37 Skälen till att jag Inte Anamma Ögonblick

Ibland klagar jag om moderskap. Och varje gång jag gör någon någonstans på något sätt ger mig samma salvia råd:

Njuta av det innan det är över.

Bor i nu.

Sug upp det.

OMFAMNA DEN.

Och generellt sett min lust är den samma. Jag vill i princip att slå dem i ansiktet. Inte för att det är dåligt rådgivning. Det är det inte. I själva verket, det är det bästa råd någonsin. Det är fasta jävla guld. Det är sanna och riktiga och exakt vad jag ska göra.

Detta, naturligtvis, gör de råd som mycket irriterande, eftersom jag vet de är rätt, och ändå kan jag inte tycks kunna dra ihop den här mycket efterlängtade full-ögonblick-anamma.

Åtminstone inte alltid.

Det finns olika skäl för detta under en viss dag. Jag har bestämt mig för att sammanställa några.

Så här går du: 37 Anledningar jag Inte Anamma Ögonblick...

1. Jag är så trött att jag nyligen berättade för någon att jag hade en baby flicka. Ja. Mitt barn har en penis. Så tills vidare, jag hade en pojke.

2. Det är svårt att verkligen vara närvarande när ditt medvetande är, som uppkommit genom 12,000-kalori, 25 g fett, 40 msk socker, 6-shot iskaffe drycker.

3. Inte på riktigt, det finns en tid varje dag då jag tror att jag faktiskt kan dö av denna konsumtion, men då, som en stråle av hopp och ljus och sanning, kommer drive-through espresso plats och jag vet att jag kommer göra det EN DAG.

4. Men då jag kom ihåg att jag aldrig kommer att förlora 30 pund jag har fäst min röv om jag dricker upp skiten. Men jag gör det ändå för överlevnad.

5. På tal om skit, jag är ganska säker på att det är bebis bajs under min pinky spik.

6. Jag gjorde ägg till frukost men mina barn "Bara äter ägg på TISDAGAR!" Så hon skrek och gnällde i cirka 30 minuter (även om hon har ingen aning om vilken dag det faktiskt är). Uppenbarligen.

7. Det är så jävla varmt att jag kan inte stå ut med att bära den "kvalitet" amnings-bh för att stödja min 15-kilos-varje bröst – det är så IRRITERANDE! – men låga ass (bekväm), en från Mål gav mig en igensatt kanalen och om jag inte bära 6 meter av "kvalitet" material runt sa bröst (och omvårdnad kuddar), mjölk droppar ur dem och på mina kläder.

8. Så i grund och botten, mitt val är: Obekväm, varma och kliande eller obekväm, våt och mjölkaktig.

(Anamma det, bitch.)

9. Jag har varit med min moderkakan piller som en jävla boss men ibland är jag vaknar och jag är säker på att jag har A.) Förstört mitt liv och B.) Permanent förstört mitt liv.

10. Mina barn bara kissade på pooldäcket.

11. Ibland, min 12-åriga dotter och 8-årig son tjafsa så länge och så hårt om något så dum att jag faktiskt packa upp den vilda småbarn och skriker nyfödda och gå till parken bara så jag slipper höra deras röster i 15 minuter.

12. När vi kommer dit, sätter sig på bänken bredvid mig och gnälla på att det är varmt.

13. Medan mina bröst kliar.

14. Då brukar jag säga något otäckt som "GÅ BORT NU."

15. Och att känna skuld över det eftersom jag vet att tiden går fort och carpe fucking diem.

16. Jag omfamnade moderskap 15 minuter sedan. Nu vill jag sitta på den här bänken och spela Candy Crush och låtsas att jag är fortfarande 21 och hot och bor i Barcelona.

17. Jag har så många människor som kräver saker av mig HELA DAGEN LÅNG din röst har bara blivit ytterligare EN RÖST i den långa raden av röster som ber mig att göra saker och därför att jag inte hör dig alls. Men egentligen, vilken del av "gå med mig i kampen mot bra föräldraskap råd är oklart för dig?" Varför kan du inte bara säga "Japp." När jag tik om moderskap? Varför har du att ge mig hjälp ord eller vad fan det är för att du vet vad jag hör? Allt jag hör är "Om du var en bättre mamma du skulle njuta av varje sekund!"

18. Bra skit. Nu kan jag inte ta tillfället eftersom du bara berättade för mig att "omfamna ögonblicket" och nu känner jag mig skyldig för att inte anamma jävla stund.

19. Och detta leder mig att tänka på hur mitt tween kommer att vara 18 i 6 år och i stället för att leva "i de nu" jag undrar, där de sista 13 åren gick och hur kommer det sig att jag inte "lever i nu," och sedan, när jag fortfarande hade en chans och hon var yngre och snyggare.

20. Jag tänker på pengar. Nämligen, hur vi har ingen.

21. Jag undrar hur den artikel som på grund av denna kväll kommer att få skriftligt när min baby bestämde sig för att bara välsmakande liv verksamhet ammar, sover mot boob (eftersom jag DÖ UTAN att BRÖSTVÅRTAN MAMMA) och bajsa.

