Att uppfostra ett Barn Som är vackrare Än Hennes Syskon

"Åh min Gud. Hon är SÅ gullig!"

Jag behöver inte leta upp från flingpaket jag läser för att veta vilken av mina tre flickor hon talar om.

"Där får hon som jordgubbar hår? Och de stora bruna ögon..." kvinnans röst spår ut som hon ser ut, blir nästan hypnotiserad av min dotter är slående.

"Verkligen röda hår är en recessiv egenskap, så både min man och jag hade det någonstans ner linjen." Jag försöker vara artig och låtsas som om jag inte har haft exakt samma konversation 10 minuter sedan, en gång över. Jag kommer nog att ha det minst en gång till innan jag lämnar affären. Jag ser över mina andra två döttrar, med sin karamell hår och ljusare ögon. De båda liknar min make och mig. Men min mellersta dotter ser ut som en tecknad kerub. Nästan för söt för att vara verklig.

Kommentarer om hennes utseende började dagen hon föddes, med sjuksköterskor fjäskande över henne och fortsätter till denna dag.

Överallt vi går. På allvar. Överallt.

Hon är bara ... tja jag har aldrig sett en bebis så perfekt!

Hon borde vara med i en tidning!

Hon är den sötaste ett av dina barn ... och hon vet det.

Inte få mig fel – alla tjejer är vackra, men som en ...

Alla tre av mina flickor har haft samma lärare, men min mellersta dotter kom undan med saker den andra inte. Alla gör antaganden om hennes personlighet eftersom hon är bedårande. "Oj, vilken liten sötnos, och så smart!" kommer de att säga som hon plockar hennes näsa i kyrkan.

Hon blir vald för att tala delar i pjäser, som i mer samtal, och när jag går för att blogga händelser, hon är alltid dras över av PR-folk för att vara på bilderna.

Allt detta är nytt för mig, ett ansikte som stoppar folk i deras spår. Som Amy Poehler skulle säga, min valuta är min personlighet. Vad detta betyder är att när jag var singel jag hängde nära toaletten tills mina vänner fått gratis drinkar, sedan dök upp från ingenstans och blev utsedda talare att köra den stackars mannen bort.

Missförstå mig inte – att vara något lägre än genomsnittet-ser är inte allt dåligt. Jag var tvungen att utveckla en personlighet att göra vänner, mina föräldrar aldrig orolig för mig tillkännage att jag var gravid i high school, och under min livstid som jag tänker att jag har sparat tusentals dollar på pageant kostymer. Men låt oss inse det – livet är bara lättare för vackra människor. Dejting, vänner, och även att hitta jobb. 2013 Business Insider rapporterade om en studie som fann attraktiva arbetssökande var 24% större risk än oattraktiva människor att få en begäran för en jobb intervju.

Det har dock hade vissa nackdelar med min dotter. Jag har haft folk som erbjuder sig att köpa henne (jag tror de var skoj, men fånga mig på fel dag och jag kan överväga ett erbjudande) och fråga om de kunde ta hennes bild (eeeh, nej), och jag har även fångat människor diskret video tejpa henne (de är nu vilar bekvämt i grunda gravar).

Jag är inte säker på vad min föräldraskap roll är här. Klart att jag uppskattar komplimangen, men jag vill inte att det ska gå till sin chef eller, ännu värre, för mina två andra flickor att utveckla en komplex om sitt eget utseende.

Ska jag tona ner det?

Wow! Hon är så söt!

Meh. Jag har sett bättre.

Spela upp mina andra döttrar? Tag upp dem med scruffs av deras halsar, dra sina läppar tillbaka och visa sin friska tandkött som visar hundar? Men titta på den glänsande päls på den här!

Jag antar att nu ska jag bara fortsätta att le, säga tack och förklara grundläggande genetik till totala främlingar. Men en dag är jag helt att lära dem att använda grupparbete betyg fria drycker.

Relaterade inlägg: Min Dotter Är Vacker Och jag ska Berätta för Henne Så Om jag Vill

ADVERT

Lägg till din kommentar