Att Höja Unika Barn

Som föräldrar, vi göra en så stor affär om våra barn marscherar till sin egen takt. Vi vill att de ska vara individer och vi omfamnar det som gör dem annorlunda och speciellt– jag tror att det är en av de viktigaste delarna av vårt jobb. Det är bortom bedårande när Evan trudges runt i regn stövlar varje dag för att han älskar dem så har jag aldrig tvinga honom att bära något annat (plus att de är de enda skor jag behöver inte hjälpa till med, men det är inte poängen.) Om Lily vill ha omaka outfits på helgerna, så bli det och om det verkligen gör Ben glada att konsekvent bära hans skjortor bakåt, vem är jag att döma?

Men, ibland, att vara "unika" man kan vara överskattad. Mina föräldrar har aldrig köpt mig jeans tills jag var i high school. Medan alla andra barn var klädd Gissa syra-tvättade jeans, var jag tvungen att bära manchester och khakis. De trodde jeans såg eländiga ut, antar jag, och önskade mig att titta klassiskt bedårande. Vilket jag gjorde, (självklart!) men jag stack ut som en öm tumme. Ser tillbaka, det skulle ha varit trevligt att ha blandat lite mer i skolan foton. Och det skulle verkligen ha hjälpt min självkänsla.

Sedan finns de barn som insisterar på att bära pyjamas till skolan eller den som vägrar att ha sitt hår klippt. Det barn som fortfarande leker med Lite Folk när alla hans vänner har länge tagit examen på superheros och en som gillar att äta med en servett stoppade in skjortan. Det finns en miljon olika barn och en miljon olika påhitt, och det är bra... rätt?

Men, det är också en bra sak för att passa in. Att bli accepterad. Inte för att göras narr av. När är bedårande och udda blir udda eller olämpligt? Är det vårt jobb som föräldrar för att hjälpa dem smälter och passar in i, eller ska vi omfamna sina konstigheter?

Jag är inte säker på svaret, men jag vet att min barn konstig är bedårande. Åtminstone för nu är det, och åtminstone för mig.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar