Jag Älskar Att Uppfostra Mina Barn I En Liten Stad

Jag växte upp i en liten stad i Maine, med en befolkning på mindre än 3000 personer.

Jag var praktiskt taget uppvuxen i skogen. Vår närmaste granne bodde över en halv mil bort, och jag minns att jag hoppar på min cykel och ridning till hennes hus barfota utan hjälm och aldrig se en enda bil i alla de år som jag gjorde detta .

Gå till den enda butiken vi hade var ett äventyr. Det var beläget mitt i centrum av staden, och du var tvungen att gå genom en blinkande rött stoppljus för att få det. Du var hälsad med namn.

Mina systrar och jag skulle spendera timmar med att spela i skogen att plocka bär och bygga fort. Ibland har vi klagat om att vara uttråkad och daydreamed om att leva i en stad där vi kunde gå på bio, den lokala poolen, eller hoppa på ett tåg där vi skulle se hundratals nya ansikten.

Men jag älskar min barndom. Jag njöt av den långsamma, fria, fredliga sätt att leva, som kom med vår lilla liv — så mycket så att istället för att packa upp och på väg till den stora staden som de flesta av mina vänner, jag gick till college i en liten stad också.

Medan jag har inget emot stora städer, jag älskar att jag fostra mina barn i samma miljö jag växte upp. I själva verket har vi byggt ett hus några km bort från huset jag växte upp i, och att samma stoppljus och butik är fortfarande mitt i stan, ingenting har egentligen förändrats i över 30 år.

Jag vet att vissa människor kanske tror att små-stad levande saknar äventyr, men jag tycker att det är lugnande. Jag kunde aldrig vänja sig vid ljudet av trafik eller massor av nära grannar. För mig, en liten stad är det bästa av två världar: Vi har utsikt över träd och kan höra varje fågel, varje morgon, men vi kan göra det till den närmaste (större stad) på under 10 minuter.

Och så vad händer om vi inte kan beställa pizza eller Kinesisk mat och få den levererad? Det är ingen trafik, samt, om du måste stanna och vänta för kor eller familj av kalkoner för att korsa vägen.

Levnadskostnaderna är lägre än i en större stad. Det är mer gas pengar inblandade för att få de saker du behöver, men det berör inte vad vi skulle spendera på saker som dagis, skatter och amorteringar eller hyra.

Husen är inte särskilt nära varandra, så det är mer integritet och öppna utrymmen. Du kan gå runt naken, om du vill. Jag finner frid i att veta att om mina barn kasta runt en baseball eller slå en golfboll, det kommer inte att krossa alla fönster utom för mig.

Vi har små skolor som är bra för mina barn. De lär sig bättre i mindre klassrum, och jag kan nå ut till lärare genom att ta tag i dem efter skolan för att röra bas eller när jag ser dem på marknaden, oavsett var.

Eftersom det inte finns en ton av ljus från gator eller höga byggnader, stjärnorna är helt fantastisk. Jag älskar att gå ut på kvällen och tittar på dem. Och när eldflugor är ute, det bokstavligen ser ut som att det är små strobe lampor strös över vår gård.

Mina barn har för att roa sig en hel del. De har vänner på vår gata, men det betyder inte att någon annan är tillgängliga att spela hela tiden. De har bemästrat konsten att få kreativa och bor utanför, och jag vet att de är med och skapar fantastiska minnen, precis som jag gjorde.

Alla som känner mig och alla vet att mina barn, precis som jag vet vilka barn som tillhör föräldrar. Och vi är snabba med att låta alla andra veta om våra barn att vara skitstövlar eller goda medborgare. Jag får ofta påminna mina barn bara för att jag inte ser deras varje steg när de är ute och om att någon annan säkert kommer, och de kommer att berätta om det för mig (och halva stan), i detalj.

Ibland åker vi till en närliggande stad och dans på gatan, prova olika mat, och träffa nya människor, och jag tror, kanske kan jag flytta bort från min lilla stad . Men då vi kommer hem och mina barn hoppa på sin cykel, det är ett rådjur i min trädgård, eller grannen kommer över för en kopp socker eftersom hon inte vill göra resan till stan och vi står och pratar i över en timme, och jag inser att jag alltid kommer att vara en liten stad flicka.

Mina barn kan flytta till staden när de är äldre, om de vill, men vårt hem kommer alltid vara här.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar