Problemet Med Att Uppfostra Ett Barn Med Kön Nedstämdhet Är Andra Människor

Två flickor.

Två flickor att pryda i rynkad klänningar och tutus. Två tjejer att spela Barbies och tea party, konstfullt arrangera varje plats miljö. Två flickor att fläta hår och måla tånaglarna.

Men det är inte vad jag fick.

Istället, Lucy valde blå från det ögonblick hon fick veta att hon hade ett val. Hon bar Buzz Lightyear T-shirts, spelade med Matchbox bilar och tittade på Monsters, Inc. Naturligtvis ville jag en liten prinsessa, full av rosa och glittrar, men det är inte vem hon var. Och det är inget jag skulle göra för att ändra på henne.

Eftersom tiden gick, hon fick en autismspektrumstörningar (ASD) diagnos . Även hon slutade aldrig att hänvisa till sig själv som pojke. Efter att ha flera ålder-lämplig anatomi samtal, det här var inte bara en "fas". Hon var inte förvirrad. Hon var inte desperat efter uppmärksamhet eller för att "bara vara dumt." Hon var helt enkelt den uppenbarar för oss exakt vem hon var.

Jag skulle aldrig glida upp—jag blev rättad varenda gång . "Du är en bra tjej."

"Nej, jag är en pojke."

Och andra gånger, "Här, Lucy. Bär den här tröjan."

"Nej! Jag kan inte bära en rosa skjorta! Det är ett tjejlag shirt!"

Aldrig, någonsin har vi kön-märkt våra barns leksaker eller kläder. Lucy var att lära från vad hon hade sett på TV, i skolan och i samhället. Pojkar bära T-shirts och stickade tröjor. Pojkar har kort hår. Pojkar leka med dinosaurier och lastbilar. Pojkar gillar att springa och spela på sport. Min ytterst observant liten flicka var att identifiera sig själv som en pojke, eftersom hennes värld är allt svart och vitt. Det finns inget grått. Till oss, Lucy bor i grå—en "pojkflicka" är vad vi skulle se henne, men svart och vit värld hon lever i och berättar för henne att hon är en pojke.

WebMD säger barn med kön nedstämdhet kommer att ha flera av dessa gemensamma drag:

– Konsekvent att säga att de är verkligen en tjej, även om de har fysiska egenskaper hos en pojke eller egentligen en pojke om de har fysiska egenskaper hos en tjej – Starkt föredrar vänner av sex som de identifierar sig med – Avvisa kläder, leksaker och spel som är typiska för pojkar eller flickor – Vägrar att kissa i vägen—stående eller sittande—som andra pojkar eller flickor brukar göra – Säger att de vill bli av med sina könsorgan och har könsorganen av deras kön – Att tro att även om de har fysiska egenskaper hos en tjej som de kommer att växa upp och bli en man, eller tro att om de har fysiska egenskaper hos en pojke kommer de fortfarande att vara en kvinna när de växer upp – Med extrem ångest om kroppen förändringar som sker under puberteten

Jag tyckte det var jobbigt att förklara för min 5-åriga dotter vad en penis är—bara ordet flyr min mun kändes olämpligt (speciellt efter att hon krävde att pappor har "hot dogs"), men det var inte förrän då som jag verkligen förstod kön nedstämdhet. Hon visste. Hon förstod. Och då hon bad mig, med tårar, till att låta henne bli en pojke.

"Nej, Mamma! Jag vill inte ha en bagina! Du kan inte göra mig vara en flicka!"

Fortfarande, vi levde varje dag älska vår Lucy, oavsett vad, oavsett vad hon tyckte om eller inte tyckte om, oavsett vem hon var.

Men varken hennes ASD eller kön nedstämdhet diagnos var överraskande för oss, att de båda var lika utmanande när man tänker på Lucy ' s framtid. Kommer folk att acceptera henne? Kommer hon att ha vänner? Kommer hon att vara nöjd med vem hon är?

Jag kunde äntligen förklara för min familj och vänner exakt vad Lucy diagnos är. Vi var överväldigade med stöd. Det fanns inga domar, inte ens en hel del frågor. Vi var hela tiden bli tillsagd, "Hon är bara...Lucy". Människor som följt med sin begäran om att få kalla henne en pojke. Ingen har någonsin rättade henne; låt de bara Lucy vara som hon är.

Och sedan Rikta meddelade att deras nya badrum politik.

"Transpersoner är äckligt."

"De är bara ute efter uppmärksamhet."

"Personer som är trans är bara människor som är fördärvade."

Dessa är bara en handfull synpunkter som några Facebook-vänner när de berättade hur avsky de kände att om Målet att s nya politik.

Jag tog det alldeles för personligt för att de pratade om min Lucy—min dyrbara och perfekt Lucy. Och med tårar i mina ögon, jag textade min syster om hur smärtsamt det var att låta mina barn lever i en värld med sådan hat och okunnighet.

Och ja, jag förstår att när du postar hatiska kommentarer som dessa, du inte tänker på min söta, lilla 5-åriga dotter som är desperata att få en pojke. Jag förstår den rädsla som du har, eftersom, som ni vet, jag har två små barn som mina egna. Jag validera din rädsla. Vi har en värld som är full av pedofiler och våldtäktsmän, men verkligheten är, ett Mål badrum är inte troligt att den plats där dessa människor kommer att hitta sina offer. Utöver detta finns det omotiverade innebär att transpersoner är pedofiler.

Badrummet är ett problem med Lucy. Vi har vid flera tillfällen stått utanför ett för män offentliga badrum, medan Lucy bad oss gå in. På väg att kissa ner hennes byxor, jag har förlorat mitt humör ibland, tala om för henne att hon inte var tillåtet i den män badrum.

"Jag ska vänta tills de lämnar alla och sedan gå på mig själv. Jag kommer att gå så fort innan de kommer igen."

Jag ber dig, snälla, tänk på desperation bakom Lucy ' s vädjan. Det faktum att hon förstod varför Jag kunde inte låta henne gå in i männens badrum, speciellt ensam, innebär att hon har kapacitet att fullt ut förstå att hon är fysiskt en flicka. Hon vet att gå in i den män badrum är något som människor förbjude. Hon vet att hon inte gör det, i själva verket har en penis. Hon vet att hon är annorlunda. Men hon har inte även en gång låt det gunga hennes tro. Hon har aldrig vacklat. Hon har aldrig varit osäker.

"Vad är det svåraste med att ha ett barn på spectrum?" en vän en gång frågade mig.

Utan att tveka svarade jag, "Andra människor." Samma gäller att ha ett barn med kön nedstämdhet.

Till min dotter, säger jag: jag kommer aldrig att lära dig att vara någon du inte är. Jag kommer aldrig att få dig att må dåligt för vem du är. Så länge jag har andetag i mina lungor, jag kommer att kämpa för den här världen till en bättre plats för dig. Vi kommer att hjälpa människor att förstå och att vara snäll. Vi kommer att låta dig vara du. Vi kommer att hitta glädje i din skillnader. Vi kommer att fira dig, Lucy. Varje dag.

ADVERT

Lägg till din kommentar