Att vara Volontär Betyder Inte att Du Måste Leva På Ditt Barns Skola Under Veckan

När min son drabbas hallar i grundskolan och började på dagis, jag var upphetsad. Samtidigt som jag kunde vänta på honom att börja full dag på dagis, hade jag en annan anledning att känna dig yr: jag var döende för att börja volontärarbete i hans klassrum. Att vara en stanna-hemma-förälder var att isolera ibland, och jag var angelägen om att chansen att träffa nya mammor och förhoppningsvis njuta av lite vuxen konversation som jag hjälpte till i klassrummet.

Vid första PTA möte, jag skrev för så många kommittéer som jag kunde och hoppade på chansen att vara med i rummet förälder. Om någon höll på att organisera en bake sale, jag gjorde min berömda hemmagjord kladdkaka. Om en annan mamma behövde hjälp med en anslagstavla, jag visade upp, två koppar kaffe och en häftapparat i hand. Och jag höll tummarna för att min inkorg skulle uppmärksamma mig på att jag hade blivit utvald för att resan förkläde (en mycket eftertraktad plats).

Vid första, sade jag till mig själv att min volontärarbete var för barnen. Jag tror starkt på att göra din medborgerliga plikt, och jag hade tur att mitt jobb som ett substitut sjuksköterska lämnade mig med ett flexibelt schema som får mig att resa i på ett ögonblick. Lärare är överarbetade och underbetalda, och jag vet att de uppskattar när föräldrar har extra tid att låna ut en hand. När jag lärde känna min sons nya skolan, jag började med att träffa andra mammor och kastade mig in i volontärarbete.

Så mycket så att hela min värld kretsade kring min sons skola dagen. (Det låter ganska patetiskt, jag vet.) Som jag lärt dig linor och fick lära känna mammor i min skola, jag insåg snabbt att jag inte var den enda som tillbringade sina dagar räknat Box Tops och organisera popcorn parterna för Matte-A-Thon vinnare. PTA moms på min sons skola blev mitt sociala nätverk, och inom några månader var jag helt nedsänkt i den affären i början av förorts mammor i min stad.

Samtidigt som jag uppskattade den kamratskap i början, Jag började långsamt att se buk av volontärarbete alltför ofta : utbrändhet, sårade känslor, makt resor, och värst av allt, skvaller om mammor som inte lever upp till de överpresterande moms förväntningar. Det finns en hierarki och en hierarki, och du lär dig snabbt att volontärarbete för PTA är inget skämt. PTA mammor tar sitt jobb seriöst AF, och det gjorde jag också. Långsamt, volontärarbete förlorat sin lyster, och jag började inse att det kanske spendera mina dagar tillägnad mina barn och deras skola (och skvallra om andra mammor) var inte den bästa av min tid.

Som jag brottades med hur man ska skilja mig från min volontärarbete schema, jag hade ett snabbt samtal med en mamma som hade betydligt äldre barn än mina. När hon hörde att jag frivilligt för PTA, hon log och sa till mig att hon var glad att hon hade aldrig brytt sig om att engagera sig i sina barn " - skolor. När jag frågade henne varför, hon sa ord som stoppade mig och min bulletin-board-utsmyckning i mina spår: "Eftersom jag visste att mina barn skulle växa upp och PTA kunde inte vara min sociala cirkel för evigt."

Hon fortsatte med att berätta för mig att hon hade gjort ett val när hennes barn var små. Hon bestämde sig för att spendera sin lediga tid att göra aktiviteter som hon kan göra bra efter hennes barn var vuxna. Hon tog upp att utöva och anmälde sig för en matbank eftersom, som hon uttryckte det, "människor kommer alltid att vara hungrig."

Jag var helt uppslukad av hennes frank bedömning av PTA subkultur.

Och här är kickern: Hon hade rätt.

I denna tid av helikopter och gräsklippare föräldraskap det är alltför lätt att halka in i tanken att våra liv ska kretsa kring våra barn aktiviteter. Vi är tillsagda att vara ständigt närvarande i våra barns liv innebär att vi gör ett bra jobb som föräldrar. Men real talk: Våra barn inte behöver oss upp i deras verksamhet 24/7. Ditt barn kommer att överleva om du inte kör klassrummet hösten part eller hantera din sex tilldelats field-trip barn i butiken på zoo (allvarligt, är det någon som har det?).

Och gissa vad? Att vara den förälder som deltar PTA skolan karneval i stället för att planera hela schabraket inte suger. Att kliva tillbaka från volontärarbete innebär att du kommer faktiskt få för att spela bingo med ditt barn på Bingo-Kväll istället för racing runt och se till att det finns tillräckligt med tillbehör och snacks. Du kommer inte vara den som stannar sent för att städa upp efter priser Natt sociala, så kan du gå med de andra familjerna på pizza efteråt. Och när du är curling upp med en bok på kvällen den andra överpresterande mammor är käbbel över punkter i budgeten och som kommer att köra det kommande valet, kan du ge dig själv en klapp på ryggen för att göra egenvård en prioritet.

Kraften av att vara PTA president är inte värt att trampa över vänner och sina känslor, eller att sätta undan alla dina egna hobbies och intressen. Och om du kliver över dina vänner för att styra skolan, det enda du har att visa för det är en en tom sociala kalender och en klubba. Ingen vill vara vän med PTA mom tik, förtroende.

Det är okej att säga nej till overextending själv i skolan händelser, mina damer.

Sätta häftapparat ner, och ett steg bort från anslagstavlor.

Lägre klubba, och göra en bedömning av vad som verkligen är viktigt i livet.

Enkelt uttryckt, det finns mer till livet än PTA.

Volontärarbete bör inte monopolisera all din dyrbara fritid. Egentligen. Jag inte längre spendera varje vardag dekorera anslagstavlor i korridorer som luktar tater tots och konstruktion papper, men jag har lärt mig att lagerhålla hyllorna på våra lokala soppkök luktar precis lika bra, om inte bättre. Mina barn verkar inte sakna mig heller. Surprise, Surprise.

ADVERT

Lägg till din kommentar