8 Önskemål Om Andra Föräldrar, Från En Mat Allergi Mamma

Vi är "att familjen." Av en massa anledningar, men för den här historien, vi är som en familj som har födoämnesallergier. Inte bara lite utslag här och där vi har nästan förlorat vår son två gånger till anafylaxi. Och mig själv, kan jag tillägga.

Så jag är som mamma som får panik varje gång hans ansikte blir rött, eller han hostar eller nyser. Jag får det. Som skylt på dörren som säger att det är en jordnöt-gratis/dairy-free/strawberry-gratis/vad-fria rummet inducerar eyerolls och "åh bra" från vissa föräldrar. Det är en olägenhet. Jag får det.

Jag lovar dig, mitt liv är långt mer komplicerat än cupcakes på en födelsedag. Det finns ingenting om detta liv du vill ha. Vi vill inte ha det heller, ärligt talat.

Dessa är åtta förfrågningar och (typ av) förväntningar från en livrädd men hoppfull mamma (och familjen):

1. Allt jag ber om är lite tålamod.

Alla vi verkligen ber er att sätta er in i vår situation. Tänk dig att du nästan förlorat din son eller dotter för att de åt en skål med flingor efter skolan eller bit in en godis du misstolkat för allergener. Tänk att de blev anafylaktisk till något som de har ätit på nio år. Det har hänt oss.

2. Om du vill veta om märkning, frågar mig.

Jag förväntar mig inte att du ska ringa företag som jag gör eftersom märkningen är aldrig en säker sak. Du vet inte vilka företag som är kända för bra märkning och som är kända för att ha problem. Jag vet inte ens. Det är därför jag kallar— hela tiden.

3. En EpiPen är ingen garanti, så ta allergi på allvar.

Jag förväntar mig inte att du vet att en EpiPen är ingen garanti. Reklam är bra, men det är inte som du injicerar och simmar eller kör runt på lekplatsen. Det är en process och en mängd läkemedel som behövs för att hålla reaktion från ytan. Så t ake det på allvar.

4. Om en reaktion sker, agera snabbt.

Reaktioner som kan dyka upp igen efter adrenalin har försvunnit. Detta har hänt min son och mig själv två gånger vardera. Om du tycker att det är läskigt första gången, den andra inom en timme är inte mindre skrämmande. Agera snabbt.

5. Vi måste vara försiktiga om kontaminering.

Jordnötter och nötter oljor kan vara i allt från jorden (som används i Kan plantera blommor eller bönor eller vad vetenskapen projekt som de arbetar med), att vävnader, bröd, lunch kött, läkemedel, kritor, ant fällor, lotion och schampo. Så medan din dotter kanske luktar fantastiskt, hon skulle potentiellt kunna förorena min son genom att ge honom en high-five. Please don ' t feel bad — bara vara medveten om att han kanske inte high-five tillbaka.

6. Jag förväntar mig inte att du vet hur man använder en EpiPen, men jag vill att du ska veta varför det är viktigt för oss.

Jag var livrädd för mig själv när du använder det för första och andra gånger. Vänligen förstå varför det är viktigt för oss att alltid ha två med oss. Var snälla och förstå att vi måste vara noga med var vi sätter den. Och det gör ont. Det skrämmer honom. Även om han sätter på en modig ansikte, han är bara 9 år gammal. Allt detta påverkar honom.

7. Du behöver inte vara kränkt när mitt barn inte vill äta din allergivänligt cupcakes.

Han har fått lära sig att inte ta mat om det kommer från hem. Detta för att minska risken för anafylaxi. Det här är vårt liv. Jag förväntar mig inte att du vet att alla konster och knep. Men du kan respektera våra tvekan och avslag på, och uppskattning av din typ uppsåt.

8. Jag förväntar mig att du gör ditt bästa för att följa de allergen begäran.

Jag räknar med dig att föreställa sig ditt barn går igenom detta. Ingen vill att det ska hända. Ingen vill vara den killen som inte kan ha cupcake eller måste stanna hemma från resan. Ingen vill ha sina barn att äta ensam vid allergivänligt bordet. Min son har. Mina barn är alltid vänster ut, så snälla låt skolan vara en plats som inte farliga, en plats där han hör hemma. Du vill att dina barn ska lära sig. Jag vill det också. Men jag vill också att min att komma hem levande.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar