6 Tips om att Fostra en Stor Familj

Jag har åtta barn. Förmodligen inte tillräckligt med barn för att motivera en tv-special, men bara tillräckligt för att orsaka främlingar i mataffären för att börja räkna de små huvuden släpande bakom mig. När jag lämnar huset med alla åtta i släptåg, jag spänna mig själv för den anstormning av frågor om mina barns pappa och om jag inte äger en tv.

Vi har aldrig särskilt anges vara att fostra en stor familj, men det fanns alltid en gnagande känsla av att det var någon som saknas. Nu när alla är här, jag skulle aldrig byta vår livsstil för något belopp av lugn och ro.

Folk frågar alltid hur jag gör det. Sanningen är att de flesta av tiden, jag bara göra . Det är ungefär som jonglör på cirkus, kan du lägga till varje ny uppgift i följd, samtidigt som man försöker hålla upp de du redan har. Någon gång kommer allt att krascha ner i en fantastisk röra. Det är när real utmaning träffar, eftersom du behöver för att plocka upp och börja jonglera igen.

1. Organisationen är viktig. Jag kan inte säga hur många timmar har gått till spillo på grund av missförstånd och ren brist på tid. Det finns dagar när jag behöver har tre barn på tre olika ställen på samma gång. Samtidigt, jag måste vara med att hjälpa till med läxor och börjar middag. Det fanns en hel del att göra nätter som utbröt i ett rent kaos. Jag är inte stolt över de kvällarna när läxorna var gjorda i bilen medan barnen äter snabbmat. På grund av omständigheter, ibland händer fortfarande, men det är åtminstone planerat.

I ett försök att få lite ordning på våra galna liv, jag har skapat en stor familj kalender på en magnetisk torr radera styrelsen att hålla reda på allas scheman. Allt är upplagt i kalendern från när barnen behöver för att bära sneakers för gym som barnet behöver för att få som instrument i skolan. Tack även till Google kalender och allt är på min smartphone som också är synkade till min mans kalender och vice versa. Den desperata telefonsamtal från skolan ber för sneakers och saxofoner har kraftigt minskat sedan den institution i vår kalender. Ovanför kalendern är en anslagstavla där vi tackel upp viktig information som vi behöver för att hålla sig nära till hands, såsom klass telefonnummer, school lunch scheman, och födelsedagsfest inbjudan.

Ett organiserat hem förhindrar en massa slöseri med tid på att leta efter nycklar, hundens koppel eller hemuppgifter som på något sätt gjort sig ut ur ditt barns mapp. Att upprätta en central plats för att hålla din familj essentials är ett måste.

2. Alla måste hugga i och runt huset. Att hålla den stora familjen hushåll i trim är allas ansvar. En knepig diagram är ett bra verktyg att använda för att lära ut grundläggande ansvar i hushållet. Knepig diagram lära ansvar och hjälpa till att uppmuntra barnen att sätta upp mål. Genom att koppla ansvar till privilegier, vi kan belöna ansvarsfullt beteende och ge konsekvenser när våra barn inte följa med.Untasked barn är som ninjor. Min var experter på att känna stund jag var på väg att be dem att göra något. När jag vände mig om de hade i smyg lämnat rummet och ingenstans att finna. Genom att hålla alla och envar av dem till uppgiften, det har gjort mitt liv mycket enklare. Gör det nu, eller gör det senare, bara få det gjort.

Jag hade inte ens hamrade sista spik att hänga diagrammet upp, och de var redan clamoring att göra fler sysslor. Vinna!

3. Menyn planering och bulk shopping hjälper till att spara tid. Att planera måltider i förväg gör färre resor till mataffären. Vårt fullspäckade schema kräver att vi handlar en gång i veckan, istället för att göra flera resor. Om du har utrymme, överväga att få ett medlemskap till en lagerbutik så att du kan köpa större kvantiteter, vilket sparar både tid och pengar.

Jag försöker att träffa ett par butiker på min shopping dag. Genom försök och misstag, jag vet vilka butiker som erbjuder de bästa erbjudandena på varje avdelning. Denna månad började med ett besök till slaktaren:

  • 25 £ kycklingbröst
  • 25 £ köttfärs
  • 40 kg Kycklingklubbor

När jag får hem allt blir portionsförpackade och förpackas i förvaringspåsar. Brösten är fileted i kotletter och tenderloins. Köttfärs blir tacos, hamburgare och pasta sås senare i månaden. Trumpinnar är lätt att slänga på GRILLEN eller i ugnen, och göra bra kalla rester till lunch nästa dag.

Tack och lov för min frysboxen. Bästa köp någonsin!

Du kommer att veta vem jag är om du ser mig i butiken. Jag är mamma med den överfyllda vagnen fylld med 3 liter mjölk och mer spannmål än de flesta familjer kan äta i 6 månader. Maten kommer att vara uppslukade i mindre än en veckas tid. Vem är jag skojar, de flesta av mat är borta 45 minuter efter att jag kliver in genom dörren.

4. Hålla skräp borta. Detta har alltid varit det svåraste för mig personligen. Jag brukade vara en sådan mamma som räddade allt. Allt gånger åtta barn ser ut som ett dåligt avsnitt av Hamstrare.

Nu, jag knäppa bilder på mina favoriter, spara några mycket speciella bitar och slänga resten.

Varje morgon, när barnen åker till skolan, jag gillar att schemalägga tid för att räta upp. Det operativa ordet är "lika". Ibland får jag kliva över dockor och bilar samtidigt sparka någon sneakers till sidan. Varje kväll, vi rekryterar barnen att delta i en "tio minuters snyggt" av vardagsrummet. Du skulle bli förvånad över hur snabbt jobbet blir gjort när alla fotbollsplaner i.

5. Göra tid för varandra. Min make och jag gör det till en prioritet att skapa sig egen tid med varandra. Ännu en hemma dag och natt är ett bra sätt att hålla kontakten. Ibland kan man ta ut och ibland är det chips och salsa. Heck, jag kan vända matinköp i dag-natt. All tid är värdefull, så dra nytta av det.

För inte så länge sedan, en vän till mig som stoppat oss i CVS-parkering hel del att kommentera om det faktum att vi höll varandra i handen, och det såg ut som om, "att vi nästan tyckte om varandra."

6. Försumma inte dig själv. När sekretess är en handelsvara, helst ensam, kan vara din bästa belöningen. Vet dina egna gränser, och om du börjar känna dig överväldigad, fokusera på dina egna behov för lite. Kör själv trasig, eller pressa dig själv för långt, och saker börjar att falla sönder i en hast.

Tillbringa lite tid varje dag att göra något helt för dig. Om du behöver, gå upp en halvtimme tidigare eller stanna upp en halv timme senare varje dag för att träna, titta på tv eller krypa upp i soffan med en kopp te. En varm dusch eller en oavbruten bubble bath kan göra underverk.

En stor familj som kommer med en hel del arbete, en massa kärlek, och ännu mer glädje. Oavsett storleken på din familj kan vara, vet ingen bättre än du vad varje person behöver. Ta det en dag i taget.

Du gör ett bra jobb .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar