"Jag Behöver inte Bära Byxor Och 4 Andra Skäl matvaror Är Värt Varenda Öre

När min make och jag hade sällskap, vi var så söta par i mataffären som argumenterade över vem som fick plocka ut de flingor och tog en vidrig tid att besluta på exakt rätt kaffebönor. Vi skulle slingrar sig gångar, pris jämför och kärleksfullt stirrar in i varandras ögon som vi ignorerade härjade moms försöker komma runt vår vagn och vår famn.

Gud, vi var de sötaste. Även jag hatade oss.

Flash-forward till två barn, en inteckning, och en hund som har mycket kräsna smak i torrfoder, och matvaror har blivit mina minst favorit aktivitet i historia någonsin. Nej, scratch that. Jag vill hellre ha ett cellprov med en ögonbindel Edward Scissorhands än navigera gångarna i min livsmedelsbutik med två barn i släptåg .

Jag har inte tid för prisjämförelse. Jag orkar inte med att läsa etiketter, och jag är säker på som fan, har inget tålamod för söta hipsters som köper sina ekologiska, hormon-saknar producera samtidigt som du tittar kärleksfullt på varandra.

Jag avskyr att handla med varje fiber av min varelse.

Varje gång jag är i mataffären, jag känner att jag öppna upp min plånbok och skrika "Bara att ta det hela och ge mig på de druvor som kommer att gå dåligt i två dagar." Ofta är jag plugga min resa till mataffären i mellan 36 andra ärenden, och jag ser ut som jag är en hyllning i Mom Hunger Games som jag tävlar för att slutföra min beställning innan förskolan slutar. Och oddsen är alltid till min fördel att släpa matvaror till bil är en knepig uppgift, lossning påsarna är jobbigt, och jag måste gå tillbaka tre dagar senare eftersom tonåringar äter dig ur huset och goddamned hem.

Avskyr .

I januari förra året, min make meddelade att han var på väg att ta över matinköp, och efter att jag slutat skratta för oändligheten, jag blev misstänksam. Han hatar mataffären mer än vad jag gör och inte har de första ledtråd till vad som händer i barnens matlådor varje dag, så vid närmare undersökning insåg jag att han hade upptäckt den största uppfinningen sedan amnings-bh och Bumbo stolar: matvaror. Och han var på väg att förändra våra liv, eftersom online matinköp betyder att jag aldrig har satt sin fot i en matbutik igen.

Det innebar också att han hade tur den kvällen. Ahem.

Sedan vi har börjat med våra matvaror levereras, min kärlek för leverans service har ökat djup, och min djupa bestående kärlek för att inte behöva vänta i kö är värt varenda öre för leverans avgift. Och jag har andra skäl till att vilja kyssa uppfinnaren av denna livsförändrande service.

1. Jag behöver inte bära byxor, och någon kommer fortfarande att sälja mig bananer.

Självklart, jag menar inte att jag är i regelbunden vana av att gå pantsless, men på de dagar som jag jobbar hemifrån i min pyjamas, tanken på att sätta presentabla kläder på, så att jag kan gå ram andra shoppare med min varukorg ger mig huvudvärk i mina ögon. Matvaror tillåter mig att beställa allt jag behöver och ingen har att se min ratty, mycket älskad sweatpants .

2. Jag behöver inte prata med en enda person.

Missförstå mig inte: jag älskar mina vänner, verkligen, det gör jag. Men, när jag är i mataffären, jag är helt fokuserade på mitt uppdrag: ta i, ta alla matvaror, och komma ut. Jag vill inte ha en lång konversation i ost gången. Jag vill inte låtsas bry sig om en PTA bekant: s lista över frivilliga insatser. Jag vill bara få min Undrar Bröd och få fan av dodge. Matvaror låter mig köpa min fuktkräm och avokado i lugn och ro.

3. Parkering är aldrig ett problem.

En titt på en livsmedelsbutik parkeringsplats under semesterperioden är nog för att förmå dag dricka och orsaka alla-nässelutslag över kroppen. Folk är sura, och ingen vill gå en lång sträcka med sin vagn, så många är fyllda med långsamma, lat förare cirklar som vråkar för den närmaste möjliga utrymme. Det är en veritabel demolition derby i de flesta partier, med oseriösa vagnar banka in i bilar och rulla långsamt över mycket, förmodligen för att chip måla av min SUV. Matvaror som håller min bil på uppfarten, och jag behöver inte vända fågel till killen som bara stal min främsta platsen.

4. Jag faktiskt kan spara pengar. På allvar.

När jag handlar med mina barn, alla har en åsikt om vad som behöver göras i vårt skafferi, och i ett försök att få skiten ur butiken så snabbt som överhuvudtaget är möjligt, jag grotta för deras krav. Och let ' s face it: Vandra genom ost gången på fastande mage innebär att lägga till $20 till ett värde av hantverksmässigt tillverkad Ost. Eftersom ost. Impulsköp är en sak av det förflutna, vilket innebär att jag har mer pengar att spendera på Amazon Prime. Det är en win-win.

5. Någon annan gör grovjobbet, och det fyller mig med tacksamhet.

Att vara mamma är svårt. Jonglering arbete, barn och skolans verksamhet på toppen av matlagning, tvätt, och bilpool innebär att moms är i ständig rörelse hela dagen lång. Matvaror är min present till mig själv, en sak som jag splurge på varje vecka, så att jag kan bevara vad som finns kvar av min mentala hälsa. Och när den fina leverans killen levererar påsar till min disk, jag vill gärna dansa för att jag har fått ut av den syssla jag föraktar mest.

Om du är lycklig nog att ha en leverans av matvaror i ditt område, springa — gå — till din dator och registrera dig just nu . Ditt förstånd är värt varenda öre för expeditionsavgift, och uppriktigt sagt, det ger dig möjlighet att hantera din dotters härdsmälta i avskildhet i ditt hem snarare än i fryst mat gången. Och när du häller en gigantisk glas vin och klicka på "Skicka" på din livsmedelsbutik för, du kommer att tacka mig. Den bedårande hipster-par kommer också.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar