Push Presenterar Är Dum

Även namnet är dum. Jag gillar inte att säga orden, och att jag inte borde ha det, eftersom de inte ens existerar. Varje gång jag skriver dessa ord, som jag vill sätta citattecken runt dem för att indikera jag håller inte med om detta krystat sikt, men jag tvingas mot min vilja erkänna det.

Jag är inte säker på när push presenterar kom på modet, men det var först efter födelsen av mitt första barn över ett decennium sedan, och jag är ganska säker på att det hade något att göra med Kardashians.

Saken är den att ingen behov en present för att föda barn. Vet du varför? Eftersom barnet är den nuvarande. Efter en nervpåfrestande nio månader av noggrann planering, vaksamt skydda, och inväntar ankomsten av din lilla, bräckliga nyfödda barnet, att du faktiskt får för barnet. Det är belöningen.

Det märkliga om ökningen av push är att barnafödande inte är en affärstransaktion. Innebörden av behovet att kompensera för att en kvinna bär ett barn är att hon bara har några lejd, inte mer än en födelseprocess fartyg, som anlitats för att producera ett barn för en man snarare än en lika stor fest för hela strävan. Att hon som betalas ut för en tjänst som tillhandahålls. Att de två föras in i den här unionen gemensamt av sin egen myndighet med en kärlek så stor att det körde dem länge för ett barn av deras egna blir lite vilse.

Jag säger inte att kvinnor inte förtjänar uppskattning och respekt eller för att vara fullkomligt dyrkade för deras singular roll i att skapa, bära och föra fram nya liv, eftersom herren vet det är ingen liten börda, men krävande material, varor i utbyte för ett barn som verkar på något sätt, jag vet inte, det groteska.

Det kanske inte är så förvånande för att komma från någon som Kanye ' s fru. Kim ganska bekant meddelade hennes önskan om en miljon dollar diamond choker för hennes sons födelse. Men hon är inte det enda blivande mamma att ställa sådana krav. Internet är full med berättelser om andra pseudo-kändisar som tar emot 10-karats diamant ringar eller Bentleys eller något sådant lika extravagant och meningslösa närvarande, vilket kanske inte är dåligt för en dags arbete. Jag hoppas bara att de inte gör det för gåvor.

Och nu livsstil i den rika och idiotiska har sipprat ned till den allmänna befolkningen, förorenande det. Vanliga människor försöker att tvista lyxiga fordon eller minst 1-karats diamant något-eller-andra av förlossningarna erfarenhet. Förlossning är en av livets mest mirakulösa ögonblick. Det finns ingen anledning att förminska det genom att använda det som en ursäkt för materiell vinning.

Istället för att driva presenterar, du vet vad mammor kan använda? Lite hjälp. Barn är en hel del arbete. Jag är säker på att kändisar inte oroa dig för det, men människor som lever i den verkliga världen att göra. Det skulle vara trevligt om istället för att driva presenterar, kvinnor fick en jämlik partner att dela i det enorma arbetet med att höja en hjälplös människa. Naturligtvis, många pappor är sådana partners, men onekligen, även i det 21 st talet kvinnor fortsätta att spela en dominerande roll när det gäller att ta hand om och uppfostra barn. Mamma är i första hand den som stannar upp nätter eller inte 2 på morgonen matning eller stenar kolik barnet hela dagen eller finner rätten barnläkare eller siffror reda på varför barnet är kinkig eller forskar förskolor eller lokaliserar dagen vård. Snarare än en dyr fasad att "tacka" mamma, en partner som delar ansvaret lika skulle vara en bättre och mer värdig gåva i utbyte mot bidrag mamman gör, skulle jag säga.

När jag födde mitt första barn för alla dessa år sedan, en god vän kom och besök oss i vår Brooklyn lägenhet. Tillsammans med den nuvarande för barnet, hon hade med sig, helt oväntat, en gåva för mig. När jag öppnade den, fann jag en mjuk, rosa fleece topp och en bekväm lounge byxor inne tillsammans med ett sortiment av doftande lotion bad. Jag blev rörd. Det var inte en "belöning", utan snarare en personlig och tankeväckande gåva som visade att jag fortfarande var värderas. Jag var inte glömmas bort. Mitt rop och uppståndelse, och absorberande krav på en ny baby, jag betydde också. Det visade en uppskattning av mig i min nya roll och vad jag kommer att behöva. De är den typ av gåvor jag tror att mammor skulle kunna använda.

Inte för att en ny bil eller en 10 karats diamant ring skulle inte vara trevligt, men de missade poängen. Istället, kanske vänner, familjen och samhället på det stora hela kunde uttrycka respekt och tacksamhet för nya mödrar genom lämpliga åtgärder och verkligen stödjande åtgärder.

ADVERT

Lägg till din kommentar