Återinlärning Att Träna På 40

När jag var i tonåren och 20-årsåldern, som jag utövade bara att försöka komma i form. Det var om mina kläder montering eller kläder i butiker jag ville för att vara passande i. Jag var en löpare, men en medelmåttig, grubblande—inte snabbt, inte alls. Jag gjorde inte särskilt som kör, men det var tillräckligt effektiva, som arbetar gick.

När jag var i min 30-talet, jag hade tre barn. Jag utnyttjade för att komma i form mellan barn, och ibland kan jag fortfarande sprang ett lopp eller två för att visa att jag var så vältränad som jag var innan barn. (Jag var och var jag inte. Precis som att jag skulle känna mig någorlunda fit, som jag skulle vara gravid igen, verkade det.) Motion blev om mer än att passa in i mina byxor. Efter alla, i min garderob för jag hade tunnare byxor, vinter byxor (en storlek upp), tidigt moderskap byxor, sen moderskap byxor och mjuk, stretchig postpartum byxor. Det var alltid byxor som passar.

Nej, det nya var att efter årtionden av träning ambivalens, jag såg faktiskt fram emot att köra. Jag var förvånansvärt dräneras av unga stay-at-home-mamma—den fysiska krav, ibland överväldigande närhet, och relentlessness av att vara "på" 24/7. Så sprang jag för att ge mig själv lite space bort från mothering att tänka och ta hand om mig själv, och jag har alltid kommit tillbaka från ett 30-minuters kör markant utvilad. Förändringen blev nog uppenbart att när min man skulle se min fårade panna och höra spänd kanten i min röst, att han skulle uppmana till mig, "Gå och spring!"

Nu, vid 40, jag vet inte riktigt köra på alla. Vad hände? Tja, några saker . Mina barn blev äldre—de är nu alla i skolan-ålder—och jag känner inte skakis lust att "fly" längre. Mina knän och leder fick creakier, och jag började oroa dig för skadliga långtidseffekter av tusentals miles jag hade dunkade på dem under mer än två decennier. Och det var något annat jag skulle på något sätt började arbeta med gamla människor.

När jag fortfarande var i min 30-talet, jag gick på ett gym så att jag kunde ha barnomsorg samtidigt som utövas och sprang på en inomhus bana i de långa vintermånaderna här i Cleveland. Med min vistelse-at-home-mom timmar, jag började arbeta med den gråhåriga pensionär publiken. Vi delade som inomhus bana som jag skulle komma till, och jag kände mig snabbt passerar äldre makt vandrare och joggare som hade 20 eller 30 eller 40 år på mig.

Inte så fort, som det visade sig. Med två C-sektioner under mitt bälte—bokstavligen—jag skämdes för att hitta att jag knappt kunde även göra en sit-up. Kör, medan bra för graviditet vikt, var inte gör något för att fixa det kirurgiska skador på min mage.

Så jag vände mig till Pilates, som fokuserar på grundläggande styrka, flexibilitet och balans. Pilates klass, liksom resten av mitt gym, var mestadels befolkas av gamla människor. Men jag var inte passerar dem som om jag var på rätt spår. Nix, den här gången de var helt kicking butt—gruvan. Medan jag var utmattad av en enkel warm-up ab övning i min första klass, 70 - och 80-åringar runt omkring mig bara att komma igång. De var flexibel och stark och tuff. Det var galet inspirerande.

Det är då självklart slog det mig: jag kommer att bli gammal. Och jag kunde få gamla att försöka att göra det jag skulle gjort i min 20-talet och 30-talet, långsamt att titta på min kropp köra någonsin långsammare och creakier, eller så kan jag kopiera dessa människor, den typ av aktiv passform gamla människor jag någon gång ville vara.

Jag kan inte gå tillbaka till min 20-talet och 30-talet igen—det finns ingenstans för min ålder att gå men upp. Jag vill inte vara en 65-åring som har svårt att gå i trappor och behöver flytta till en nivå hem. Jag vill inte vara en 75-åring som inte kan få ner på golvet med sina barnbarn. Och jag vill inte vara en 85-åring som har dålig balans och ramlar och bryter höften.

För nu, jag vill vara fit-nog 40 år gammal. Jag kommer aldrig att köra en annan marathon, och jag kan inte köra ytterligare ett lopp av något slag. Det är inte att sluta, dock. Det utvecklas och att låta min fitness rutiner utvecklas tillsammans med mig. Min knarrande ben gillar inte att köra längre, men de gillar Pilates och cykling och promenader, och de har nyligen provat på skidåkning och surfing också. Vem vet vad som är nästa? Jag är glad över att hitta ut. Att flytta är alltid bra med mig, så länge jag går framåt.

ADVERT

Lägg till din kommentar