Sluta Ge Mina Läxor Kindergartner

I torsdags kväll, jag stannade uppe sent att dö pasta sex olika färger och samla kapsyler, garn, googly ögon och knappar så att min 5-åring kunde klar med sina läxor—läxor som är avsett att dra ihop familjen att lära sig med våra barn. Under helgen, jag tömde ett mynt burk och tillbringade en mycket frustrerande timme att förklara och åter förklara sortering. Sista natten, jag skär ut ett nummer line och två monster och spelat ett matte spel som gick på i timmar eftersom barnen hade listat ut hur man vänder det till att jaga och slå spelet.

Samtidigt som jag älskar att mitt barns lärare vill integrera hela familjen i min sons lärande upplevelse, jag tycker att läxor är ett kolossalt missriktade idé för kindergartners.

Till att börja med, att han inte ens komma hem till 3:00. Som en vanlig grabb, min son behöver tid för att expandera från skolan, och så han tillbringar tid utanför kör runt med ett mellanmål, och få hans attityd och energi ut. Då får vi redo för middag. Då har vi badet. Sedan har vi för att få allt klart till nästa dag. Sedan har vi läggdags. Genom att barnen faktiskt sover i sängen, det är nästan 8 p.m. Kastar läxor till att din av kaos gör bara för en stressad familj.

Läxor är meningsfullt för äldre barn som inte har tidigt bedtimes och kan hantera ett lite större ansvar än en 5 åring som fortfarande behöver hjälp att torka hans rumpa på tillfälle. Om skolan vill verkligen uppmuntra hela familjen att vara en del av inlärningsprocessen, då har jag ett par förslag:

1. Sluta skicka hem 50,000 jävla reklam ber mig att köpa skit.

2. Istället skickar hem någon form av lista över X antal enkla saker att göra i början av året och låt familjen bestämma för sig själva vad som är lämpligt med tanke på tid och ekonomi.

3. Få tillbaka tupplur tid. Mammor är alltid på styrelsen för tupplur tid.

4. Inse att sannolikheten av barnen i denna skola kommer på ett Ivy League college är futtiga i bästa fall, och sedan avsluta vänligen agerar som dagis är något akademisk. Som vi alla vet är det inte.

5. Gör uppdrag som tillval.

6. Eller, skicka hem ett uppdrag på en måndag och ge familjen hela veckan plus helgen för att slutföra det.

7. Nämnde jag att vi talar om 5-åringar här?

8. Prova att fråga föräldrarna vad de redan gör för att komplettera lärandet.

9. Kanske skicka hem vissa av dessa "kalkylblad" att ta ett barn en nanosekund för att slutföra.

10. Eller bara inte tilldela läxor.

En skoldag för en kindergartner är redan tillräckligt lång. Kan vi lämna arbetet i skolan och låt små barnen komma hem och spela? Spara oro över handstil och antalet erkännande för den förälder-lärare konferenser eller glida en anteckning i ryggsäck för att ge föräldrarna en heads-up. Men snälla, sluta tilldela läxor till 5-åringar.

Jag förstår att vissa barn behöver mer vägledning eller särskilda boende att göra efter skolan arbeta lämpliga och nödvändiga. Jag är också fullt medvetna om att inte alla barn är snabba och kan behöva extra tid för att slutföra det arbete som de började i klassen. Men när det kommer till faktiska läxor med min kindergartner, jag kommer att välja fri lek och aktiviteter i familjen som redan är en del av vårt dagliga liv på ett uppdrag som jag vet kommer att lämna mina barn med rykande frustration och mig på min intelligens " i slutet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar