Ett Löfte Till Min Yngsta Barn: Jag Kommer Att Låta Dig Vara Lite

Det är uttjatat nu erbjuda upp en skriftlig ursäkt för att senare födda barn. För att katalogisera alla de sätt på vilka vi har avslappnad reglerna andra (eller tredje eller fjärde) gången. Att humoristiskt lista de ord som de har lärt sig för tidigt, de filmer de har sett alltför snart, skit mat som de har ätit.

I själva verket, de flesta av dessa artiklar som inte ber om ursäkt på alla men tunt beslöjade föräldrarnas klappar på ryggen för att vara så nonchalant, så lättsam.

Här är sanningen: Om vi är villiga att erkänna det: Det är oskuld våra senare födda barn är alltför ofta offras på altaret av sina äldre syskon. Det bara är.

Sanningen är att det i dagens samhälle — där vi är redshirting våra barn så att de kan vara större, snabbare och äldre än sina kamrater — vi driver våra barn att växa upp snabbare än de borde.

Sanningen är att vi på något sätt har beslutat att vara ung och oskyldig är en svaghet.

Sanningen är att i stället för att uppmuntra våra barn att hålla sig ung, vi trycker på dem — eller åtminstone låta dem — att vara äldre, större, snabbare, hårdare så snart som möjligt.

Sanningen är att vi förväntar oss att våra senare-födda barn har samma kompetens, samma förmågor, på samma sätt som våra firstborns .

Jag är skyldig till detta också. Inte avsiktligt, men min 8-åring har en senare läggdags än sin äldre bror gjorde i den åldern. Han har invigt samtal om ämnen som är ovanför hans betala klass. Han har utsatts för filmer och låtar och situationer som har gjort honom till äldre ut än sina år. Han har mer oberoende och mer ansvar än sin bror gjorde i den åldern. Han föredrar sällskap av sin bror och hans vänner än hans egen åldersgrupp.

Sanningen är, det är bara en del av att vara yngsta syskon.

Och det är inte allt dåligt.

Men det betyder inte att vi inte ska lyssna på dem när de berättar för oss uttryckligen eller omedvetet — för att det fortfarande är liten. Att de måste vara liten.

Den andra natten var jag som satt vid bordet när mina pojkar var med middag. Vi hade ett bra samtal om det roliga som vi hade haft tidigare. Inga fanfarer eller provokation, min 8-åriga tyst gled ner från sin stol och klättrade upp bakom mig, sittande själv ovanpå min stol, och började leka med mitt hår — på det sätt han gjorde när han var 4.

Cameron Reeves

Jag behövde inte säga något. Jag talade inte om för honom att avsluta sin middag. Jag hade inte förmana honom för att få upp från bordet. Jag talade inte om för honom att vi inte har tid.

Vi bara fortsatte att prata som han plockade upp bitar av mitt hår och tyst twirled dem runt hans fingrar. Han sträckte sig efter hårband som passerar för ett armband på min handled och försökte att samla in mitt hår i en hästsvans.

Efter några minuter av vad som bara kan beskrivas som att knyta mitt hår i knop, jag frågade honom om han ville ha lite hjälp. Istället för att omedelbart sprängfylld på mitt förslag att det var något han inte kunde göra på sin egen, han mjukt sade ja.

Jag insåg i samma ögonblick hur ofta har vi nyligen varit behandlar honom precis som sin äldre bror. Jag insåg att vi har glömt bort att han fortfarande är liten.

Jag tänkte på hur många gånger har han ville spela spel som var långt under hans intellektuella prime. Att för varje gång han bad om att spela Alfapet, han frågade även att spela Rännor och Stegar.

Jag tänkte på det häromkvällen när de drog vi sätta den gamla styrelsen böcker och fnittrade när vi läser dem högt för första gången i år.

Jag tänkte på de gånger när han vill sitta i mitt knä och gosa.

Cameron Reeves

Och så, min söta pojke, jag gör dig detta löfte:

Jag lovar att jag kommer komma ihåg att du är knappt 8. Jag kommer att försöka så svårt att komma ihåg att inte förvänta sig samma saker som jag förväntar mig från din bror.

Jag lovar att jag kommer att odla den magi som du ser i världen.

Jag lovar att jag inte kommer att skynda dig genom dina berättelser, full av utsökta detaljer, eftersom din bror har någonstans att vara och något att göra.

Jag kommer att läsa bilderböcker och inte bara kapitel böcker. Jag kommer att få tillbaka det roliga röster och peka på den fåniga bilder.

Jag kommer fortfarande vara med dig när du krypa upp i mitt knä, även när det är en hög av tvätt eller en stapel av rätter som behöver göras.

Jag kommer alltid att titta på Nicke Nyfiken även om din bror vill titta på Star Wars .

Jag kommer att titta på när du spelar Hajar och Elritsa med de stora barnen i poolen en liten stund innan jag får i och under vattnet tebjudningar med dig och heja din krokiga handstående.

Jag kommer att skydda dig så länge jag kan från nyheter , sorg, hat, även om det innebär att du är den sista att veta något. Jag kommer att skydda dig från att de sätt på vilka människor kan skada varandra.

Jag kommer att säga att du är för ung, och även om du kan låtsas vara galen, jag vet att du är i hemlighet tacksam.

Jag kommer att lyssna när du berätta att du förtjänar att vara alldeles för liten. När din hjärna och ditt hjärta och din själ kan inte hålla jämna steg med den frenetiska takten i världen runt omkring dig.

Jag lovar att jag kommer att ge dig den frihet du vill ha, men också den vägledning du behöver.

Jag lovar att jag inte kommer att skynda dig genom din barndom. Jag kommer inte att önska bort din barndom.

Jag kommer att sätta dig ihop när du faller isär. Jag kommer att hålla din hand. Jag kommer att hålla ditt hjärta. Jag kommer att älska dig hårt.

ADVERT

Lägg till din kommentar