22. Jag gråter över ingenting.

23. Jag svara på frågor från mina barn om varför jag gråter över ingenting.

24. Jag gör en mental anteckning att inte titta på räddas-elefant filmer som någonsin igen.

25. Det är 4pm och jag insåg just cirkus behov att äta. Igen. Varför måste de äta så ofta?

26. Hunden sprang iväg, ut den trasiga staket. Vi måste fixa staketet. Han är en söt hund. Jag älskar den hunden. Jag behöver ägna mer uppmärksamhet åt hunden. Tyvärr, dog. (Inga bekymmer. Vi fann hunden.)

Hej. Hej du. Jag OMFAMNAR MODERSKAP, inte bara på denna stund. Varför är det inte okej? Jag NJUTA av MINA BARN, inte bara på exakt denna sekund. Varför är det ett problem? Inte alla jobb irriterande vid något tillfälle? Inte alla jobb har vissa aspekter som suger? Jag menar, om jag var en advokat och jag hatade att göra inträdet skulle du vara som att "Njuta av det." Omfamna den. Tiden går så fort. En dag kommer du att vara för gammal för att spela in din tid." Nej. Naturligtvis inte.

Men detta är moderskap, säger du. Moderskap är dyrbar. Det är så värdefull!

NEJ. Nej, det är det inte.

Ibland är det inte värdefulla och jag verkligen, verkligen tror att vi alla skulle bli bättre om vi slutade säga mödrar att "njuta av varje ögonblick" när vissa stunder är verkligen, verkligen (ibland bokstavligen) skit, full av ingenting mer än grus och smuts och arbete och smuts (med en hint av gullighet).

27. Jag var uppe till midnatt för att skriva en artikel. Min bebis vaknade vid 3am och skulle inte gå tillbaka för att sova fram till 5 på morgonen. Vid klockan 6 på morgonen mitt barn vaknade och studsade i min säng "jag är här för att cuggle (gosa)!"

28. Det är svårt att omfamna något när dina ögon inte öppna och huvudet bultar och dina armar har fastnat under en nästan gråter nyfödda och en flailing 3-åring.

29. Det är 5 på morgonen och jag tortera mina nyfödda med att snor-suger-enhet så att han kan äntligen sova, ÄNTLIGEN.

30. Men jag kan inte sova för att jag är 97% säker på att han har kikhosta.

31. Bättre att få det på Google och utforska kikhosta. Vilken tid det barnläkaren kontor öppet?

32. Åh bra. Det är 6! Här är Georgien! Barn gosa!

33. Mitt kök luktar vagt av spyor och mögel.

34. Min röstbrevlåda är till 90% fullt. Jag hatar röstbrevlåda. Sms: a, människor. SMS: a.

35. Jag har 17 flaggade mejl i min inkorg som behöver uppmärksamhet och min auto-responder säger det "Bara" hade ett barn" även om det har gått 5 veckor och de svävar i baksidan av mitt sinne som det mest irriterande surrande fluga som du någonsin har hört.

36. Mina barn äter mac och ost igen. Jag kan bara föreställa mig vad smältost-liknande ämne som gör att deras hjärnor.

37. Vi behöver gå till Costco men trött. Åh. Min. Gud. Trötta.

Och det här barnet.

Och dessa barn.

DE ÄR PRECIS ÖVERALLT. Och det tar aldrig, aldrig slut.

Så småningom ger jag upp, fuck it, jag parkera min rumpa på stolen och titta på några 30 Rock repriser. För en minut jag skrattar, skrattar vi alla, som barnet försöker sjuksköterska Rocket ' s näsa. Och Georgien gjorde hennes simning lektion utan att gråta. Kom ut strålande "jag var SÅ BRA på att pool, mamma!" Och hunden hoppade i barn poolen som om det var hans egna personliga Rasande Vatten och min man fick en fantastisk frisyr som gör att jag vill, hm. Och leendet på avas ansikte när hon fick sitt pris för att läsa 4 böcker på biblioteket är sommar läsning utmaning. Åh, oskuld. Det var nästan som om hon var 6 år gammal igen.

Jag såg det för en sekund, bara en sekund. Min andra, och hennes.

Som hennes leende träffar mitt hjärta, jag hör en explosion i Arlo s blöja och något vått på min arm. Jag ändrar honom i ryggen av våra heta SUV medan barnen argumentera om vem som sitter i front och Georgien tar bort hennes kläder, igen, eftersom att det är vettigt. Jag ser mitt kaffe i vagnen som en tyst strimma av hopp.

Så där. 37 skälen jag har problem med att anamma jävla stund.

Och en eller två som håll mig att försöka.

Nu kan du, för att de älskar Gud, sluta tala om för mig att omfamna ögonblicket. Jag är anamma vad jag kan, så gott jag kan, tillsammans med alla andra mamma jag vet.

Och dessutom, jag omfamnade det så jävla stund igår.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar