Jag Slutade Sociala Medier För En Månad. Här är Vad som Hände.

Jag har tagit bort Instagram för en månad att fokusera på att skriva min första bok, men jag fick så mycket mer ut av det än.

Det tog mig ett tag att faktiskt radera sak. Månader, i själva verket. Jag visste att en paus var i sin ordning. Jag fick också fångas upp i dela det och spendera alltför mycket tid att bläddra igenom människors liv istället för att fullt ut leva mitt eget.

Men jag fortsatte att motivera.

Det var min digital scrapbook, trots allt. Vad händer om människor försöker kontakta mig där? Vad gör jag om följande och engagemang tank? Och min största rädsla: Vad händer om jag missar något?

Jag fortsatte att försöka strategier för att vara på min telefon mindre . Några saker som hjälpt till, men jag kände ändå att nästan konstant dra till min telefon. Det var min gå-att när jag hade en ledig minut, eller när jag ville fly en jobbig stund. Det hade blivit en krycka.

När jag äntligen lyckats med det lilla "x" och raderade appen, som jag genast kände en känsla av lättnad. Här är några insikter jag fick under min tid borta:

Närvarande under inlagd

Vid första, jag såg fortfarande lite erfarenheter genom sociala medier objektiv. När vi gjorde något roligt tillsammans som familj, mina barn sagt något roligt, jag lyssnade på en bra podcast eller hade en insikt, jag tänkte lägga det. Men att tvång bleknat bort, och något bättre tog sin plats.

Jag började mer nuvarande i dessa stunder. Jag såg dem för vad de var, i stället för vad de skulle kunna vara på Instagram. Jag gillade dem inte för att de var ett bra foto op eller dela-värdig, men eftersom de var ett minne i vardande. Jag upplevde det mer fullt ut, med alla mina sinnen. Jag katalogiserade dem i min hjärna istället för på min telefon.

Mer skapande och mindre konsumtion

Jag har jobbat på min bok för nästan tre år, och jag har haft en gnagande fråga i bakhuvudet: Hur mycket längre längs skulle jag vara det, hur mycket mer utvecklade skulle mina karaktärer vara, hur mycket mer kan jag finslipa mitt hantverk, om jag inte har bruset av sociala medier som trängs på min tid och headspace?

Jag längtade efter dessa sällsynta stunder av inspiration som verkade vara trångt ut med alla andra saker som tar upp fastigheter i mitt sinne, bland annat Instagram.

Jag fick mer produktiva arbete med min bok under min fyra veckor utan sociala medier än vad jag hade under de föregående tre åren jag jobbat på det. När sociala medier var ute ur bilden, stunder av inspiration började komma betydligt oftare. Och inte bara inspiration om min bok, men om mina barn, mina vänner, och mina andra kreativa projekt.

Konsumerar sociala medier (och andra former av media också) får oss att känna som vi gör något, men efter en timme av det, vi är inte vänster med mycket att visa för det. Det är alltför lätt att fastna i en ond cirkel av att konsumera istället för att skapa. ( Jag älskar Jody Moore ' s podcast om detta.)

Validering inom

Strax efter fick jag av Instagram, jag började känna några intensiva osäkerhet—till den punkt i vad som kändes som ett känslomässigt sammanbrott. Det var konstigt, eftersom jag trodde att få bort sociala medier skulle ha motsatt effekt. Då insåg jag två saker:

För det första, jag var inte uppleva pulsen på att dela mina foton och tankar med världen och få en nära-konstant validering av likes, kommentarer, och nya anhängare längre.

Andra, jag var inte med hjälp av sociala medier för att bedöva eller fly från mina känslor och min verklighet längre. Jag var med för att känna och bearbeta saker mer djupt. Det var ett wake-up call för hur mycket jag var beroende av distraktion för att undvika och stel känslor.

Jag lär värdefull läxa av att känna den fulla omfattningen av mina känslor och främja själv-validering istället för att förlita sig på externa källor för det.

Känslan hela

Som moderna kvinnor, vi känner att vi håller på att dras i hundratals riktningar. Sociala medier förvärrar att splittrad känsla eftersom vi ser vad alla andra gör, och att jämföra (även omedvetet) vår situation och våra val till deras. Det är överväldigande. Jag tror att våra hjärnor är typ av freaking om information overload av det.

Livet är inte menat att levas av peering i allas ökända bakgårdar för att se vad de håller på med, vad deras hus ser ut, hur deras hår ser ut, hur deras semester att njuta av, och hur deras barn beter sig. Vi behöver inte höra allas råd (även goda råd) om allt under solen. Som molnen vår egen intuition och sunt förnuft. Det snett, det perspektiv som vi har alla unika sätt att leva och föräldraskap, och att vara en framgångsrik, vacker kvinna, fru eller mamma inte har ett visst utseende.

Ingen beklagar moderskap

Ända sedan jag förlorade min sociala medier missbruk Jag har varit mer närvarande med mina barn. Det är hur jag vill spendera dessa år medan de är unga och under mitt inflytande. Och det kommer inte hända om inte jag gör några avsiktliga val om hur jag använder sociala medier. Jag vill som ett exempel för att leva livet och att få kontakt med folk kommer alltid innan du ansluter med teknik och sociala medier.

Hitta balans

Jag är tillbaka på sociala medier. Men jag kan inte konsumera det på samma sätt som jag gjorde innan, för nu vet jag hur mycket lugnare, befriande och meningsfullt liv känns när jag inte är bunden till min telefon.

Nu, jag bevara de flesta stunder för min familj och mig. När jag inte dela med dig av, jag lägger inte mycket tid på det, och jag tar bort appen på helgerna.

Jag tror inte att sociala medier är ond eller något vi alla borde dike. Det finns en hel del bra att ha hittat på det, och jag tycker om att dela och ansluter det. Jag uppskattar mina vänner som har möjlighet att utöva sina passioner och försörja sina familjer genom det. Men för mig, är det avkastning på min sociala medier-investeringar var inte värt den tid och energi jag lägger ned på den.

Medan sociala medier apps kan vara ett positivt verktyg, rikedomen, tillfredsställelse och spänning i livet är inte som ingår i dem. Det är i våra relationer. Våra verkliga erfarenheter. I enkla, vardagliga ögonblick, och i off-screen tankar och inspiration. Vi bör inte ha rädsla för att gå miste om vad som händer i sociala medier världen—men av vad vi kan saknas genom att spendera alltför mycket tid i det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar