Minns Hur Man Älskar Min Make Igen

För några veckor sedan, fann jag mig själv att kolla på en butik i gallerian när jag såg mig omkring och såg dem—ett lyckligt par som sitter på en bänk utanför. Mannen tittade på henne med så mycket kärlek att jag kunde inte låta bli att bli distraherad genom att titta på dem. Han hade precis köpt henne en cookie, och hon log när hon njöt av första tuggan. Hon erbjöd några till honom, men som en riktig gentleman, han avböjde.

De var djupt i samtal och verkade inte märka mig så jag fortsatte att titta på när jag betalat för mina inköp. Vid ett tillfälle, att han kommit över och borstad en hårslinga från hennes ögon, och jag svär, det var den sötaste gest som jag någonsin har sett. Så jag samlade ihop mina saker och började att lämna butiken, jag stannade vid ingången så jag kunde fortsätta att titta på dem—jag var som i vördnad av scenen framför mig.

Hon var tydligen säger till honom en berättelse, och inte en gång gjorde hans ögon lämna hennes ansikte och hans leende var ett bevis på att hon måste vara mycket underhållande. Cookien hon hade ätit var glömt i hennes knä, och än en gång, att han nådde upp för att röra hennes ansikte, den här gången för att borsta en smula från hennes kind. Det verkade som att han letar efter ursäkter för att röra vid henne, att bara få vara nära henne var inte nog för honom.

Slutligen insåg jag att jag var inkräktar på deras söta ögonblick och så jag lämnade butiken. Det var då som min man plockade glömt cookie upp av vår dotters knä, vände sig om och såg mig, och berättade för henne att det var dags att lämna eftersom Mamma var klar shopping.

När jag gick med min man och vår dotter, jag kunde inte hjälpa dig, men försök att komma ihåg sista gången han såg på mig hur han hade tittat på henne med så mycket kärlek. Jag ärligt talat inte kunde komma ihåg. Medan vi gick, jag fortsatte att titta på hur han interagerade med henne, så tålmodig och snäll, så till skillnad från våra egna interaktioner med varandra flesta dagar.

Våra liv, som så många andra, hade blivit en serie "Kan du göra detta för mig?" och "har Vi detta ikväll" och "Vad vill du ha för middag?" Borta var de dagar långa promenader och hålla handen-support", för oss iaf. De hade ersatts med curt samtal, tomma blickar och suckar djupt att vi båda expedieras förmodligen lättare än vi borde.

I det ögonblicket insåg jag att vårt äktenskap hade förvandlats till mer av den stereotypa partnerskap än en sann kärlekshistoria, och det verkar som han hade givit sitt hjärta till någon annan. Istället för vanliga office-affären, även om min man inte har en älskarinna. Han hade helt enkelt gett sig själv över att en 5-årig flicka som hade stulit mitt hjärta också.

Don ' t get me wrong, från dag ett har jag sagt till min man att jag förväntar honom att älska och ta hand om vår dotter på ett sådant sätt att hon kommer att förvänta sig att typ av kärlek i hennes liv och kommer aldrig att nöja sig med mindre. Jag inte ogillar min dotter, eller bond min man delar med henne, men som vi fortsatte att gå, för första gången, började jag känna mig som tredje hjulet.

Som så många par, jag insåg att vi hade hamnat så i kärlek med våra barn som vi hade glömt bort hur man älskar varandra för . Jag började att tänka på att när vi gjorde ett bra jobb för att undervisa henne om hur man älskar ett barn, kanske var vi inte i lära henne hur man kan älska en maka.

Jag började oroa sig: Vilka exempel har vi verkligen miljö för henne? Kommer hon en dag att se tillbaka på vårt exempel och sätta sig på ett liv som inte är fylld med glädje i utbyte mot säkerhet? Tanken på att det krossar mitt hjärta mer än att tänka på hur min man tittade på mig med så mycket förakt efter en nyligen argument.

Men vad skulle jag göra? Vi kom till parkeringen, och när vi nådde vår bil, han gick runt och öppnade bildörren för vår dotter och då lämnade mig i kylan. Det verkar som om min man inte dela med mig av min inre oro och att han var omedveten om vad jag tänkte om.

Jag fick i bilen och satt i tystnad medan min man sjöng med till radion med vår dotter. Efter några mil, han vände sig om och frågade, "Vad är ditt problem?"

Att tvinga ett leende svarade jag, "Ingenting honung, ingenting," och började sjunga tillsammans med dem, vilket i ärlighetens namn är min typiska svar. S mil, försöka glömma, låtsas vara nöjda, och gå vidare.

Ja, jag inser att detta svar hjälper inte min situation eller det exempel som jag vill ställa till min dotter, men som en hel del människor, jag hatar konflikter, speciellt när det händer framför mina barn. Så istället, den dagen jag bestämde mig för att acceptera att min man svarar mig inte avsiktligt.

Och det är därför jag bestämde mig för att stanna och jobba på relationen till våra problem. Jag väljer att vara tacksam över att jag är gift med en man som kan älska sitt barn så helt och hållet. Jag vet att vissa kommer att säga att jag är lösa, men jag ser det inte på det sättet. Innerst inne tror jag att om han kan älska henne så perfekt, då kan han också älskar mig på det sättet också. I slutet, han förmodligen inte ens inser att jag känner mig oälskad eller försummat, som jag ofta brukar hålla tyst för fredens skull, vilket är återigen mitt fel (tillbaka till att helt undvika konflikter sak). Jag har faktiskt aldrig berättade för honom hur jag känner.

Också, som en kvinna, jag tror att jag har fallit i den fälla som många av oss fastnar i. Vi försöker så hårt för att vara den typ av hustrur och mödrar att samhället säger till oss att vara, men vi aldrig att be våra makar vilken typ av partner de behöver oss för att vara. Så det är det första jag tänker göra, frågar honom vad han behöver från mig. Den andra saken är att återvända gunst och låta honom veta vad jag behöver från honom, vilket är rimligt, eftersom ingen av oss är en tankeläsare trots allt.

Jag kommer att göra mitt bästa för att vara den typ av partner som jag förväntar mig att min dotter en dag kommer att bli. Jag ska be om hans dag, gnugga hans hals när han kör oss runt, i stort sett att vara mer kärleksfull, och viktigast av allt, jag ska försöka att titta på honom det sätt jag vill att han ska titta på mig . Jag tror att det kommer att bli bättre från här.

Om du gillade den här artikeln, chef över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Lägg till din kommentar