Höj Din Hand Om Du är En Baka Försäljning Mamma

En e-post dök upp i min inkorg här veckan som chockade mig på ett sätt jag inte förväntat mig. Det var inte dåliga nyheter eller ens så många nyheter. Det var inte några nyheter alls, egentligen. Ämnesraden sade bara "Baka Salu," och även om jag har fått, under loppet av med elementary school-aged children för fem år, oändliga meddelanden om att baka försäljning och anläggning försäljning och ge-oss-alla-dina-gamla-sh*t-så-vi-kan-hawk-det-till-intet ont anande-kindergartners försäljning, jag har aldrig varit mamma med ansvar för försäljning innan.

Jag tenderar att ta på skola projekt som kräver lite kreativitet och en hel massa tid på mitt eget skrivbord framför min egen dator, inte sådana som kräver möten och efterföljande tigger av andra mammor för Ris Krispie treats. De saker jag frivilligt ta på tilltala mig som mamma och som en författare av böcker för barn. Föräldrar som Läser för en Partner? Registrera mig.

Men detta år är annorlunda. Denna femte klass år—mitt första barn förra året på vår älskade grundskolan—är en stor en, både för mig och för henne, med tanke på den stora övergången framför oss. Det kommer att vara fylld med läxor och prov och aktiviteter efter skolan, naturligtvis, men också ande nätter, en stor femte klass resa, examen, bröllop-värdig femte klass fest och—ahem—en hel del insamlingar för att betala för det hela.

Det leder mig till baka försäljning e-post som sannolikt skulle betyda något för en regelbunden, task-orienterad person mer bekväm med uppdraget än jag, men som för mig kräver en omvärdering av min egen barndom, min egen ensamstående mamma och mixed-up nostalgi jag har för min Lilla League cheerleading dagar.

Vid den mogna åldern av 7 eller kanske 8, jag gick med i hejarklacken för vår stad ' s pee-wee fotboll programmet. I våra röda kjolar, vita ull tröjor, sadel och skor (på riktigt), vi var ganska älskling. S-P- (klapp klapp) I-R- (klapp klapp) det- (klapp klapp)! Detta var Pennsylvania i början av 80-talet, en plats med från scratch baka försäljning moms toting nedfällbara stolar gräsmatta, extra filtar och intakt äktenskap. De skulle komma i en brigad, packar upp sina tinfoiled bakverk och låsa upp med en sötma som skär genom det sena faller luft, en sötma som gör att min käke värker även som skriver detta.

Glömma bort, för mig i den åldern, cupcakes sig—gula, med choklad glasyr och strössel—var en enorm distraktion från den verkliga hejar på handen, det andra minnet för mig var att min mamma var väldigt mycket som inte är medlem i denna brigad. Hon var på jobbet. Eller kanske inte. Kanske var det en helg och hon hade ärenden att springa och min bror till kundvagn runt sin verksamhet. Jag vet inte exakt, men hon var upptagen—verket i och ut ur min jublar praxis och, senare, fotbollsmatcher och andra evenemang i skolor med entusiasm, men bara när hon kan, och absolut aldrig på officiella PTA verksamhet.

Hon var en viss typ av feminist, min mamma: en politisk aktivist, en läkare och en ibland-kritikern av ett system som hon trodde var utformade för att få en hel del ske på bekostnad av utbildade kvinnor som är villiga att arbeta gratis. Det är en hel del för mig att ta på här, men det matas in i den identitetskris som jag känner när jag berätta för min mamma att jag har ett PTA möte för att delta, en bok rättvist att arbeta och, som nu, en bake sale att ordna. Jag känner, och ibland faktiskt höra henne säga, "har du inte bättre saker att göra? En bok till slut? En artikel att skriva? En perfekt balanserad, jord-till-bord måltid för att förbereda för mitt fina barnbarn? Något?"

Och jag har saker att göra. Massor av dem. Vi alla göra. Jag har vänner som jobbar heltid i stort jobb eller flera jobb för att de vill eller för att de måste. Jag har vänner som dyker upp till varenda klassrum stund och vänner som skickar mor-och farföräldrar eller barnvakter i deras ställe. Några av dem känner sig skyldig och några av dem känner sig nöjd.

Saken är den, att när så mycket som krävs av oss—när skolorna behöver tid och våra insatser mer än någonsin—vi har alla att delta på ett sätt som passar oss, antingen genom bemanning en tabell, skicka en e-post eller knuffande två spänn i våra barn fickor för popcorn på fredagar. Vissa av oss kan och egentligen borde delta mer. Systemet är inrättat för detta sätt av en anledning, trots allt. Vissa har mer tid och mer pengar, vissa har mindre tid och mindre pengar. De flesta befinner sig någonstans i mitten, klättra för att baka försäljning pengar eller att skicka in lagra-köpt cookies eftersom de sprang ut energi (eller har ont om smör) och vill vara på bordet oavsett vad.

Allt detta får mig att undra vilka dessa heja mammor och deras tinfoiled behandlar i min barndom verkligen var. Kanske har de arbetat ett tidigt skift på ett jobb som jag inte visste att de hade. Kanske de hade en identitetskris på väg till spel, alltför. Kanske de hade en kolv enligt denna pläd flanell filt. Är detta som jag är nu? Eller kanske de inte. Kanske var det exakt som det verkade: en produktiv grupp av kvinnor, ställa upp för att baka försäljning framgång på uppdrag av barn, skola och samhälle.

(Jag vill att oss att fundera tillsammans över varför det inte finns några pappor vid bordet—varför så få av dem som är kallade efter att skicka ett e-mail eller sälja en cupcake, men det är en annan tid.)

Här är vad jag har upptäckt om mig själv i att tänka på allt detta: jag är okej med en hel del baka försäljning e-post riktad till mig specifikt som Baka Försäljning Mom. Jag tycker om att vara på marken vid mina barns skola. Jag gillar lukten av pennvässare och whiteboard-styrelser och cafeteria rök. Det hela är ett privilegium. Att ha en flexibel nog att fungera liv, att ha tid och kanske behöver bära mössan är spännande för mig och glädjande på ett sätt som jag inte kan börja lista, börjar med leende ansikten av mina egna barn när de ser mig som arbetar på en händelse i skolan och slutar med den faktiska medel som höjer vi som ger en boost till våra skolor och vår gemenskap. Detta är gräsrötter organiserar. Små potatisar (eller brownies) organisera säker, och det är mycket mycket är det görs på bekostnad av kvinnor som är villiga att arbeta gratis. Men jag gör en massa saker gratis och för mindre orsaker.

Så, okej, är detta som jag är nu? Ja, bland många andra saker, det är det.

Dessutom älskar jag att baka. Så där.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar