Verkligheten I En Arbets - /Ammande Mamma Suger

Medicin berättar för oss om "bröst är bäst". Samhället talar om för oss att säga, "jag är kvinna, hör mig ryta." Så här är vi: utrustad, utbildad och anställd. Vi gör våra egna pengar. Vi har karriärer. Vi har makar. Vi har fruar. Vi har barn. Ibland gör vi detta hela gosh darn sak på vår egen som ensamstående mammor.

Och sedan när vi har barn, vi säger "OK, jag vill amma. Men...vänta...hur gör jag för att amma om jag är borta 8 till 12 timmar i en dag bort från min bebis?! Jag kan inte gå tillbaka till arbete efter sex veckor. Jag behöver mer tid hemma. Vi måste bond. Min mjölk är fortfarande reglera, och min bebis inte sova. Mitt snitt inte är helande."

Usa hörde vårt rop, högt och tydligt. Men istället för att ge oss vad vi önskar att vi skulle kunna ha en mer rimliga, realistiska mammaledighet alternativ — de gav oss det motsatta. De gjorde det lättare för oss att komma tillbaka till arbete även tidigare . De gav oss Rätten Till Pumpen. Gee, tack, USA.

Jag kan inte tala för alla kvinnor, men när jag var tvungen att lämna min 8-veckors bebisar med någon förutom mig själv eller min man, jag var bokstavligt talat fylld med fruktan. Du vet den där känslan man får i magen när något dåligt har hänt? Som att magen sjunka? Det är den känslan jag hade hela dagen, varje dag, för en mycket lång tid.

Det är som att min hjärna och min kropp bara visste att något inte var rätt. Varje gång, mitt hjärta var bokstavligen värker för dem. Min hjärna visste att det var något som saknades (jag blev tårögd när jag skrev det). Mina barn var försvunna, 56 dagar efter förlossningen, och min kropp visste det. Den känslan, att ångest och rädsla var en fysisk och känslomässig reaktion på dem att vara borta från mig, en absolut chock för mitt system.

Och även om jag visste att det inte kändes rätt, även om allt i mitt väsen skrek "Nej!" Jag gick tillbaka för att jag är familjeförsörjare och försäkring-hållare. Jag är värdefull för min familj och för vår överlevnad, och vi kan inte gå utan min inkomst. Det är inte ett alternativ för oss, inte ens för ett par veckor. Men förutom att vara familjeförsörjare, jag är också vår barnmat källa.

Så, till min kollega som arbetar och pumpa mommas :

Jag vet att du använder din semester tid att pumpa. Jag vet att du äter samtidigt pumpa eller äta medan du arbetar för din lunchrast är ägnat att se till att ditt barn har lunch för i morgon . Jag vet att varje gång du står upp för att säga, "jag måste gå pump nu," du undrar om det är praktiskt för dina medarbetare.

Jag vet att du kommer att plocka upp din pump väska och gå till ett rum som knappt passar de juridiska krav som ställs av regeringen. Kommer du att hänga en skylt på dörren — varning människor inte att komma in — och de kommer fortfarande är, utan tvekan, och enter. Eller så kanske du bara täcka dig själv och pump i ditt kontor eller båset medan andra arbetar runt omkring dig.

Jag vet att du kommer att mjölk dig själv tills du får tillräckligt för att föda. Jag vet att du kommer göra detta så ofta som ditt barn kan äta. En 6-veckors-bebis äter ofta — mycket, mycket ofta. Jag vet att ibland kommer du inte komma hem med tillräckligt med mjölk för din baby. Jag vet att du kommer att kännas som ett misslyckande.

Jag vet också att dessa "höger-till-pump" bryter inte betalas. Och kanske din arbetsgivare kräver att du att klocka ut för alla dessa pump sessioner, och för varje minut du är klockat ut, du behöver stanna längre. Detta lägger bara mer tid på slutet av din redan mycket lång dag, och gör det ännu längre tid tills du är hemma med den söta, varma baby.

Jag vet att du kommer att stå upp och meddela att du behöver gå på pumpen, och du kommer att höra en symfoni av kommentarer från dina medarbetare: "Igen?" "Hur lång tid kommer du att göra det?" "Har du inte avvanda ännu?" "Usch, det är så äckligt." "Inte det göra att du känner dig som en ko?" "Du behöver inte sätta din mjölk i den anställde kylskåp, gör du?" "Jag önskar att jag fick ta "avbrott" som du gör."

