Att höja en Flicka som en Överlevare

Nyligen, jag befinner mig upp mot effekterna av min barndom, sexuella övergrepp, inte bara som en kvinna, men nu som en mor att fostra en tjej.

"Mamma, Kan jag sätta på lite smink?"

Jag säger till min dotter att hon är vacker med det, men "Visst älskling, vad är det för skada?"

Internt, jag kämpar med idéer om skönhet och sexualitet och säkerhet och hur allt detta kommer att spela ut i hennes liv. Jag kan inte hjälpa men vill berätta för min dotter om hon inte kan sminka sig; och om ett år före henne, nej, hon kan inte bära något som sexualizes henne på något sätt. Jag vill skydda henne så mycket som jag kan mot att fånga uppmärksamhet av ett rovdjur – även veta att tanken är en fars. Rovdjur sällan ta till gatorna och byte. De väntar på tillfälle, vanligtvis inom miljö som är bekväm för barnet.

Vid hennes ålder, jag blev sexuellt objekt till någon. Jag vet nog nu att veta, att det hade något att göra med hur jag såg ut, men mer av den möjlighet som ges till en man med ett sjukt beroende och ingen egen kontroll. Det är inte vad barnet ser ut, men hur sårbar hon är.

Inte varje kvinna växa ihålig inuti när hon hör en man berätta för sin dotter att hon ser söt? Den krymper mig till en rädd tio år gammal liten flicka, nu undrar om denna människa också kommer att göra för mig vad andra "bra" män har gjort. Förutom, det är inte om mig längre. Det handlar om min dotter. Det handlar om den tvångsmässiga behov som jag har att skydda henne från att någonsin tog på, som jag var.

Jag kan ha fel. Kanske killen på cook påpekar att kompletteras min dotter är ingen skada. Men när jag kom på att sparka av oro i hans närvaro, jag uppmärksammat. Det behöver inte ske varje gång jag eller min dotter är runt män. Bara ibland. Så varje tid, jag lyssnar och vet att om man är engagerad i sin bästa väns far, stadens pastor, en vän, bror eller någon närstående till henne, jag kommer aldrig att låta henne vara i en position att vara klippt av honom.

Jag måste lära min dotter hur man lyssnar till och känner att sjätte sinne som vi alla har. Det mest effektiva verktyget för att hon kan ha är att lita på sig själv. För nu, vi kallar det för "uh-oh" - känsla . Det är en idé som en skola socialarbetare lärde mig samtidigt som praktikant på en grundskola. Jag i samband med att "uh-oh" - känsla eftersom jag kände igen det. Det är vad som fick mig att hålla en hemlighet i över åtta år. Jag vill att min dotter att inte vara rädd för att känslan som jag var, utan att uppmärksamma det och reagera på det oavsett vad.

Den svåraste delen att allt detta är när oron sätter in ibland jag vet är irrationella, som när min man hjälper vår dotter med hennes dusch eller har ett lekfullt spel när monster med henne. Jag måste övertyga mig själv om att, trots vad litteraturen och statistiken säger, jag kommer aldrig att fortsätta cykel av missbruk – som offer eller förövare. Jag måste dra mig ur hålet dessa oskyldiga händelser skjuta mig i, och känna igen den irrationella rädslan sätter in.

Efter min misslyckade söka efter historier på hur det är att leva och uppleva moderskapet som en överlevare av sexuella övergrepp i barndomen, jag blev påmind om hur lugna de överlevande. Jag vet den roll som skam har att hålla det på det sättet, men en diskussion om effekterna av övergrepp att dyka upp igen, eller uppkommer plötsligt, när vi blivit mödrar är något vi behöver att tala om. Det är avgörande för vår förmåga att höja friska flickor.

* * *

"Mamma, Om det är en pojke kysser dig, betyder inte att han älskar dig?"

Kanske "allt händer av en anledning" retorik slutligen vettigt för mig nu. Jag kan se den skada som görs när våra döttrar är sa ja på denna fråga. Kärlek är mer än en kyss, eller någon kontakt med sin fysiska kropp. Lär henne att likställa kärlek med heller, antyder hon är antag att till kärlek, i närvaro av andra. Som inte lämnar mycket utrymme för val.

"Baby, en pojke kysser dig, eftersom han väljer att kyssa dig, det betyder inte alltid att han älskar dig. Och en pojke, eller någon annan, får aldrig kyssa dig om du vill ha honom till. Om han gör det, jag mycket uppmuntra dig att slå honom i näsan."

* * *

(Jag är också mamma till en son och identifiera behov av och önskan om mammor överallt att hålla deras son är säkert, liksom deras döttrar. Denna berättelse är mer i linje med effekterna av missbruk och höja min dotter. Det betyder inte att jag oroar mig mindre om min son eller de många manliga överlevande som kämpar med sina egna historier.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar