Nu finns Det Ännu Fler Anledningar Att Hålla Kramas, kura ihop sig, Och Älska På Våra Barn

Nu alla mina tre nyfödda flickor lades på mitt bröst, jag kände den hårda instinkt att hålla dem nära sparka i. Allt jag ville göra var att krypa dem in i mig, även om min kropp protesterade. Det fanns dagar när utmattning, känslomässig överbelastning, och kroppen värker av nya moderskap fick mig i tårar. Även då jag längtade efter mina barn " kontakt, känner den söta, fast i vikt av dem i mina armar.

När min första dotter föddes för 15 år sedan, co-sleeping on-demand omvårdnad, och konstant baby håller verkade konstigt att den generationen före mig. Även om jag var mest föräldraskap av instinkt i de första månaderna, jag ska erkänna att det kändes lite konstigt för mig också. Sedan igen, det gjorde alla moderskap.

Så jag gjorde vad som kändes rätt för mig i det ögonblicket. Jag höll mitt barn när hon grät, höll henne nära på natten för att mata, och ärligt talat, det var helt enkelt lättare att ha henne fastspänd för mig än att sätta henne ner och plocka upp henne hela tiden. När jag hade nått min fysiska gräns, var det min mans tur att hålla. Och han var alltid angelägen om att det är hans tur.

Och trots vad vi alla kanske har hört, det finns ingen sådan sak som att ge ett barn för mycket kärlek, oavsett om det är fysiska eller känslomässiga . Det behöver inte skämma bort dem eller vända dem till brats. Vi är inte hänge sig åt dem när vi krama om dem, trösta dem, eller överösa dem med kyssar. När de är små, de behöver oss för att lugna dem, hjälpa dem att somna, och lära sig hur det känns att vara en del av vår värld. Att hålla våra små nära är en naturlig instinkt för de flesta föräldrar, och det inte bara stärker den fysiska och emotionella band mellan dem, men också positivt påverkar ett barns utveckling av hjärnan.

Faktum är att ny forskning visar att ju mer vi krama våra barn, smartare det gör dem. Du vet, i fall att du behövde en annan anledning till att mysa och gosa de söta littles.

Enligt en studie som genomförts av Centrum för Perinatal Forskning vid den Riksomfattande Barnens Sjukhus i Columbus, Ohio ju mer vi gosa med våra bebisar, mer deras hjärnor att växa. Forskare tillfrågade 125 barn, både pre - och full sikt för att avgöra hur de svarade att fysisk beröring. Positiva fysiska upplevelser som amning och hud-mot-hud kontakt visade starkare hjärnan svar, medan negativa interaktioner, som hud pricks och rör infogningar, visade på en minskad hjärnan svar. Medan preemies upplevt en generellt nedsatt svar på lätt beröring jämfört med fullgångna barn, ju mer de hölls, ju mer hjärnan svar förbättras.

Så hur fungerar denna forskning stöder tanken på potentiell ökad hjärnkapacitet? När barnen är födda, deras hjärnor är helt klart fortfarande är under utveckling. Den mer positiva erfarenheter som de möter, ju mer hjärnan reagerar och växer. För nyfödda, touch är det primära sättet som de upplever världen. Kela, kramas, och skakar våra bebisar uppmuntra sina sinnen för att utvecklas. Detta inkluderar beröring, tryck, smärta, vibration och rörelse. En fullt utvecklad sensoriska system är en av de grundläggande block som avgör framgången av perceptuella, kognitiva och sociala utveckling som kommer som barn, växer.

Min yngsta är 6 nu, och som tur är, är hon fortfarande en totalt snuggler. Jag älskar curling upp med henne i hennes säng eller bara hänga på köksgolvet med henne i mitt knä medan vi båda gosa med hunden. Med en tween och tonåring i huset, jag vet att min lilla man kommer inte alltid vill vara här nära mig, och jag njuta av dessa särskilda tider.

Tur för alla mina tjejer, jag är den mamma som aldrig ger upp, som alltid vill gå in för en kram, även när de utsätts för tung teenage ögon rullar. De kan agera som om de inte vill gosa, men innerst inne vet jag att de gör. Inte alla, vuxna och barn likadana?

Jag har sagt till dem att jag inte planerar på att stanna med kramar. Jag har även grävt upp lite vetenskap som visar min kramas är nog göra dem smartare, trots att de inte är bebisar längre. Det var en gång trodde att hjärnan slutat utvecklas runt ålder 5 eller 6. Men, ny forskning visar att när barnen går igenom puberteten, deras hjärnor faktiskt uppleva en tillväxt spurt . Det är vettigt, då, att jag skulle krama livet ur dem så mycket som möjligt bara för att se till att de når sin fulla intellektuella potentialen, eller hur? Jag tänkte så.

Utan att fråga, föräldraskap är en utmaning som vi ofta möter i farten. Vi läste böcker, samarbeta med vår mamma vänner, och söka på nätet för att få råd, stöd och svar. Lita på oss själva som den bästa möjliga vårdgivare för våra barn är inte alltid lätt, men efter våra instinkter är ofta rätt väg att gå. Vetenskapen säger att du inte kan älska eller hålla ditt barn för mycket. Kärlek handlar inte bara om att se till att våra barn känner sig älskade och trygga. Det handlar också om att uppmuntra deras små hjärnor att nå sin fulla potential.

Så kram och håll dem som barn, och låt inte någon försöka ändra ditt sinne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar