Varför Random Acts Of Kindness Är Så Viktigt

I mitten av en ytterst svår tid för min familj Jag har upplevt de mest otroliga generositet från en främling och det oväntade vänlighet av ett större flygbolag.

Min mamma fick en stroke dagen innan Thanksgiving, och till en början visste vi inte hur illa det var. Jag hade pratat med de sjuksköterskor per telefon några timmar eftersom Mamma och Pappa bor i Florida och jag är i Michigan. På Fredag morgon, sköterskan berättade för mig att Mamma kanske inte någonsin kommer att vakna upp. Jag visste att jag var tvungen att komma ner dit och vara med henne och Pappa. Inom en halvtimme för att ringa, jag packade upp min 3 månaders bebis, Audrey, och hade min man och mina två äldre barn släpp ut oss på flygplatsen med hopp om att komma på en 11:09 am American Airlines flyg till Orlando med en anslutning i Chicago. Jag fick biljetten och gick ombord på flyget i god tid, med baby Audrey i mina armar.

Tyvärr, planet som behövs för "underhåll", så vi satt där på banan. Under den tid, jag var i telefon med min pappa, min man och min systerdotter, att prata om min mammas hälsa, det faktum att hon förmodligen inte kommer att göra det, och hur orolig jag var för att få det snabbt. Efter en timme, flygvärdinna meddelade att de inte kunde fixa flyg och flyg ställdes in. Jag bröt ihop och grät och ringde till min make, förkrossad som jag förmodligen inte skulle göra det till min mammas säng den dagen.

När jag fick telefonen, kvinnan i sätet framför mig vände sig om och såg mig i ögonen. Hon sade: "Mitt namn är Maria. Jag har lyssnat på dig för den senaste timmen, och jag har bett för dig och din familj. Jag lämnar inte din sida tills du är på ett plan till Orlando." Jag kunde knappt tala för gråt så hårt, och de andra passagerarna var stirrar som de lämnat. Slutligen, vi var de sista på planet, och flygvärdinnan bad Maria att deboard, säger flygbolaget skulle ta hand om mig. Mary motvilligt lämnade planet.

Under tiden, min man hade hittat ett Southwest Airlines flyg som avgick på 12:15 . Alla andra flygbolag flygningar var mycket senare. Jag sa till flygvärdinnan att jag behövde den Sydvästra flygning. Det var 11:55.m . Hon gick mig av planet, och Maria väntade på mig. Mary upprepade att hon inte lämnar mig tills jag var på väg att se min familj, och hon tog min tunga ryggsäck så att jag kunde fokusera på att hålla Audrey. Vi flaggade ner en biljett agent, och jag berättade för henne att jag var tvungen att komma på 12:15 Sydväst Flygning. Agenten (som hade sålt mig American Airlines biljett och visste varför jag var ute och reste) sympatiskt berättade för mig att hon inte kunde göra det eftersom American inte har ett avtal med Sydväst.

Mary frågade henne där Sydvästra grinden, och agenten sa att det var bara några portar ner (Grand Rapids är en liten flygplats). Agenten pekade på klockan, som nu sagt 12:00 och berättade för mig att det fanns något sätt Sydväst skulle låta mig om att 12:15 flygning. Jag berättade för henne att jag var tvungen att prova, och Maria och jag sprang till den Sydvästra porten, hon höll fortfarande min väska och jag ändå håller barnet.

Grinden för Sydvästra flygning var helt tomt, med undantag för en biljett agent (vars namn jag senare fick veta var Gayle). Jag sprang till agent och frågade om flygningen var stängt. Hon tittade på mig (tårar rinner ner för mitt ansikte och kramade ett spädbarn) och sade, "jag kan sätta dig på flyget. Vad är det som händer?" Jag förklarade snabbt, och som jag gjorde, American Airlines crew var hjälpsamt att få min barnvagn och bilbarnstol (som jag hade gate kontrolleras). Gayle berättade för mig att biljetten var $400. Maria sedan klev fram till disken och sa, "jag kommer att betala för sin biljett." Jag berättade för henne att hon inte måste göra det, att jag kunde betala för det, men hon insisterade, talar om för mig att det var en Thanksgiving och Jul gåva till mig. Jag grät hårdare och sade till henne att jag skulle betala det framåt. Hon sa åt mig att gå och ta hand om min pappa och min baby, och som skulle betala den framåt. Hon kramade mig hårt och sa "jag älskar dig, och Herren älskar dig."

Gate agent visade mig på planet. Jag tror det var bara två platser kvar. Om du var på denna flygning, du såg mig ombord på planet sen, gråter, håller en baby, och ser lika delar bruten och lättad. Nu vet du varför.

När jag landade i Orlando tidigt på eftermiddagen, det var ett e-mail som väntar på mig från Gayle, Sydväst biljett agent. I en del, som e-post sade: "Mitt namn är Gayle. Jag var gate agent för Southwest Airlines i Grand Rapids arbetar flyget till Orlando. Jag ville låta dig veta att vi alla här i Grand Rapids, är att skicka dig goda tankar och böner. Jag hoppas att allt blir bättre för er snart, och vi sänder vår största kondoleanser." Hon gav mig Mary ' s fullständiga namn och lite information för att kontakta henne, och tillade att "[Maria] kom tillbaka till gaten för att se till att du var på väg och vi har fått allt ditt bagage." E-post sade också att Southwest Airlines gav Maria en kupong som gäller för en framtida flygning. E-post avslutades med ett "<3" från Southwest Airlines.

Jag gjorde det till IVA-besök på rummet 6:15 pm på fredag kväll—15 minuter innan du besöker timmar slutade.

Jag har sänt Mary en anteckning via Facebook för att tacka henne, tillsammans med ett foto på min pappa som håller på att Audrey Fredag natt, som hon hjälpt till att göra det möjligt.

Laura Genovich

Nu vill jag att offentligt uttrycka min tacksamhet för dessa random acts of kindness. Jag vill tacka Maria för hennes osjälviskhet och generositet och Southwest Airlines för sina enastående kundservice. Detta var mer än kundservice—detta var ett av kundservice—och det är verkligen värt mer för mig än jag kan uttrycka. När jag bokade mina syskon " biljetter till Florida idag, jag såg till att boka med Southwest Airlines.

Mamma gick bort den 3 December 2015. Hon var älskad och oerhört kommer att vara saknad .

Laura Genovich

Spara Spara

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar