag gick på den kritiska påminnelse om att andra inte förväntar sig att bli översvämmade med smärta och visdom av hundratals som har stått där jag stod.

En av de mest kraftfulla svaren kom från en vacker författaren heter Alexandra Rosas . Hon skrev:

"Du visste inte när du skrev det, men du fanns i mitt liv i dag efter att jag fått den kallaste axeln när jag hälsade på en grupp kvinnor. Du, jag kom hem till dig. Du halverat min smärta och jag halveras din: det är tillsammans för varandra att vi hittar styrkan att be, lära sig, och aldrig vika upp och försvinna."

Det är tillsammans för varandra att vi hittar styrkan att be, lära sig, och aldrig vika upp och försvinna.

Om det inte är livets högsta lektion, jag vet inte vad som är.

Låt mig komma ihåg det nu, speciellt nu när världens kollektiva smärtan är så djup, så stort och så tungt.

Men det finns hopp ...

Eftersom vad vi kan göra enskilt för att läka världens kollektiva smärta är helt mirakulöst. Vi kan hälften av smärta genom att vara en person som är person .

Rachel Stafford

Med en inbjudan, vi kan ta någon Från insider-outsider Från utstött till älskade medlem Från okänd granne eller följeslagare Från panelhöna till livet-av-det-fest Från förkortad livslängd 80 år av glädje.

Att sista raden är ingen överdrift.

Dr. Dean Ornish, grundare av Förebyggande Medicin vid Institutet för Forskning säger om denna effekter av ensamhet : "Jag är inte medveten om någon annan faktor — inte kosten, inte röka, inte träna, inte stress, inte genetik, inte droger, inte operation — som har en större inverkan på vår förekomst av sjukdom, och risken för för tidig död."

Underskatta aldrig kraften du håller EN PERSON för att rädda livet på en annan.

"Kom med oss," du ska säga med ett leende.

Och mottagaren kommer suck av lättnad ... ångest gått direkt ... en värld av smärta och skärs i hälften.

En person som kan göra det.

ADVERT

Lägg till din kommentar