5 nyårslöften Denna Mamma Kan Faktiskt Hålla

file404 / Shutterstock

Jag är en planerare på hjärtat. Jag har en tendens att drömma och sätta höga mål. Nyårslöften är inget undantag. Problemet är att sedan jag blev mamma, det är ganska svårt att komma med resolutioner som jag faktiskt kan hålla. Barn har en tendens att squash några bra planer till småbitar.

Jag hittade nyligen en lista över upplösningar som jag gjorde som en helt ny mamma, när min första son var knappt ett år gammal. Min resolutioner ingår, "Äta mer hela, obearbetade livsmedel och foder dem till barnet." Och här är en annan pärla: "Räta upp barnets leksaker två gånger om dagen, en gång efter lunch och en gång innan sängen."

Ummm, kan du föreställa dig hur det gick ned. Min bebis, som var ganska nöjd att äta mosad upp ärter, som ett spädbarn, platt-ut förkastade allt som inte var i vitt bröd familjen bara några månader senare. Och snart efter hans 1 st födelsedag, började han gående—och klättring—så några små mässar han gjorde varje dag förvandlas till 25 mini-vulkaner spridda i hela huset.

Nu när jag är äldre, klokare och mer realistisk mamma, jag vet inte att göra resolutioner som kommer att bli så lätt bryts. Och jag inser att i den stora tingens ordning, saker som perfekt kost och prydliga hus inte så mycket roll som glada mammor och barn.

Så här är några enkla, realistiska nyårslöften som jag tror att jag kan hålla, och att alla, speciellt mina barn—kommer att godkänna:

1. Skratta Mer

Jag har lärt mig att det finns inget sätt att överleva föräldraskap utan humor. Åh, det finns saker att ta på allvar. Och det finns tillfällen som du behöver för att gråta eller skrika. Men de flesta av tiden, du behöver bara skratta bort det. Det faktum att min 3-åriga remsor ner till hans blöja så fort vi kommer in i huset och sedan vägrar gå klädd en halv timme senare, när vi måste gå ut igen är helt vettlöst. Men samtidigt, det är så löjligt att det är satans lustiga. Igår kväll gick vi till Grandma ' s hus, och han genast försvinna, och kastar hans skjorta, byxor och strumpor på hennes matbordet. Jag menar, du har att skratta, eller hur?

2. Krama Mer

"Krama dina barn," säger alla. Tja, duh. De flesta av oss kan inte få nog myser. Men i det liv och rörelse i livet, det är svårt att gå ner på barnens nivå och bara gå för en jätte björnkram. I höstas upptäckte jag att min 8-åring blev mer och mer avlägsen. Han skulle komma hem från skolan, spela hans tilldelade 30 minuter av video spel, för att sedan försvinna in i en bok eller hans läxor. När jag bad honom att komma och äta middag, han skulle inte svara. När jag höjde min röst, gav han mig det stinker i-eye. Jag insåg att jag skriker order på honom från andra sidan av huset. Så jag började komma in i rummet han låg i, sitter på soffan, och slå mina armar runt honom medan jag talade till honom. Det gjorde en enorm skillnad. Jag hade glömt kraften i beröring, kramar och anslutning. Alla barn behöver det, stora och små.

3. Domare Mindre

Vi får höra om "mamma wars" och hur mycket vi mammor döma varandra. Men jag tror att våra största kritiker är oss själva. Jag har hela tiden fånga mig själv att göra det. Bara igår, Jag insåg att jag inte hade tagit en dusch i nästan en vecka . Detta var ett rekord för mig, men snarare än att skratta åt det (se Nr 1), som dumma dialog med kritiken började surrande genom mitt huvud: "Du ska sluta att sätta barnen först och ta hand om dig själv mer," och "barnen är renare än vad du är!" och "jag slår vad om att mammor pickup märka din flottigt hår," och "jag antar att du bara blir äldre och hängiga så att det ovårdade utseende bara går med territoriet." Varför skulle inte jag bara skratta, minnas vad en galen vecka det varit, och sedan bara få in den jävla dusch? Vi mammor måste skära oss massor av extra slack. Vi är alla bara gör vårt bästa med vad vi har fått. Kan vi inte alla bara sluta med negativa tankar och självkritik?

4. Lägre Förväntningar och Omfamna det Kaos

Jag har nyligen beslutat att måndagar är det alltid kommer att suga. Mina barn får stöts av tidigt på morgonen rush och lång dag framför dem. De är gnällig, och så är jag Så på måndagar, jag förväntar mig inte att de ska bli perfekta. Jag gör inte många planer. Jag behöver inte laga en gourmet måltid. Jag räknar inte med att göra min mest energiska och tankeväckande föräldraskap. Jag bara syftar till att få igenom dagen levande. När jag satt i baren som låg, märkte jag att måndagar var plötsligt lättare och mindre stressande. Föräldraskap handlar om förväntningar, rätt? Om du förväntar dig att ditt barn att sova genom natten genom X antal månader (speciellt om din bästa vän baby gjorde), du kommer att falla in i en panik när din boll av gullighet är fortfarande upp varannan timme för de närmaste sex månaderna (jag talar av erfarenhet—suck). Det samma gäller för varje milstolpe och förväntningar du har. Räkna med att dina barn att göra saker på sitt sätt, i sin egen tid, och förväntar oss att livet ska vara lite galen tills de är mycket äldre (någon gång innan college skulle vara awesome).

5. Gör Själv-och Sjukvård Prioriteras

Som med många mammor, min värld kretsar kring mina barn. Det känns som att varenda minut av min dag är de röstade t o sin hand på något sätt. Till en grad, det är så det ska vara när de är unga. Men om jag inte tar hand om mig själv också, jag är värdelös för alla andra. Det handlar inte bara om saker som att försöka passa in i en dusch mer än en gång i veckan (men oh boy, jag borde verkligen inte vänta så länge igen!). Det är verkligen viktigt för oss mammor att ta tid att göra något som är helt för oss och oss själva—något som påminner oss om vem vi är vid vår kärna, som vi var innan var det lite folk på våra fötter 24 timmar en dag. För mig, som är att se till att jag passar in i en springa ett par gånger i veckan. Nope, inte en kör med jogging barnvagn och en skranglig litet barn, men en kör ensam, hörlurar skrällande min musik, fötter bultande trottoaren, mitt hjärta slog ur mitt bröst, och alla dessa fantastiska endorfiner översvämningar mig från topp till tå. Jag förväntar mig inte att få en körning i varje dag, men mitt mål för det nya året är tre körningar i veckan, även om det betyder att vakna tidigt eller—gasp!—att sätta min man i avgift för middag när jag bolt ut genom dörren.

Det kommer inte att vara perfekt: Föräldraskap—och liv för den delen—sällan är. Men jag tror att dessa är några realistiska nyårslöften jag kan hålla. Och om inte, kan jag åtminstone göra det till ett mål att ta en dusch mer än en gång i veckan, eller hur?! Här hoppas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar