Att Höja Min Egen Ramona Quimby

När jag var 8, Ramona Quimby var min bästa vän. Oavsett vad det var som hände i skolan, jag visste att jag kunde lita på henne för att hålla mig sällskap så jag inte skulle vara ensam. Eftersom vi flyttade så mycket när jag växte upp, jag litade på Ramona för att muntra upp mig, få mig att skratta, och vara vid min sida som jag står inför ännu ett klassrum med ett hav av nya ansikten. Jag inbillade mig att hennes hus på Klickitat Gatan var fylld med slitna, flätade mattor, omaka möbler, och av någon anledning, var jag ganska säker på att det luktade svagt av chicken noodle soup. Den Quimby hushåll som alltid välkomnade mig med öppna armar och jag kände mig hedrad över att vara deras gäst dag efter dag.

Jag förtjust i berättelser om Ramona och hennes stora syster, Beezus. Ramona var nyfikna och dumma, ofta för att få sig själv i pickles, inte till skillnad från min egen barndom själv. Och eftersom jag växte upp som den äldsta av två bröder, jag gillade att kunna få en glimt av hur det skulle vara att vara en unge syster med en pixie-frisyr. Jag växte älskar Quimbys, och jag har fortfarande ömt leende när jag ser Beverly Cleary böcker i kids " i bokhandeln. Jag kommer vara evigt tacksam att Ms Tydligt gav mig en sådan perfekt, inbjudande värld där för att förlora mig själv.

När min dotter var född i September 2005, hon fyllde en plats i mitt hjärta som jag inte visste saknades. Jag vet att mammor inte ska säga att de hoppades på en visst kön när man är gravid, men jag kan säga det nu: När jag hörde ultraljud tekniker tala om för oss att vi skulle ha en liten bunt av rosa, min mage gjorde en flip. Jag var överlycklig. Under de månader som ledde fram till hennes födelse som jag även köpte en uppsättning Ramona böcker för att dela med henne när hon var tillräckligt gammal för att läsa.

Som de böcker som satt på hyllan år efter år, jag började inse att jag hade blivit begåvad med min egen Ramona. Min dotter var liten och nätt, och när hon var ett litet barn, vi höll sitt hår i en chin-längd pixie cut eftersom hennes ansikte skulle gå vilse med långt hår. Hon hade starka åsikter från en tidig ålder och en stark känsla för stil: Hon bar regn stövlar med hennes klänningar, halsband med overaller och solglasögon när det regnade. Mer ofta än inte, hennes ansikte var suddig med smuts och hennes opraktiskt party dress smutsiga efter en hård dag med lek på gården.

Hon är ofta mispronounced ord, skulle kunna argumentera för fuzz av en persika, och hade en fantasi som skulle sätta Walt Disney på skam. Hon skapade fantastiska världar med sin uppstoppade djur och skapat "spel" att spela på gården, mycket som Ramona och Howie ' s "Brick Factory" - spel. Hon var en inneboende oroar och ofta blåste ut saker av andel i hennes kreativa lilla huvud. Kom ihåg när Ramona var rädd för hål i väggen i deras hus? Vår dotter fruktade källaren och skulle uppfinna skäl för att undvika att spela där nere.

En eftermiddag när min dotter var 3 och tänkt att vara en tupplur, jag hittade henne i badrummet spela med en tub tandkräm. Hon var så ivrig att visa mig de konstverk hon hade skapat på väggarna genom att klämma röret. Jag kvävde ett fniss när hennes hjärta-formade, oförskämt ansikte förklarade att "den tandkräm gjorde henne göra det." Jag tänkte tillbaka till Fru Quimby hitta Ramona och tom tub tandkräm i badrummet och log. (Jo, jag log tills jag var tvungen att städa upp tandkräm röra. Jag, tyvärr, har inte varit begåvad med Mrs Quimby ' s ändlösa tålamod).

Jag tog upp Ramona, och jag älskade varje minut av det. Det gör jag fortfarande, i själva verket.

Min dotter har behandlat mig så roliga, härliga upplevelser, och jag är så tacksam att jag får se en livs levande Ramona göra sin väg i livet. Hon är kavat och bekymmerslöst, och jag hämtar så mycket glädje när jag tittar ut genom fönstret och se sin laddning över gräsmattan för att bära solglasögon och en cape som hon jagar sin storebror.

Nu när hon är 10, jag har glädjen av att dela med Ramona världen med henne, och jag är i hemlighet väldigt glada över att hon är kär i Klickitat Street. Hon läser böcker med så mycket förundran och spänning som jag gjorde. Jag var tvungen att skratta när hon sternly påminde mig för att dubbel kolla att jag hade vänt crockpot på innan vi åkte till skolan. Hon var orolig att hennes pappa och jag skulle ha "Den Stora striden" som Quimbys gjorde när Fru Quimby glömde att stänga den crockpot på och familj grälade. Jag påminde henne om, att om jag hade glömt, att hon skulle ha fått en stor saftig hamburgare av affären, precis som Ramona.

När du blir förälder, du oroa dig att du inte kommer att kunna relatera till dina barn, att du inte kan tala ett språk som de förstår. Och, med tjejer, särskilt när de träffar sina tween år, kan det vara särskilt svårt att skapa en dialog där du känner att du verkligen kan förhåller sig till varandra . Ramona och hennes värld har blivit en bro för min dotter och mig, en plats som vi kan både utforska och dela. Ofta, när min dotter är upprörd eller sårad, hon får retirera till Ramona världen för tröst. Eller ska hon glatt säga, "Ramona gjorde det också!" när hon har en erfarenhet som hon känner igen från böckerna. När vår nya valp kommer denna sommar, vår dotter har redan beslutat om den perfekta namn: Kräsen Kräsen.

Ramona Quimby är att hjälpa mig att öka min lilla flicka, kapitel för kapitel, och 30 år senare, är hon påminde mig att omfamna mitt inre spunkiness. Och, som jag ser Ramona bli min dotters bästa vän, jag är glad och jag är glad att dela.

För det är vad som bästa vänner gör.

ADVERT

Lägg till din kommentar