10 Skäl Till Varför Jag Älskar Att Ha Ett Enda Barn

Min dotter har precis fyllt sex, och trots det faktum att min man och jag är helt nöjd med vår mysiga familj på tre, jag är ständigt barraged med frågor om när vi ska ha en annan och hur det endast är barn är fel av en eller annan anledning. Så, för dessa människor, liksom alla andra som har ställt liknande frågor till deras enda barn, vänner, erbjuder jag följande skäl för vårt beslut. Den sista, naturligtvis, att vara den enda som verkligen betyder något...

1. Jag nästan aldrig hör frasen, " det är inte rättvist ." Visst, hon kommer att bli upprörda om hon inte kan få en andra portion glass och verkligen gör vill att kattungen som aldrig kommer att hända, men hon är inte ständigt försöker hänga med någon annan och är allmänt nöjd med vad hon har.

2. Vi har pengar att avvara. Nej, vi är inte laddad, men både min man och jag jobbar hårt och vår dotter går till den offentliga skolan. Detta innebär att vi har medel att ta några semester per år, med undantag för högskola och lägga undan för en bekväm pension. Om hon vill ta konst eller karate, det är inte en stam som det är för mina vänner med tre eller fyra barn som är ständigt stressad över hur man ska betala för allt.

3. Hon har sofistikerad smak . För så länge som jag kan minnas, vi har tagit Sophie ut för att restauranger av alla slag och presenterade henne för mat från olika kulturer. Det är ingen liten bror eller syster gnälla på att något är äckligt och alla att hon är utsatt för är två personer som äter alla sina grönsaker. Hennes nuvarande favorit? Sushi och rostad paprika.

4. Jag kan känna grön. Jag vet inte kompost eller odla min egen trädgård, men hey, jag är åtminstone minska min klimatpåverkan på något sätt!

5. Vår hund har inte varit petad. Han får så mycket uppmärksamhet som han någonsin gjorde det, om inte mer, med en "syster" som finns utspridda på honom hela tiden.

6. Jag kan utforska mina egna intressen och känns inte som någon dörr är stängd. Om jag bestämde mig för att gå tillbaka till skolan eller ta upp en ny hobby, det finns egentligen inget som hindrar mig.

7. Vi kan fortfarande resa. Sophie har haft ett pass sedan hon var två och det är den bästa lilla resa kompis någonsin.

8 . Bilturer är trevliga! Jag hade ingen aning om att det var unikt tills att köra i ett helvetiskt, gnabb fyllt bilen med en familj på fem personer. Bilen är en tid vi pratar, skrattar och spelar spel snarare än att skrika, skrika och sparka.

9. Vi har valt familjen. Hon kanske inte har en biologisk bror eller syster, men hon har ett halvt dussin "kusiner" som hon avgudar. Plus att denna utvidgade familjen inte kommer med strängar som anhöriga kan.

10. Vår familj känns komplett... och det är egentligen det enda som räknas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar