Jag Uppfostra Mina Barn Utan Religion, Och Detta Är Varför

När jag var liten, jag var inte ges ett val om jag ville öva Kristendomen. Religiös indoktrinering började tidigt i mitt liv, runt 7 eller 8 år gammal. Jag har även tidigare minnen av mina morföräldrar att tacka Gud och be.

Jag deltog i den lokala offentliga elementary school i vårt närområde, vilket naturligtvis inte ger någon typ av religiös instruktioner. Detta innebar att jag var tvungen att delta i religiösa instruktioner (CCD) på helgerna. Med start i 2: a klass, jag var tvungen att gå till CCD varannan lördag.

Vid första, jag hade inte sinne kommer att CDD, speciellt för min Första Heliga Kommunionen. Jag fick bära en kostym, ha en fest, få presenter och äta massor av pizza. För det mesta, jag var helt omedveten om vad jag fick lära sig eller ens varför jag höll på att lära sig det. Jag minns bara att lära sig saker som historien Jesu liv, hans död, synd, arvsynd, och ovedersägligt faktum att Gud är en man och aldrig en kvinna.

Jag tror att eftersom jag var så ung, jag hade inte någon grund för att tänka kritiskt på vad jag fick lära sig, så det var bara memorering. Jag ville också vara bra. CCD lärde oss att vara lydiga. Vi lärde oss hur man lyssna till våra föräldrar och vuxna som nunnor och präster, eftersom Bibeln säger så (se Sjunde Budet).

Av 5: e klass, jag hade helt enkelt fått nog. Jag klagade ständigt över att behöva gå till CCD. Allt jag ville göra var att spela på sport och umgås med mina vänner, inte höra samma berättelser som jag hade hört hundra gånger förut. Min mamma insisterade, och jag fortsatte att delta i klasser. Så mycket som jag ogillade det, jag ville vara duktig och komma in i himlen, så jag begrudgingly "Hedrade Din Moder."

Av min Bekräftelse, vilket var ca 8: e Klass, jag skulle snarare simmade nakna i engelska Kanalen i januari än att ha fortsatt att gå till CCD. Jag slutade att gå till en Katolsk Jesuit High School följande år, vilket innebar att religiösa instruktioner skulle fortsätta i fyra år till.

Ser tillbaka på det nu, religiösa indoktrinering som förbrukas en stor del av min barndom, och vid någon punkt blev jag får ett val. Det började när jag var 8, och slutade när jag var runt 18 år gammal. Någon gång under mitt decennium långa resa genom den Katolska Kyrkan var att jag blev tillfrågad om jag ville lära sig något av det. Även när jag gjorde min mening känt att jag inte längre ville fortsätta religiösa instruktioner, min begäran avslogs. Jag hade inget val som helst oavsett hur mycket jag uttryckte mitt missnöje med det. Min mors enda svaret på min ständiga klagande var att jag skulle kunna gifta sig i Katolska Kyrkan efter att ha avslutat min bekräftelse.

Först av allt, vad som 11-åring att tänka på äktenskap?

För det andra, att det var en stor antagande på min mammas sida som jag skulle gifta mig med någon som också var Katolsk, och vill gifta sig i en Katolsk kyrka.

För det tredje, jag kände en kille som var gifta sig med någon som var Katolik, men han inte var "bekräftad." Efter att ha gjort en "donation" till kyrkan, gick han till en "klass" för en natt, och som magi de gifte sig i en Katolsk Kyrka.

Och slutligen, jag var gift med en svart kvinnlig domare på ett hotell i Washington, D.C., inte en Katolsk Kyrka.

Min poäng här är att jag aldrig fick ett val som ett barn, och jag tror inte att det var rättvist. Det finns gott om religioner man kan välja att studera och träna, men för mig Katolicismen var min religion. Beslutet fattades för mig och tryckte på mig. Även när jag uttryckte min åsikt om att inte vilja delta i klasser längre, jag var tvungen till. Jag vägrar att göra detta till mina barn.

Religiös indoktrinering är avsiktligt gjort vid en tidig ålder. För resten av mitt liv, oavsett hur många andra former av andlighet och religioner, jag tränar, jag kommer alltid att se saker och ting i en Katolsk objektiv. Jag hade inget filter som ett barn, och jag var absorberar allt som matas till mig utan fördomar eller förmågan att kritisera det. Denna process inte sker av en slump.

Jag vägrar att göra detta till mina barn. Jag vägrar att fatta ett beslut för dem och inte låta dem förmågan att absorbera och smälta livets okända som de finner lämpligt. Jag gör det inte för närvarande någon form av organiserad religion, även om jag har formulerat min egen uppsättning av övertygelser. Jag vill att mina barn för att formulera sina egna övertygelser, eller välja en religion som passar dem bäst. Jag kommer att stödja dem i de beslut som de gör, men jag kommer aldrig att tvinga dem till att tro att en uppsättning av idéer, inte fakta, som jag har valt för dem.

Detta är anledningen till att jag fostra mina barn i en icke-religiös hushåll, inte för att jag fostra mina barn att vara ateister.

ADVERT

Lägg till din kommentar