Hur man Inte Ska Återgå I arbete Efter EN SAHM

Efter nästan ett decennium av gräl mina barn, att jag äntligen är redo för att på nytt komma in på arbetsmarknaden. Det tog några allvarliga övertygande för att få mig att göra det—trots allt, vem skulle vara intresserad av att anställa en person som tycker bara inte om att duscha i dagar på slutet och som svär genom att släppa ordet "sugardoodle" som en hård exempel av en svordom. Och ändå, här är jag , dikning mina yoga byxor, damning av min portfölj, och undrar om kvinnor även bära strumpbyxor i ett kontor längre.

Innan jag packade min brown bag lunch för den första dagen, min man påminde mig om att jag ska försöka mitt bästa för att inte "mamma det upp" med mina luftkonditionerade moderliga svar på vanliga vardagliga situationer. Av fruktan för att jag skulle göra bort mig, jag gjorde en mental anteckning att försöka göra mitt absolut bästa för att inte göra följande saker"

Motstå frestelsen att hota mina medarbetare med en time-out.

Hur frestande det kan vara att lita på den klassiska mom standby på en parkering stygga barn i en stol och sätta en timer på fem minuter, jag bara kan inte hjälpa men undrar om HR skulle bli inblandad om jag drog en stunt som att mitt nya jobb. Jag menar verkligen, jag vet att jag behärskar den "skrämmande mamma är super förbannad" ansikte och allt, men kanske försöka hålla tillbaka den där skiten i den första dagen.

Inte berätta för min chef saker som "Wow, det är häftigt! Bra jobb!" när han talar om för mig vad som helst som, bokstavligen, vad som helst.

Alla föräldrar vet precis vad jag pratar om här, det är som ett automatiskt svar för att bekräfta och erkänna idéer eller uttalanden eller "krav" som görs av barn. Att inte kunna bromsa detta särskilt reflexartad reaktion skulle bara få mig sparken, för en vuxen, denna nivå av "beröm" kan upplevas som ganska jävla sarkastisk och nedlåtande.

Motstå frestelsen att torka någons mun under affärsluncher.

Även om Bob från redovisning inte kan hålla sin mat ur hans ironiskt hipster-skägg, jag borde verkligen inte gå att jaga de smulor med en våt torka eller, ännu värre, en del spott och ett papper servett. Nope! Gör det inte!

Avstå från att hänvisa till mig själv i tredje person.

Jag kan bara se det nu, Joan från två kuber över att kasta mig skugga över något lame som inte minnas att fylla patronen i den gemensamma skrivaren när jag rusar för att träffa en deadline och mig att svara som en galning med, "Sarah inte uppskattar din skugga kastar, Joan! Keep it up, och Sarah kan ha att sätta dig i en time-out!"

Lämna klistermärke diagram hemma.

Oavsett hur frestande det kan vara att öka lagets moral, klistermärken inte går att motivera alla över 9 år. Även om jag hade en hel del framgång med hjälp Ninja Turtle klistermärken för att kartlägga hur väl mina barn gjorde med potträning, jag kan bara inte tänka mig att klappa mina händer samtidigt hoppa upp och ner och berömma mina arbetskamrater med guld klistermärken på en laminerad Elmo prestanda diagram kommer att gå över. Men, är inte det vad gratis donuts och bagels i fikarummet är till för? Hmm...

Aldrig ta till mutor.

Oavsett hur spänd skit får aldrig åka ut mor till alla beteendemässiga manipulation. Jag är inte helt säker, men jag tror på arbetsplatsen som faktiskt kan vara olagliga. Också, jag tror inte att många vuxna skulle bli upphetsad om en extra ost stick eller en näve av unken jellybeans.

Och medan det kan vara sant att efter år av torka rumpor och brinnande middagar möjlighet att arbeta utanför hemmet har mig att vilja skrika "Fuck yeah! Jag är redo att hänga med andra vuxna!" en annan del av mig känns stickande smärta sorg och panik att mina små skyddslingar kommer att vara under vård av någon annat.

Den stora dagen är här och jag har fått min väska packad med lämpliga redskap, ett trevligt (ren!) arbete outfit, och till och med en hälsosam lunch som inte innehåller yoghurt rör eller juice lådor. Jag hoppas bara jag don ' t fuck it up genom att säga saker som "Wow, tack för att du använder dina seder!"

Önska mig lycka till.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar