Som Pedagog, Bestämde Jag Mig För Att Redshirt Min September Barnet Från Dagis

Våra kroppar är fantastiska. När de är gravida, skulle jag säga att de är mirakulöst. Mindre än 72 timmar efter en rasar av oskyddade make-up sex, jag visste att jag var gravid med vårt andra barn. Högst osannolikt med tanke på att jag var 35 år gammal och det var bara en gång, men jag visste att jag var gravid. Redan innan minnet var positivt, jag började räkna. Alltid en planerare, jag började räkna veckor och månader för att räkna i huvudet på en uppskattning av förfallodag . Det var i början av December, vilket betydde bara en sak: ett September barn.

Det är så annorlunda i dag. Gillar det eller inte, att vara en i September baby är en sak så det blev en liten, kvardröjande trodde undangömt i baksidan av mitt sinne. Sedan jag fick veta att jag var med en pojke.

September pojke. Jag var med en i September pojke. Jag var redan tänka på hur långt ner på vägen, och tydligt, så var alla andra. Som åren gick och dagis börjar dagen blev närmare, jag kunde känna andra mammor skift obehagligt när de skulle ställa mig frågan, "Vad kommer ni att göra om skolan?"

Alla mammor jag talade med och som höll sitt slutet av pojkarna tillbaka var överväldigande majoritet är nöjd med beslutet. Flera som inte gjorde det, och vars söner var tvungen att upprepa ett betyg beklagade att behöva gå igenom det, som det sociala trycket var svårt. De uttryckligen sa till mig att om de var tvungna att göra det igen, skulle de ha hållit honom tillbaka. Alla uppmuntrade mig att tänka på att hålla honom tillbaka på grund av de fördelar han kommer att ha i framtiden. Det fanns många skäl att överväga: finmotoriska färdigheter, förmåga att följa anvisningar, mognad, listan kan göras lång. För vissa är det gemensamma temat hade att göra med det fysiska av pojkar. De ekade samma känsla: Han kommer att vara äldre, större, snabbare och längre, vilket kommer att vara mycket bättre än att vara yngre, mindre, långsammare och kortare.

Full disclosure: jag är en pedagog. Jag var en klasslärare för år, och nu är jag på universitetsnivå förbereda eleverna för att bli lärare. Jag har en doktorsexamen i särskild utbildning, som förresten, har visat sig vara fullständigt värdelös när det kommer till faktiska mothering. Jag vet undervisning, bästa praxis, milstolpar, framsteg och utvecklande lämplighet. Jag vet också att det, idag, förskolan är den nya första klass . Jag vet också vår skola. Jag vet också vad som kommer att krävas av min September pojke. Bara för att jag visste allt detta, betydde inte det att jag visste vad jag ska göra.

Jag bestämde mig för att redshirt min September pojke, men inte av de skäl som du kanske tror.

Vår skola registreringen börjar i januari, och för de månader som leder fram till denna dag, jag var i ett konstant tillstånd av Ska Jag? eller Ska jag inte? Om jag startar honom för tidigt, det kan bli konsekvenser. Om jag startar honom för sent, det kan bli konsekvenser. Vissa dagar, jag hoppas på ett tredje alternativ. Jag visste att jag skulle behöva förlita sig på en gedigen blandning av min professionella kunskap tillsammans med min September pojke berättade för mig. Jag skulle i slutändan låt honom vara min guide.

Min September kille är smart och mycket kan och säkert skulle ha lyckats genom året börjar dagis vid 4 år gamla. Men under de månader som leder fram till registrering dagen, insåg jag att han verkligen skulle kunna klara av, jag var inte helt säker på att han verkligen hade att hantera. Jag såg honom en speciell morgon, i sin pyjamas med den sidan av hans huvud planterade blankt mot det hårda golvet, utreda den strukturella integriteten av hans Lego suspension bridge. Han hade en laser-liknande fokus, att studera sin struktur, tänkande och håna hans nästa block. Han skulle testa sin tekniska framgångar med en rad 13 tankvagn som dras av hans favorit kraftfull ångmaskin.

I det ögonblicket, jag såg det. Detta var inte längre ett beslut som jag hade för att göra. I stället, det var ett beslut som jag kunde göra. Jag såg att min September pojken hade en gåva av tid, och jag var fast besluten att ge det till honom.

För nästa år, vi gav honom en gåva av tid. Han hade en mer härliga år att vara liten.

Han kunde ha börjat i tid och lämnade huset varje morgon 7:15.m . I stället, han och jag dröjde i vår pj ' s fram till ca 8:15 am och lugn körde till förskolan. (Den långa vägen, förstås.) Han kunde ha börjat i tid och inför mer plats tid och mindre speltid. I stället hade han ytterligare ett år av ostrukturerad lek, massor av make-up, och de flesta fredagar hemma. Han kunde ha börjat i tid och räknat ut badrum bås, långa korridorer, och hur man balanserar en full cafeteria fack. I stället hade han luncher och snacks levereras till hans klassrum och lära sig att hälla sin egen mjölk.

Gillar det eller inte, finns det vissa krav som ställs på våra barn i skolåldern. Dessa krav är exakt vad som gjort att man är född i September så mycket mer än bara att vara född i September. Även om jag inte nödvändigtvis redo att kämpa status-quo, jag kan verkligen göra vad det tar för att skydda mitt barn från effekterna av den.

Jag bestämde mig för att redshirt min September pojke, och det var helt rätt för oss. Som vår skola år närmar sig slutet, jag ser att ge honom en gåva av tid var den bästa present vi kunde ha gett honom. Han började skolan när han var klar, som översatts till att vara självsäker, glad och upphetsad om lärande. Han älskar skolan på ett sätt som jag tvivlar på att han skulle ha känt utan att ha extra tid. Jag gav honom en fördel, men inte en enda som hade något att göra med hans framtida fysiska förmågor. Jag har ingen aning om han kommer att bli större, längre eller snabbare än de andra pojkarna i hans klass, och helt ärligt, jag är inte säker på att jag bryr mig. Vad som är viktigt för mig nu är att han är en glad, livlig, liten pojke som älskar skolan, och jag tar gärna över snabbt vilken dag som helst.

ADVERT

Lägg till din kommentar