Jag vet att den skuld du känner dig eftersom allt du verkligen vill göra är att vad som är bäst, vad som fungerar för dig och din baby. Jag vet att du längtar efter lunch med arbetskamrater igen. Jag vet att titta på dessa videor på din telefon på din lilla lovey medan du pumpar, verkligen hjälper din pump utgång. Jag vet att de nära-upp videoklipp som du tar, du vet, de där man faktiskt kan höra de små flämtande andetag som barn gör, kan bokstavligen få tårar i ögonen.

Jag vet att en "bra pump" förtjänar en high-five och en kram. Jag vet att en kollega att pumpa medarbetare kommer att bli ditt nya arbete BÄSTIS för att hon blir det. Jag vet att när du är hemma sista sak du vill göra är att pumpa. Du vill att barnet i dina armar och kelade i din hals. Du vill ha dem stora runda ögon tittar upp på dig och den fåniga leende medan de är fortfarande låst. Jag vet att pumpa är ett arbete av kärlek. Jag vet att vår vistelse-at-home-mom vänner bara inte få det.

Jag vet att det gör att du känner att du är under ännu ett mikroskop på jobbet. "Hur många minuter har hon varit i det att pumpa?" "Hur många raster får hon?" "Hur lång tid har vi på oss att låta henne göra detta?" "Är hennes jobb att få gjort?" "Varför kan hon inte bara formel foder?" Jag vet att när man är uppe hela natten med den söta lilla baby, du är orolig för hur du kommer att utföra nästa dag på jobbet, men på samma gång du är på att vårda dessa lugna stunder. De stunder när ingen annan finns i närheten. Det är mörkt och det är lugnt och du kan bara mata ditt barn och stroke hans hår och prova att inte tänka på hur du ska ta dig samman i tre timmar när larmet går av. Jag vet att dry shampoo och pumpa vänlig toppar är dina nya bästa vänner.

Jag vet att kaffe gör din värld att gå runt. Jag vet att höra "Du ser trött", blir en stöttepelare. Jag vet att mastit och nippel blanchering och vasospasms är en son av en B-ordet. Och mellan att använda alla dina betald ledighet för mammaledighet och sjuka barn, du inte missa någon mer arbete att ta hand om dessa sjukdomar. Och även om du skulle missa arbete, ingen skulle förstå ändå.

Jag vet hur det känns att ha din professionalism ifrågasätts, och jag vet att du redan oroa sig för hur de kan även ta dig på allvar när du läcka bröstmjölk genom din topp förra veckan, och du grät andra dagen utan anledning, och du är knappt, knappt att hålla upp ditt arbete. Jag vet att mellan hushållsarbete och momming och arbeta och pumpa, du är i slutet av din lina.

Det här är verkligheten av en som arbetar/ammande mamma.

På frågan "Hur gör vi, som kvinnor, har karriär och mata våra barn?" föll på döva öron. Vi ville ha en lösning, och de gav oss detta: "se, Här är en pump och ett rum. Din arbetsgivare kommer inte att kunna straffa dig för att pumpa. De rättsligt har för att låta dig göra det, men de behöver inte gilla det, och de behöver inte göra det enkelt för dig. Nu, om du skulle vara så snäll, komma tillbaka till jobbet 42 dagar efter det att du har en baby."

Vänta, vad?

I verkligheten är allt vi egentligen vill ha samma rättigheter som hundar — bära med mig här! I nästan alla av de 50 AMERIKANSKA staterna, det är olagligt att ta en valp bort från sin mamma innan de är avvanda vid 8 veckor gammal (när de är redo för fasta ämnen). Från och med i dag, hundar i Usa har en bättre mammaledighet politik än vad vi gör! Människor ska ha rätt också. Varför är det inte olagligt att skilja en människa barnet från sin mor tills att barnet är redo för fasta ämnen (på sex månader, enligt American Academy of Pediatrics )? Hundar får det. Varför inte vi?

För mina barns skull, jag hoppas att de aldrig kommer att behöva välja mellan sina jobb och vad som är bäst för deras barn. Extended/betald mammaledighet måste hända, och det måste ske snart.

Tills dess, pump, mommas. Hålla på att bekämpa den goda kampen.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar