Ja, jag Kommer Att Förbli EN SAHM Även Om Mina Barn Är I Skolan

Varje dag vid klockan 5, jag vill att klocka ut. Jag vill ta tag i min väska, stänga ner min dator, tryck i min kontorsstol, och göra en snabb raka spåret till dörren och GTFO arbete.

Det finns bara ett problem: jag bor på jobbet. Bokstavligt. I. Live. På. Arbete. eftersom Jag är en stay-at-home-mom .

Jag har varit en SAHM för 19 år nu — den 19 långa, utmattande, givande, ofta bittra, aldrig tråkigt, ibland mind-bedövande, ibland själ-suger nitton år för att vara en at-home-mom. Efter att min första son, jag sluta med min "riktiga" jobb och kom aldrig tillbaka till arbetslivet i en tid i full kapacitet igen. I stället för att fullfölja min karriär, jag valde en ny och mycket mindre lukrativa yrke — att på heltid moderskap — och jag har aldrig någonsin ångrat.

För mig och min familj, det var rätt val i rätt tid. Då som mer bebisar kom, som återvänder till arbetet verkade osannolikt på grund av vård av barn kostar. Vi har faktiskt sparat pengar av mig att vara hemma. Sann historia.

Och sedan alla barnen började skolan, och jag kände genast en tyst samhälleliga tryck för att gå tillbaka till jobbet på heltid. Jag menar, varför skulle inte jag? Dyra dagis var inte längre behövs, jag hade mina dagar att spendera hur jag nöjd, och vad skulle jag egentligen göra hela dagen ensam hemma?

På tillfälle under de senaste två decennierna, har jag haft tur att få chansen att arbeta mycket på deltid, och njuta av en position som erbjuds otrolig flexibilitet och en möjlighet att arbeta så lite som fem timmar i veckan i mitt område. Så när jag ville jobba, jag gjorde det, men mer än inte, jag bara inte. Tid. Personligen, den emotionella dragning till inte att återvända till arbetslivet var och är fortfarande mycket starkare än en för att återvända till det. Och ändå...

Och ändå är jag fortfarande får frågan, "Vad gör du hela dagen?" och "kommer du någonsin att gå tillbaka till arbetet?" och "Hur gör du för att klara sig på en lön?" och min personliga favorit, "vill du inte att tjäna en lön, använda din examen, och ge tillbaka till samhället?" Tyvärr, för så många år som jag aldrig hade bollar för att svara på frågan "Varför är det på ditt företag egentligen?" men det gör jag nu.

Men mer än det faktum att det inte bara är ingen av deras jävla business, det är också sanningen att Jag är livligare än helvetet som en SAHM. Ja, även med alla mina barn i skolan.

Så upptagen, i själva verket, bara tanken av att arbeta heltid och ta hand om fyra barn och ett hem skickar mig i ren panik-läge och har mig att vilja kasta galen respekt på alla heltids-arbetande mödrar vet jag. Lita på mig, att göra alla typer av ingenting hemma håller mig mycket, mycket upptagen.

Jag är upptagen med att rädda vårt hushåll pengar genom att lägga ut ganska mycket ingenting runt här. Om det är trasigt, smutsigt, tomt, gamla, igenvuxna, oorganiserad, eller bara om något annat som är inblandade i en egen bostad, det är jag som tar hand om det eller fixar det.

Jag är upptagen med att plocka upp den slappa otacksamt att göra volontärarbete på mina barns skolor under tider när arbetande mödrar inte kan, och det är något jag känner mig privilegierad att göra för dem. Jag är glad att kunna hjälpa till när jag kan och när de inte kan. Det tar en by.

Jag är upptagen med mitt lokala gemenskapen och närheten, hoppa i för att tjäna och hjälpa till att planera funktioner, insamlingar, baka försäljning, och något annat jag kan göra för att ge tillbaka till människor runt omkring mig. Det är en bra typ av upptagen.

Jag är upptagen med att hjälpa en arbetande mamma när hennes barn bryr sig inte, när hennes barn är sjuka, eller när en kollega SAHM bestämmer sig för att gå tillbaka till college och behöver lite extra hjälp några timmar i veckan. Det är rätt sak att göra, och jag tycker om det, så gör jag det.

Jag är upptagen med att laga mat, att hålla en stor familj i rena underkläder, och få alla att alla deras jävla möten och sport praxis. Nog sagt.

Jag är upptagen med att ta hand om alla de saker som min man inte har tid att ta hand om eftersom han ofta är ute och reser för arbete.

Men gissa vad? Ibland är jag upptagen med att göra absolut jack shit. Ingenting. Nada. Zilch. Som, "kan inte gå upp ur soffan och sluta titta på Bravo tills barnen kommit i dörren efter skolan" typ av ingenting. Och jag är alldeles klar att känna ett uns av skuld om detta. Hej, jag kan även göra det på två, tre, åtta dagar i rad! Och eftersom jag är boss, ingen skriver upp mig för skit på jobbet.

Bottom line? Jag har intjänade den typen av frihet. Jag gör vad jag vill.

Det är något som talar för en SAHM som vet när man ska ge noll knullar om att förklara för andra vad hon gör (eller inte gör) hela dagen, eller en som vet att hon inte är skyldig någon förklaring till vem som helst om hur hon väljer att spendera sina dagar eller köra sitt hushåll. Vi skall kalla dem föregångare.

Och en sista sak, så fort du visa mig en SAHM mamma som får en att klocka ut på 5 p.m. M–F, jag kommer att förklara för dig vad fan jag göra hela dagen.

ADVERT

Lägg till din kommentar