Hitta En Photog Du Älskar Och Du kommer Aldrig att Ångra att Sprita Ut För Professionella Bilder

Vi fick först professionella bilder av Blaise när han var 9 månader gammal. (Jag hittade en vän från college som gjorde mest journalistik saker och upptäckte senare att vi var ett av hans första kunder.) Vi var skeptiska. Jag menar, vi hade kamera telefoner, så baby bilder var allestädes närvarande. Och det är inte som vi planerat att vara i bilder — vi ville bara ögonblicksbilder av honom, vara honom. Ingenting egentligen innebär. Vi är inte ställde in, och det finns en begränsad förmåga att utgöra en 9 månader gammal ändå.

Men Forrest, fotografer, som belastar oss vad som visade sig vara ett kriminellt lågt pris, han var en gammal vän som jag litade på, och vi har inte mycket att förlora. Så vi träffade honom på en lokal park. Han knäppte pic efter pic: Blaise balanserad i ett träd. Blaise få sin tröja förändrats. Blaise krypande. Blaise bära pappas solglasögon.

Forrest Clonts Studio

De var fenomenal, och jag var såld.

Det är därför vi gör det till en vana att få professionella fotografier gjort varje år eller så. Vi har använt tre olika photogs, alla vänner. Och medan en av dem tenderar mot poserade fotografi — som är anledningen till att vi inte använder henne på en regelbunden basis — de andra två följde i stort sett mina barn runt medan de spelade och försökte att vara så diskret som möjligt. Dessa bilder är värt varje cent som vi betalade.

De poserade för bilderna är söt, verkligen. Jag tar dem själv. Jag gör barnen ställer upp på söndagar mot en anständig bakgrund, och jag knäppa några bilder av dem klädd i sina Prince George passar (3 - och 5-åringar) och hans tredelad kostym (7 år gammal).

Jag är alltid med mig min kamera (och kameran jag menar iPhone) ur min väska och skrek: "Stå still och titta på Mamma!" Jag sluta med bedårande bilder på mina pojkar som står med varandra, poserade bredvid Lego-bord, hålla paddor ut till kameran, och droppande vatten på splash-pad. Dessa ställs. Detta är min "lookit birdie!" bilder. Och medan barnen ser alltid söt, och du kan alltid se deras personligheter, de är inte de samma som bilder av dem att faktiskt spela. Bilder min photogs ta.

AGPcollective

För en av vår fotografering sessioner, min har jag känt-dig-för-mitt-skola-artsy-aktivist vän Sarah mötte oss på min mammas gård. Mina barn mestadels bestämde sig för att vara shirtless. Hon knäppte bilder av Blaise i skallen shorts och stövlar klättring genom en grind mot hästar. I augusti mumsa mogna björnbär. Av Blaise poserar med en pinne, som ser ut för hela världen som ett barn på Robin Hood. Av honom hukande ner i ett kål patch. Och hon tog även ett par av mig håller barnet, och hon fick mig att se söt. Hon vet vinklar och ljus och allt som jazz vi normal helg Instagramers inte. Det är vad du betalar för, och det är värt pengarna. Vet du när du ser dessa bilder.

Vår senaste fotosession som hände nyligen. Vi möttes i en park med en bäck, klädde barnen på knappen-downs med uppkavlade ärmar, och överlämnade dem nät. Elritsa var jagad. Vattnet plaskade. Gungor var svängde på, och trädgrenar klättrade. Jag såg en förhandsvisning och tänkte: Det är så jag vill minnas att mina pojkar. Inte uppradade i rad, men kör i fläckig solljus efter fisk långt snabbare och smartare än de, allt i vårens explosion av gröna löv. Ja, detta är mitt barn.

Jag vet att kostnaden kan vara en faktor. Men om du har råd med det, få det att hända. Hitta ett fotografer och låt dem svans dina barn i en av dina favorit platser.

Eller fråga runt på ett universitet för ett fotografi eller journalistik student som vill bygga sin portfolio. Du behöver någon som får ljus och vinklar. Om du har tur, du kan hjälpa till att bygga en karriär — priserna vi betalade varierade vilt mellan en unestablished fotograf och ett etablerat en.

AGPcollective

Och om du är modig nog, få i den jävla bilden. Tjugo år från nu, ser tillbaka på dessa minnen, dina barn kommer inte bry att magen inte var perfekt eller om du hade en dubbelhaka eller om du inte bär airbrushed makeup. De kommer att bry sig om att de har en bild av sin mamma att leka med dem. Jag låter Forrest ta bilder av mig att trycka mina barn på gungor, även om jag ryser av att se vad jag ska se ut — jag hatar hur jag ser på bilder, som är ganska mycket ett universellt fenomen .

Vi har alla dessa bilder på våra väggar. En av dem gjorde våra julkort för ett år. Ser mig omkring, ser jag tre bilder från den mer pose-y fotografer (innan hon gick för pose-y) all blåst upp och underbara. Jag ser ett stort montage av Sarah arbete i min hall. Forrest arbete är överallt. Jag är tacksam för dessa bilder, för ett annat par ögon att se skönhet i mina barn. Det ger mig en chans att titta på dem på ett nytt sätt, kanske med ett nytt uttryck, kanske till och med detaljer som jag aldrig skulle märka.

Bilderna är värt alla pengar vi spenderar på dem. Jag vet att de verkar som en lyx i både tid och pengar. Jag vet att de kan verka oseriöst i en ålder av smartphones. Men vi är så tacksamma för dessa minnen av sin barndom. Och vi kommer alltid att vara.

ADVERT

Lägg till din kommentar