10 Saker Jag Vet Om Att Fostra En Stor Familj

Min man och jag har aldrig set ut att ha en "stor" familj. Om någon av oss, när dating, meddelade att de ville ha en familj denna storlek, den andra skulle har kört skriker för kullarna. Tja, han skulle ha, för säker. Nu när vi har en, det är en otrolig upplevelse. Vi älskar vår familj storlek, och kan inte tänka mig att ha en mindre barn.

Stora familjer verkar vara färre och längre mellan än tidigare generationer, så det tenderar att vara lite nyfikenhet om hur det hela fungerar. Här är 10 saker som jag vet om att fostra en stor familj...

1. "Stor" är en subjektiv term.

För vissa människor, mer än två barn är "large". För mig, som har fem barn hemma, jag tror att sju eller mer är "stora". Det är en fråga om perspektiv. Jag har kommit att acceptera att de flesta människor, fem är en stor familj. Jag tror att det är ungefär samma uppfattning om vad "gamla" är. Det är alltid minst tjugo år äldre än din nuvarande ålder. Eller 30.

2. Glöm spontanitet.

Med en stor familj, allt behöver planering. Jag bestämde mig en gång, stundens ingivelse, att vi var på väg att lämna på en tur en dag för tidigt. All tvätt var klar, så varför inte? Ja. Tog oss FEM timmar att faktiskt komma ut genom dörren.

3. Lägg till restid.

Om det tar i medeltal fyra timmar att göra enheten, räkna med att det tar sex till åtta när du reser med en klan. Potta raster, blöja förändringar, baby matning, att låta barnen lösa på en rastplats så att de inte börjar tugga platser i ett försök att bränna energi, alla dessa hållplatser ta tid. Och då är det dags att ladda om dem alla igen.

4. Säga adjö till egen tid.

Antalet barn i huset direkt korrelerar till en enorm potential för att få avbryts på allt. Inklusive, men inte begränsat till, lite romantisk tid med din make / maka. Om du kan hantera romantik i den tid det tar att överföra en tvätt, så du är gyllene. Om inte, kan du vara i trubbel. (Ett lås på tvättstugan dörren hjälper också.)

5. Tvättservice är aldrig sinande.

Åh, mitt ord. Jag kan ärligt säga att jag har ännu att förlora ett barn i tvättstugan, eller hade någon instängd i en lavin av omatchade strumpor. Men potentialen finns absolut där.

6. Drömmar förändras.

Där en gång mitt vinnande lotto drömmar bestod av att resa till exotiska platser, nu drömmer jag av industriell kvalitet apparater. En dubbel uppsättning av industriella tvättmaskiner och torktumlare. En promenad i frysen. Ett rum för alla barn, inklusive den som nu dela med oss av våra rum. Ljudisolering. Ett kök som är tillräckligt stora för ett massivt bord som vi alla kan passa runt.

7. Livsmedelsbutiker räkningar är inte för svag i hjärtat.

På allvar. Jag har länge drömt om att ha en areal, eftersom med tre pojkar hemma, jag är övertygad om att det enda sättet jag kommer att ha råd med dem alla när de träffar sin tonåring år är om vi ökar vår egen mat. Bland annat ett kreatur.

8. Glöm gas körsträcka.

Att dra runt en besättning vår storlek, gas ekonomi är inte ett alternativ. Jag har ännu att se en prisvärd bil som passar vår familj som inte en komplett gas hog.

9. Tidigt bedtimes är ett måste.

Nya vänner var chockad över att upptäcka att Mitt Hantlangare hade en 7:30 läggdags. Ärligt talat, det är en överlevnadsstrategi. Den lugn och ro som händer när barnen är äntligen ner för natten är vår mentala hälsa sparare. Beviljas, Varg tenderar att gå ut på soffan strax efter, men de få välsignade stunder av lugn är en daglig "woo hooo" ögonblick.

10. Får användas till buller och kaos.

Det finns inget sätt jag kan tänka mig att man kan ha så här många människor i ett hus och inte har buller och kaos. Jag har helt avgick mig till mitt hem aldrig mötes-och " hemma-vacker standarder. Barn lever här, och det är uppenbart. Och, jag är helt ok med det.

Kommer vi ha mer? Endast tiden kommer att utvisa...

Relaterade inlägg: 10 Frågor Att Inte Ställa en Stor Familj

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar