Anledningen Till Att Jag Haft Mina Barn Hemma

Mina två söner födda hemma.

Innan barnen, jag tänkte bara hippies hade inrikes födda. Och även om jag var definitivt en bit motkultur mig själv, jag var också ganska riskbenägna. Jag visste att jag ville ha en med-gratis förlossning, och jag visste att jag skulle behöva en lugnande, hemtrevlig miljö för att åstadkomma detta, men jag ville själv och mitt barn för att få ut av det hela livet, och jag var inte säker på om en hemförlossning skulle klippa det.

Men då jag gjorde min forskning (gravida mammor göra bättre research än FBI!). Jag intervjuade läkare och barnmorskor, besökte sjukhus och födande centra, och talade till vänner. Efter några månader av ovisshet, jag träffade barnmorskor som skulle leverera min två söner, och allt förändrades. Inte nog med att de får mig att känna mig tillfreds och lyssnade till (vårt första möte som varade i en timme—kan du slå det?), men jag visste att min säkerhet och trygghet för mitt barn var i händerna på två mycket kompetenta, välutbildade kick-ass kvinnor som visste vad de gjorde.

Självklart ska kvinnor endast har sina barn hemma om de känner sig helt bekväm med det. Men vid tiden sedan jag fick mitt första barn hemma nästan nio år sedan har antalet mödrar väljer hemförlossning har ökat betydligt . Klart, jag är inte den enda som skulle snarare driva en människa ut ur hennes vagina i bekvämligheten av sitt eget hem.

Här är några andra anledningar till att jag haft mina barn hemma, och det var därför det bästa alternativet för mig:

1. Jag ville att bestämma vem som skulle vara med mig.

Detta var stort för mig. Förlossningen var kanske den mest intima sak som jag skulle göra, och jag ville inte ha ett par 20-åriga praktikanter fräsning i och ut ur förlossningsrummet. Helvete, jag inte ens vill ha min mamma där (förlåt Mamma!). Jag fick vara helt ansvarig för som var och inte var det. Jag menar, det var mitt hem trots allt.

2. Jag ville inte gå någonstans när jag var i arbete.

Jag vet att jag inte är ensam i dreading bil tur till sjukhuset. Jag hade mardrömmar av att vara fast i trafiken under min bebis huvud var som faller ut av mig. Under hemförlossning, ditt arbete behöver inte avbrytas för något, och jag tror att det hjälpte mig att få till ett bra arbete groove.

3. Jag litade på min vårdgivare.

Jag trodde att de skulle ta hand om mig tryggt hemma och förflytta mig till ett sjukhus (som råkade vara fem minuter bort) tillräckligt tidigt för att stoppa en akut händer. Jag var på en låg risk för komplikationer och följs upp ofta under min graviditet och förlossning, och min barnmorska har gjort det mycket klart att om min risk gick upp, hemförlossning skulle inte vara ett alternativ.

4. Jag utbildade mig på säkerheten för hemförlossning och var övertygad av bevisen.

Min man och jag gjorde vår forskning och visste inte att lita på någon cockamamie pseudovetenskap webbplatser. Vi har tittat på forskning som utförts av faktiska forskare och drog slutsatsen att för låg-risk kvinnor som mig, ett hem födelsen under vårdnad av en certifierad barnmorska med medicinsk backup var lika säker som ett sjukhus födelse.

5. Jag älskade att ha prenatal besök i mitt vardagsrum.

Behöver jag säga mer? Inte alla barnmorskor göra sitt prenatal besök på detta sätt, men min barnmorska gjorde och de fick mig att känna mig som gravid kungligheter. De gjorde allt mätning, hjärtslag-lyssna och testa medan jag låg på min soffa. De var tvungna att skicka ut mig för den 20-vecka ultraljud, men det var den enda gången jag var tvungen att vänta i en läkares väntrum under mina graviditeter.

6. Jag ville födelse i vilken position jag ville.

Visste du att förlossningen på ryggen är en av de svåraste sätt att driva en baby av din vagina? Det fungerar säkert för vissa, men de flesta av oss behöver frihet för att hitta en bra position för att föda i, och många sjukhus har fortfarande inte tillåta det. Det enda sättet jag kunde få mitt andra barn var ute på alla fyra samtidigt som ylar som en varg. På allvar.

7. Jag ville inte vara på ett sjukhus under mina tidiga förlossningen.

Jag vill inte att mina barn ska tas ifrån mig efter födseln, ren och enkel. Min barnmorska tog alla nyfödda tentor samtidigt som mitt barn låg i min famn. Kan du slå det? Det gjorde det också möjligt för en riktigt smidig övergång från födseln till "åh min gud, jag måste ta hand om denna lilla människa nu" - fasen.

8. Jag ville så få ingrepp som möjligt under min födslar.

Ja, du kan säga att du vill ha en med-gratis arbetskraft, men det kommer en punkt i arbete när du skulle göra något för att göra skit-visa av helvetisk smärta bara gå knulla bort. Jag hade den stund också, och om någon hade erbjudit mig en epidural som jag mest troligt skulle ha sagt ja. Hemma, att jag inte har den möjligheten. Så jag bara bad om nåd, stönade in i min mans axel, kräktes ett par gånger och gjorde det genom att trycka på scenen.

9. Jag visste att jag behövde föda där jag kände mig mest säker och bekväm, och hem var det för mig.

Detta är den största, och det är också anledningen till att jag inte rekommenderar hemförlossning för alla. Om tanken på att vara på ett sjukhus eller förlossningarna center sätter ditt sinne, som är den bästa platsen för dig att föda. Tid. Sjukhus är awesome för vissa, men de stress mig, och jag var ganska säker på att jag inte skulle kunna öppna upp min cervix och slidan för att spilla ut ett barn på en plats som får mig att knyta mina tänder och hyperventilera.

Det är helt sant att det viktigaste om födelse som är resultatet—ett friskt barn och en frisk mamma. Men det är mer än ett säkert sätt att göra det. Om du har en aning om att hemförlossning kan vara rätt för dig, gör din forskning, intervju ett par barnmorskor, prata med dina vänner, och om det känns rätt, gå för det. Du kommer inte ångra det.

ADVERT

Lägg till din kommentar