Ytterligare En Anledning Till Varför Planned Parenthood Är Så Viktigt

Jag mötte en man som under mitt andra år på college. Han var en lång, blond, äldre man, och visste alla rätt saker att säga. Jag var oskuld. Jag hade väntat på den rätta personen att dela något så intim med och var stolt över det.

När jag insåg vilken riktning vårt förhållande var på väg, jag visste inte riktigt vet vad du ska göra eller vart man ska vända. Jag ville ha sex med honom, och jag ville gå på p-piller eftersom jag var säker på att han inte var med någon annan. Han älskar mig trots allt. P-piller skulle vara så mycket mer bekvämt och verkade som en mycket roligare än kondomer.

Jag var långt hemifrån, och vår lilla kliniken vid högskola gjorde inte något, inte ens kondomer, och så min vän föreslog Planned Parenthood en kväll medan vi drack vin och titta på Vänner i hennes studentrum. Det var 1994, och jag hade aldrig hört talas om Planned Parenthood, men hon försäkrade mig att det skulle vara anonym och att jag skulle ha råd med det. De skulle ge mig den hjälp jag behövde, inga frågor. Och till denna dag, 23 år senare, har jag fortfarande tänker på något: Mitt liv kunde ha tagit en helt annan vändning om jag inte hade betalat dem ett besök redan nästa dag.

Jag kan sitta här och ärligt säga att hade det inte varit för en så trygg, säker, prisvärd alternativ, jag skulle ha haft sex med honom ändå. Vid 19, jag var fortfarande tonåring, och när jag hade hört det, satt genom hälso-klasser, och pratade med vänner, hade jag fortfarande tankesättet "Det kommer inte att hända mig. Jag kommer inte att bli gravid, jag kommer inte få en STD. Vi behöver inte använda skydd varje gång." Dessa tankar, i kombination med att leva i en miljö där dricksvatten och dåliga beslut betraktas som en idrott, menar jag kunde ha väldigt lätt blivit gravid eller minskade något.

Vi vet alla att det bara tar en gång, när vi är yngre, vi vill bara inte tro det, speciellt på en kväll där du känner dig vild, galen i kärlek, och bryr sig inte om konsekvenserna, eftersom de är så långt från ditt sinne. Det spelar ingen roll vem som väntade eller som hade en natt står på den vanliga. De flesta av oss trodde att vi var i kontroll och visste vad vi gjorde. Det är inte förrän vi växer upp en hel del mer att vi inser vilka risker vi tar. Så här i efterhand.

Jag hade en öppen relation med min mamma om sex och pojkar, men det var inte tillräckligt. Jag var fångad mellan att vara en vuxen och ett barn, och jag var inte tillräckligt säker för att gå hem för Thanksgiving och vräka ur sig, "Hej, Ma, kan du ta mig till gynekologen? Jag vill gå på p-piller." Jag ville inte att min mamma som är inblandade, inte heller känner jag mig bekväm att gå till vår husläkare. Det är en mycket dålig college student, att jag inte har pengar att ta mig till den lokala gynekolog heller säker på att jag fortfarande var täckta av mina föräldrars försäkring, men hade jag gått och använt min försäkring-kort, de skulle ha känt till. Jag ville verkligen inte att de ska veta.

När jag fick reda på ett par månader senare att han var skruva runt med en annan tjej, jag var förkrossad, ja, men jag var mer upprörd, när jag upptäckte blod i urinen. Jag var som förstenad, men jag visste var du ska gå för att få hjälp. När jag gick in Hyvlat Föräldraskap denna tid, de kom ihåg mig. De var vänliga. De visste vad de gjorde. Om det inte vore för mina tidigare erfarenheter med dem, Jag skulle ha lidit i tystnad och skam .

Jag hade bara en mild njure infektion, och efter min tid, att de inte insisterar jag att förnya mitt recept på p-piller, men i stället en kvinna som heter Kelly satte sig ner med mig och sade,"Om du fortfarande vill vara intim med honom, det är ditt val. Men du verkligen behöver använda kondom. De kommer att skydda dig mot sexuellt överförbara sjukdomar. Här, ta så många du behöver, och återvända för att få mer när du kör ut." Hon gled en stor skål full i min riktning, och jag tog en handfull, inte för honom, men för min nästa relation.

Jag ville känna att du har kontroll. Jag ville inte be min nästa partner om de hade en kondom, och jag ville inte oroa dig för att smittas av en sexuellt överförbara sjukdomar. Jag ville säga, "Här är en kondom. Det är det enda sättet som detta sker."

Planned Parenthood gav mig förtroendet att ta min sexuella hälsa i egna händer utan dom, och jag gick ut därifrån utan ett uns av skam. Jag kände mig omhändertagen. Och när min syster kom till mig när hon var i college och hade en mycket skrämmande situation på hennes händer att hon ville hålla mellan oss, jag visste exakt var de ska ta henne.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar