Varför Ska Du Be Dina Barn Den Här Frågan Varje Dag

Varje eftermiddag när barnen kommer hem från skolan, jag frågar dem en fråga.

"Vem var du för slag?"

Ibland kommer de att tänka länge och hårt, bara för att så småningom berätta för mig att de var snälla mot sina lärare, eftersom de inte hamnar i trubbel för att prata under dagen. Andra gånger, vänlighet rullar ut sina tungor i bubblor av lycka:

"Jag gjorde Joey skratta."

"Ben såg ledsen ut på lunch så jag satte mig bredvid honom."

"Jag hjälpte till att Josie efter att hon tappade sin mappar".

"Ryan gick mig till sjuksköterska office när blev jag slagen i ansiktet under dodgeball."

Ibland kan jag ställa fler frågor om sin dag. Vem satt du med på lunch? Har du några läxor? Hur har din matteprovet gå?

Men dessa frågor är av liten betydelse — åtminstone jämfört med de som-var-du-form-för att fråga.

Eftersom jag om jag är riktigt ärlig, jag bryr mig inte ett skit om läxor, matte och stavning — åtminstone inte som jag gör om huruvida de slag.

Titta, växer upp är svårt. Föräldraskap är svårt. Livet är satans svårt. Det minsta vi kan göra är att vara snäll mot varandra. Och det är få saker som fyller mig med den typ av lycksalig glädje och föräldrarnas stolthet som att se mitt barn vara snäll mot någon annan, eller bevittnar dem på den mottagande änden av någon annans välvilja.

Mina barn är inte stellar studenter, och jag tvivlar på om de någonsin kommer att vara i en klass med ordet "avancerat" i det. Men vet du vad? Jag bryr mig inte. Jag bokstavligen inte bryr sig.

Eftersom förra året, när en annan förälder berättade för mig om en tid då min son hade varit snäll mot sitt barn, mitt hjärta svällde med stolthet jag kan inte riktigt beskriva. Det fyllde upp mig på ett sätt som ingen klass på en rapport kort eller en stor hit på en baseball-match någonsin skulle kunna göra. Och senare på kvällen när jag sa till min son att han var en bra vän, titta på hans ansikte berättade för mig att det fick honom att känna på samma sätt.

Behöver inte vara en skitstövel har alltid varit ett ganska bra motto för många föräldrar, men ärligt talat, det är inte tillräckligt längre. Det kommer att ta mycket mer än att inte vara en skitstövel för att neutralisera denna kloak av toxicitet vi verkar vara simning i just nu. Det kommer att ta avsiktliga och fet vänlighet.

Nu om ni ursäktar mig, mina barn är på väg att gå i dörren och jag måste be dem en viktig fråga .

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar