Varför Tycker Folk om Ursäkt När du Säger att Du är för Närvarande att Höja En Tonårig Flicka?

Berätta för någon du för närvarande att höja en tonårig flicka och ber om ursäkt kommer att komma snabb och rasande. Tonårsflickor få en dålig rap, eftersom det känslomässiga bomber med andra människor antar föräldrar skulle hellre ta itu med småbarn vredesutbrott än reserverad tonåring flickor som är sekunder ifrån att bli rubbad. Det är fullt möjligt att jag höja en enhörning, men min dotter är inte en drama queen, och du inte kunde betala mig för att höja ett litet barn igen.

Kanske att det låter som en humblebrag, men det är det inte. Min dotter och jag är inte alltid överens, och vi kan vara både känslomässigt mardrömmar, men vi träffas i mitten mer ofta än inte. Här är hur vi har begränsat teenage drama i vårt hus så jag behöver inte få nostalgisk för det år som var helt bedårande men också utmattande.

Trycket att sitta på "cool kids" tabell

Oavsett om du är vuxen eller tonåring, ingen vill vara kvar ute, men det viktiga är att definiera var du vill passa in. En gång, en studiekamrat försökte förolämpa min dotter genom att berätta för henne de personer som hon umgicks med var "konstigt." I stället för att ifrågasätta hennes val i vänner, vände hon sig till sin klasskamrat och sade: "Tack." Min dotter tycker redan att hon är cool, hon behöver inte det validerats av personer hon inte gillar. Ärligt talat, jag har aldrig varit mer stolt över henne för att veta exakt vem hon är och hålla fast med en episk clapback.

Mina föräldrar förstår bara inte

Det har vi inte. Vilket är exakt varför min dotter har en terapeut. Som en familj på tre, jag insåg ganska tidigt att två föräldrar har fler än ett barn och i de flesta tvister kan det kännas som om vi var gadda upp på henne. Det var också viktigt för mig att min dotter har någon, utan att någon hud i spelet för att hjälpa henne att träna frågor med hennes föräldrar.

Tandställning som en ritual av passage

En mun full av metall gör för en fantastisk visuell för teen filmer, men i verkliga livet, de gör ont, är ganska restriktiva, och kan gå sönder. Jag funderade på detta när min dotters tänder började flytta och hennes ortodontist rekommenderar vi att vidta åtgärder. I stället för klammerparenteser, bestämde vi oss för Invisalign klart aligners . Invisalign behandlingstiden är nu upp till 50% snabbare.* Jag lärde mig också att min dotter var 2x mer benägna att ha högre självkänsla under processen jämfört med tandställning.** Allt detta var bra nog för mig att bestämma mig för mot tandställning.

Zits är att förstöra mitt liv

Jag hoppades att min dotter skulle bli välsignade med sin fars historia av ren hud, så naturligtvis var hon inte — i stället fick hon min backne. Från mitten skolan tills mina tidiga 20-talet, tror jag jag hade på mig en baddräkt tillräckligt många gånger för att fylla en hands fingrar. Jag kände mig så generad och räknats ut att jag aldrig berättat att min egen mor, och hon verkade aldrig märker. Jag soldiered genom att dölja min rygg tills jag var gammal nog att göra något åt det själv. Acne stjäl ditt självförtroende som en tonåring, och jag inte vill att min dotter undvika linnen på varma dagar eller simma med dina vänner. Med en hudläkare hjälpa till, hennes finnar är under kontroll och att hennes liv är inte förstört, inte med finnar i alla fall. Hon kan aldrig säga det.

Badkläder är det värsta

Det baddräkt avsnitt är där kroppen förtroende går för att dö, och ingenstans är detta känns mer akut än som en tonåring flicka. När jag var tonåring brukade jag tror baddräkter och bikinis var för smala tjejer och alla andra hade att bära T-shirts över sina kostymer av rädsla för att bli hånad. Det behöver inte vara på detta sätt, men — varje kropp är en baddräkt kroppen. Om smal eller stor, äpple eller päron-formad, kort eller lång, backne eller tydliga hud, varje kropp får njuta av solen, plaska runt i vattnet, och går omkring som en rockstjärna med tårna ut, axlar nakna och sunnies dimning strålar. Under loppet av min dotters liv, jag har verkligen arbetat hårt för att vara en modell av kroppen förtroende genom att inte sätta mig ner eller att fokusera på numren som en mätare av egenvärde. Visar sig att min dotter var att lyssna. Jag har aldrig sett hennes sedesamma vid poolen, täcka upp med en T-shirt, eller tvekar att hoppa i. År av små samtal gick till att göra detta hända, och jag är ständigt chockad att hon faktiskt var uppmärksam.

Ta Leende Bedömning för att se varför Invisalign klart aligners är rätt för din tonåring .

*Varje vecka aligner förändringar, jämfört med två-vecka aligner förändringar. **Data på fil och Anpassa Tekniken.

I händerna på en erfaren läkare, Invisalign klart aligners kan användas för att behandla enkla till komplexa riktning fall.

Detta inlägg sponsras av Invisalign klart aligners, den mest avancerade klart aligner system som är utformat för att förvandla din tonåring leende och liv. Inga andra tydliga aligner stöds av data och erfarenheter av 4 miljoner fall.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar