Det Är Därför Vi Försöker Inte För en Annan Baby

Jag vet att du bara var att ringa samtal. Det är en av de saker som icke-föräldrar frågar sina vänner förälder med en bit av en blinkning.

"Så, när är det du försöker för ett annat barn?"

Du smirked lite, eftersom alla vet att "man försöker för barn" betyder "att göra det." Vad du verkligen är fråga var: "Är du och din man planerar att ha en hel del oskyddat sex i den nära framtiden?" Det är inte den typ av sak du normalt skulle be din vän över en öl, utan hela barnet vinkel gör att det är acceptabelt.

Eller så att du antas, i alla fall.

"Jag vet inte", sa jag nonchalant. Vad jag inte berätta är att jag har redan varit gravid med barn nummer två.

Och bebis nummer tre.

Jag inte berätta hur jag förlorade dem både inom två månader från varandra. I båda fallen, allt började med att gå fel med en rännil av blod. Den rännil förvandlats till en flod. Det täckte mina ben, den matta, badrum golvet. Min man gick ut till 24-timmars snabbköp mitt i natten för att köpa mig inkontinensskydd som knappt kunde innehålla allt.

Min två-åriga dotter kom in i badrummet medan jag satt på toaletten, passerar stora klumpar av röda vävnad.

"Mamma är lite rörigt," sade hon, tittar på min blodet stänkte lår.

"Ja, Mamma är lite rörigt. Mamma kommer att städa upp det, men", sade jag.

Jag ville inte berätta för er hur svårt det var att le i det ögonblicket. Men jag gjorde det, eftersom det är vad hon behövde se.

Jag ville inte berätta det du vet mycket jag hatade att sitta i väntrummet på sjukhuset tidigt i graviditeten enhet efteråt med alla glada kvinnor som väntar på sin 12-veckors skannar. De klagade över att deras morgonillamående och jag ville skaka dem. Jag ville att kväljning, att bubbla av halsbränna i mitt bröst, mer än jag någonsin velat något.

Jag inte berätta för dig hur tyst det var när sjuksköterskan gick på ultraljud trollspö över min mage.

Jag inte berätta hur jag tillbringade veckor efter mitt missfall missbruka min kropp med socker och alkohol. Jag hade tränat regelbundet, tagit prenatal vitaminer och sluta koffein och sprit, och ändå hade svikit mig. Jag var gjort för att ta hand om det. Jag växte uppblåst med choklad och vin. Jag stannade för att sova. Jag höll mig borta från gymmet. Jag såg gillade jag kände mig mjuk och utmattad.

Jag ville inte berätta för er hur svårt det var att lära sig att det som hände mig inte var vanligt. Endast 2% av kvinnor har två missfall i rad. Inte bara det, men med varje missfall chanserna att det händer igen gå upp något.

Och jag är inte säker på att jag kommer överleva en graviditet.

Jag är inte oroad över blödningen i sig – ja, det är obehagligt, men jag kan hantera den enda röra. Jag är mer orolig för att få till nio månader där varje resa till toalett är skrämmande. Min psykiska hälsa är alltför bräckligt för att tillbringa större delen av året våndas över varje symtom och styng. En annan förlust, jag är säker på, att bryta mig.

Så nej, vi kommer inte att vara påfrestande för ett barn – åtminstone inte för en stund. Jag behöver inte höra några skämt om hur jag inte skulle få någon yngre, och jag behöver inte dig för att påpeka att min dotter skulle bli en bra storasyster. Jag är väl medveten om hur lite tid det är kvar och exakt vad min familj saknas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar