Som En Judisk Mor, Separera Familjer Slår Särskilt Hårt

Jag är Judiska. Jag är en mamma. Jag är lärare. Jag läsa, titta på och lyssna på vad som händer på vår södra gräns och jag är ogjort. Jag nämner att jag är judar för att från tidig ålder fick jag lära mig om de grymheter som begicks av nazisterna under förintelsen. Jag fick lära mig att vi lär oss om dessa fruktansvärda händelser så att de aldrig ska hända igen. Jag lärde mig och som jag trodde, men nu är jag barn som bevittnar våld är skiljs från sina föräldrar och jag är sorgsna. Är inte detta vad som hände i Nazi-Tyskland?

Jag är en mamma, jag älskar mina barn hårt och skulle göra vad som helst för dem. Jag har en utmanande tid att lämna mina barn för en helg med människor som jag älskar och litar på, mycket mindre med dem tagit från mig med ingen kunskap om var de befinner sig.

Jag är lärare. Jag har engagerat mig för de senaste 18 år som lärare i grundskolan. Jag tror framför allt mitt jobb är att skapa en säker plats för barn att lära sig var de vårdas och älskad. Mitt liv har handlat om att skapa ett säkert omhändertagande miljö för barn, men jag är hjälplösa i att hjälpa dessa tusentals barn.

Att vara lärare har introducerade mig också att många barn som har angett vårt land under omständigheter som jag inte skulle vara stark nog att fortsätta, men dessa tio åringar hitta ett sätt att trivas och känna sig lyckligt lottade över att vara här. Dessa barn är starka, vackra och kreativa. En student hade jag lyckan av undervisning för flera år sedan skrev om sin resa till fots från El Salvador till Amerika utan att hennes föräldrar. Hon skrev:

Jag är född i El Salvador, bodde jag hos min farmor, farbröder, mamma och pappa. När jag var två år gammal, min pappa sa till min mamma att han skulle komma till Amerika eftersom det var svårt att leva i Salvador, eftersom det var dåliga människor som dödas människor av någon anledning så ville han att vara på en säker plats. Min pappa kom till Amerika.När jag var två och ett halvt år, min mamma följde med min pappa till Amerika. Det skulle vara för farligt för mina föräldrar att få ett barn, så bodde jag hos min mormor, farmor och farfar.

Den 5 November, 2012, min mamma ringde mig. Hon frågade om jag ville åka till Amerika. Jag sade: "ja." Tre dagar senare, min mormor och jag packade alla mina saker i en ryggsäck eftersom jag var på väg att lämna mitt hemland El SALVADOR. Min farmor berättade för mig att hon gick till kyrkan och bad att jag skulle göra det till Amerika säker, och jag var ledsen för att jag lämnade alla att jag bott nio år med...jag packade men jag tog massor av vatten att dricka, jag började gå och jag gick. Men jag ville inte gå inuti en bil, jag bara gick...jag var ute i en djungel och den andra personen de var illa med mig, för de sa att jag var för liten. De tog bort mina stövlar eftersom de var arga eftersom jag inte gå där människor berättade för mig, eftersom det var lerigt och inte vet var hålen, och de hål som fanns djupa och min fot fastnade. De tog min boot ur fastnat i leran och de kastade bort det och jag kunde inte få det eftersom de genom den i taggiga saker.

Senare gick vi en liten bit vi går in spikar. Att jag inte har strumpor eller skor att gå, då jag passerade jag spikar igen och då min fot gjorde så ont och jag sa "det gör ont en hel del." De säger åt mig att inte säga ett ord eftersom vissa människor ser för de människor som kom till invandring är att hitta människor som kommer till Amerika...Senare, jag passerade en gård som hade glas, och jag stod på glas utan skor. Då en del människor talar till mig hur många år jag var. Jag berättar för dem att jag var 9 år. Allt de säger till mig att jag var så liten för att vara där och ta med till ett hus så jag kan sova i huset som 8 dagar och då ska jag byta till ett annat hus för att vänta ytterligare 5 dagar de var så trevlig att prata med mig och för att spela till mig dem den dagen kom.

Sedan den person som säger "gå och hämta dina saker vi lämnar efter oss." Dina föräldrar är som väntar för dig att komma dit där de är. När jag såg min mamma och pappa, jag känner att jag aldrig se dem på datorn och det känns så bra att se dem. Min pappa betalade folk, när han fick det, för om han inte betalar dem skulle jag inte får komma ut ur bilen, jag var rädd.

När jag läser denna berättelse vid den tiden var det skrivet, mitt hjärta värkte på pärs hon hade gått igenom för att komma till Amerika. Nio år gammal, hon gick till vårt land med främlingar. Hon var barfota, ensam och rädd. Men hon fick dock ett lyckligt slut; hennes modiga resa förde henne till att vara med sina föräldrar som nu bor hon på ett säkert sätt.

De familjer som splittras från sina barn är inte annorlunda än min student. De gick. De var sårad. De var rädda för. Resan var värt dessa svårigheter till dem, eftersom de visste att de skulle föra barnen till säkerhet. De anländer, och deras barn stjäls från dem och de är inspärrade. Dessa barn som nu är i " läger "var bara så rädd, sårad och trött från resan–bara de är nu utan sina föräldrar. De är ensamma.

Jag vill hjälpa till, så jag kallar min företrädare. Det är inte tillräckligt. Jag vill hjälpa till, så jag donera pengar. Det är inte tillräckligt. Jag vill hjälpa till, så jag skriver...det är inte tillräckligt. Jag vill att mina barn ska se tillbaka på denna mörka och fula gången i historien och frågar mig hur jag hjälpte till att stå upp för denna tortyr och orättvisa och jag vill kunna berätta för dem vad jag gjorde för att göra en skillnad.

Bara, jag vet inte hur man gör en skillnad. Där är dessa barn? Jag vet att de finns i mitt tillstånd...men var? Kan jag få ett godkännande att läsa dem, sjunga för dem, krama om dem, borsta deras hår? Kan jag få på en lista för att främja ett barn? Kan jag hjälpa till med administrativa uppgifter såsom att lära sig deras namn och deras föräldrar namn och försöker få ihop dem igen?

Jag är Judiska. Jag är en mamma. Jag är en pedagog, och jag är helt maktlös att hjälpa dessa barn.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar