Jag är En före detta skollärare Som inte Vill Skicka Mina Barn Till Offentliga Skolor

Mitt äldsta barn börjar på dagis i lite över ett år, och tänker på det fyller mitt hjärta med panik.

Det borde inte vara så svårt. Särskilt inte för mig. Jag är en före detta förskollärare. Men det skrämmer mig.

Naturligtvis, nyheter hjälper inte. Oavsett ålder, våra skolor är fyllda med våra barn. Du vill tro att byggnaderna skulle vara ogenomtränglig, men de är långt ifrån det. Insikten att det är en plats för våra barn ska vara säkraste kan förvandla sig till en skjutbana för deranged killers är skrämmande.

Tyvärr, det är inte bara det att men. Våra skolor är inte våra barn på så många sätt. Det är den utbildning jag vet att min dotter kommer att få. Ni måste förstå: min avsikt är inte att bash offentliga lärare på något sätt. Majoriteten av dem är heliga bland oss. De är överarbetade, underbetalda, och inte uppskattad. De arbetar outtröttligt för att få lite liv bättre. Men de är begränsade av en system som förtrycker dem .

Alla narcissistiska mamma stolthet åt sidan, min dotter är ganska akademiskt avancerade för sin ålder. Hon kommer att läsa långt innan hon börjar på dagis. Vi jobbar på att nu eftersom hon har uttryckt en stark önskan om att lära sig att läsa. Jag kommer inte att kväva att kärlek för kunskap. Hon plockar upp snabbt och det kommer inte ta lång tid.

Så när hon kommer in på dagis, hon kommer inte bara att läsa, men läser väl över nivån. Jag borde vara överlycklig för det. Men jag är inte för att jag vet hur det fungerar. Om hon är lycklig, får hon en lärare som gör för mycket. Som strävar efter att hitta ett arbete som utmanar henne, helt separat från läroplanen de undervisar alla andra. De skulle hitta dessa resurser, men har inte tid att arbeta med henne om det. De prioriteringar som kommer att alltid vara elever som kämpar. Som det ska vara. Men det är helt enkelt inte tillräckligt med tid på dagen att få allt gjort.

Kanske plockar hon upp på henne extra studier ensam, kanske hon inte. Hursomhelst, hennes utbildning har cheapened eftersom hon kunde göra samma sak hemma, men med hjälp.

Och om hon var en låg-förformning student. Hon skulle vara men en av många. Hon skulle få mycket mer uppmärksamhet. Men oavsett vad som lärare, hon har sannolikt många andra studenter som desperat behöver hennes och en person kan endast vara på så många ställen på en gång. Löjligt klass storlekar sammansatta detta problem. Bristande tillgång till de resurser som krävs helt set i hela ekvationen upp för att misslyckas.

I slutet av dagen, jag vet att min dotter, mycket som miljontals andra barn, inte kommer att få den utbildning hon förtjänar.

Här är det dock. Det är också smärtar mig att inte tycker om att skicka min dotter till offentliga skolor. Eftersom folk gillar mig misstag gör problemet värre. Som vår regering driver att privatisera utbildning, vi ger i och tillåta dem att göra just det. Vi drar våra elever ur hem och skola eller vi sätta våra barn i privata skolor och ta ut pengar ur en redan konkurs system. Lämna de andra barnen hamna ännu mer på efterkälken som sprickor i grunden av vårt system växa djupare.

Det är en möjlighet, jag skall en dag återvända för att undervisa i offentliga skolor mig själv. Jag hoppas att jag har en förståelse rektor som låter tjejer bo efter skolan varje dag när jag jobbar sent. Jag kommer fortfarande ta saker hem för att arbeta på. Ofta kommer jag få migrän från stress, och bär mitt elever och hem i mitt hjärta varje natt. Och jag kommer att känna mig skyldig för att jag har att välja mellan att spendera tid med mina egna barn, eller forska fram nya idéer och lösningar för att hjälpa mitt kämpande studenter. Jag älskar mina elever, och tanken på mitt jobb, men ogillar det sätt på vilket jag är tvungen att göra det. Det jag inte ser fram emot heller.

Lyckligtvis, det är inte dags ännu. Jag har ett år på sig att avgöra, och jag planerar att skjuta upp det till sista sekund, medan internt bekymrar dig över det vardagliga. Hursomhelst barn förlorar. Hur känner du dig?

ADVERT

Lägg till din kommentar