Ett Brev Till Mina Barn Om Våra Ärr

Med två missbrukare som föräldrar, är chansen stor att en, två eller alla tre av våra pojkar kommer, vid någon punkt eller annan, som blir beroende av något. Det är troligt att de alla bär på genen. Detta faktum inte skrämma mig. Det är en allvarsam verklighet som många föräldrar står inför. Det som skrämmer mig är den hastighet och raseri som deras sjukdom kan framsteg när det har dem.

Både min man och jag hade hård sjukdomar. Inte att alla sjukdomar är inte hård, men vi båda drabbats mycket låga bottnar i en mycket kort tid. Jag började dricka vid 18, och 21 gick jag och pratade med en BAC av .49. Hälften av mitt blod hade alkohol för mig att fungera "normalt" efter bara tre år. På att vakna, att jag genast var tvungen att ta en drink för att stoppa hela min kropp från att skaka. Jag genomlevt två överdoser och en alkohol-inducerad koma. Min mans sjukdom tog lite längre tid att utvecklas, men inom ett par år av aktivt missbruk, han var på en daglig självmord uppdrag själv.

Det faktum att vi har hård sjukdomar som vill döda oss, snabbt, inte göra oss mer beroende än andra, men det gör mig rädd för mina barn. Malekai är precis som mig, och Rylen är en miniatyr Kyle. Det är helt skrämmande att tänka om grader i helvetet, genom vilken de kunde gå innan de når sin poäng av desperation, att tänka på den fysiska och känslomässiga ärr att de antingen kommer att gräva ner eller bära med dem när de är med.

Våra pojkar är alldeles för ung för att höra detta just nu, men detta är vad jag skulle vilja att de vet om sina föräldrars ärr:

Min käraste barn,

Du är ett mirakel. Varje andetag du tar är ett bevis på att mirakel sker. Ett bevis på att Gud existerar. Ett bevis på att livet segrar. Ett bevis på att kärleken håller.

Du ser Pappa ärr varje dag. De är djupa. De är fula. De ser det smärtsamma. De var smärtsamma. Men vad du inte ser är skönheten bakom dem. De håller en berättelse som inte liknar något annat: En berättelse om hopp. En berättelse om återlösning. En historia som vi vill att du ska veta.

Du ser, Mamma och Pappa ärr är inte bara ärr, de är slaget vid sår. De dagliga påminnelser om att vi överlevde krigen. De var brutala krig, krig som borde ha tagit båda våra liv. Krig om gott och ont, av mörker och ljus, om liv eller död. Dessa krig ägde rum inne i våra huvuden men sotad våra hjärtan och skadat våra själar. De kostar oss vår frihet, våra familjer och oss själva. Men när vi vann dessa krig, de gav oss nytt liv och stor frihet.

Våra krig har ett namn. Det kallas missbruk. Miljontals människor bekämpa detta krig varje dag. Det har krävt många liv och fortsätter att ta människor ut dagligen. Det är luriga . Du vet inte att du är i den förrän det redan har dig. Det ligger . Det gör att du tror att du är i kontroll medan det helt dominerar dig. Det är en tjuv . Det kommer att råna dig på allt du har och lämna dig med något. Det är dödligt. Det kommer inte att sluta förrän du är död.

Men det finns en väg ut. Detta behöver inte vara din berättelse.

Den genetiska oddsen är inte till din fördel. Du har utan tvekan en benägenhet att bli beroende. Men hör här, min söta barn: Det finns ett annat sätt. Och du behöver inte gå igenom helvetet för att hitta den.

Jag ber varje dag att du inte måste kämpa detta krig-vet att livet som vi känner det nu, att du inte någonsin ge efter för demonerna på insidan som de försöker övertyga dig om att livet inte är värt att leva. Jag ber att du aldrig kommer att uppleva den djupaste smärta att Pappa och jag gjorde, som du aldrig kommer att veta vad det är som att få en kniv i dina handleder eller lukt hud eftersom den smälter under en tänd cigarett, som desperat försöker att släppa monster som har sköljt dig.

Men mest av allt ber jag att om du skulle hitta dig själv i en plats där smärtan blir outhärdlig och död känns som om den enda vägen ut, minns du våra ärr och vet att det finns alltid en annan väg. Striden är värda att vinna. Ditt liv frågor. I din mörkaste dag, i din mest olidlig ögonblick, kommer Gud att visa upp. Jag lovar dig. Han kommer att dyka upp, och han kommer att erbjuda dig livet. Allt du behöver göra är att säga ja.

Våra sjukdomar förde oss ofattbara mörker, men ni inte har. Du kan finna frid utan att gå i krig. Du kan finna hopp innan de blir hopplöst. Du kan känna frihet utan att vara fastkedjad. Du kan finna lycka och glädje utan att känna förtvivlan. Och du kan leva ett rikt, meningsfullt liv utan att möta döden.

Låt oss bli din väg ut. Låt vår berättelse bli din flykt. Låt vår ärr vara din frälsande nåd.

Kärlek som alltid,

Mamma

ADVERT

Lägg till din kommentar