Problemet Med Den "Fruktansvärda Tvåor'

Jag är glad att meddela att jag är klar med den Fruktansvärt Tvåor . Jag säger inte detta för att göra dig som kämpar för att hantera en kråka-ätande barn mår dåligt. Jag säger det för att jag överlevde och att du kommer också. Jag har tre barn, och inte för att konstatera det uppenbara, men de var alla två en gång. Även om jag har en fyra år gammal nu, och hon är en lite mer funktionell än en två år gammal, men hon är fortfarande en ganska stor idiot ibland.

Ser tillbaka på Tvåor, jag måste erkänna, i stunden, de var frustrerande, men de verkligen inte att fruktansvärt. Visst, två-åringar är frustrerande, högt liten människa med mycket utvecklande tillväxt som händer, men det är verkligheten för att acceptera att de är, i själva verket, utveckla , som kommer att göra hela denna strävan lite mer uthärdligt.

Och jag vet, jag vet... du kan faktiskt vara att försöka att läsa den här med snor nosed två-åriga ansluten till din ben, torka snorkråkor på dina byxor och skriker, allt medan rullande ögon. Men det är sant.

Som pappa till en två-åring, att jag tillbringade så mycket tid på att fråga "varför?" Varför har mitt barn bara ta sina byxor av vid Målet? Varför gjorde de försöker att äta hundbajs? Varför kommer de inte att låta mig kissa ensam?

Så småningom började jag att acceptera att det som jag hade att göra med var en mycket råvara. Jag övergav logik och accepterat, i djupet av mitt väsen, för att min två år gamla var bara att försöka lista allt ut. Och det var först då som jag slutade vilja att tända eld på huset.

Att leva med en två-år-gamla känns som att leva med en radiobil, föraren vidrör inte ratten, foten på gasen. Ditt jobb som förälder är att hjälpa föraren lära sig att använda bromsen, och att styra, och hur man sluta smäller in allt värdefullt. Och samtidigt som det låter lätt, att inse att föraren inte kan kommunicera så bra så du har att lära dem hur man talar först. Också, de bajs sina byxor på regelbunden.

Jag kunde gå på, men du får idén. Du kan inte sparka detta driver ut ur huset eftersom det finns lagar mot det — och du också älskar dem sönder — så du har att lära dem så att de en dag kan du lära dig att leva med varandra. Ja, det är frustrerande, men i slutändan är det inte den två år gamla är fel. Och just där, i den insikten, är där du kommer att hitta ditt lugn.

Detta gör att man känner sig bättre om det hela? Jag hoppas det. Eftersom det blir bättre. Det är en långsam process, men så småningom liten flicka lär sig att ta hjulet. De lär sig att använda bromsen. Och de slutar bajsa sina byxor. De slutar komma upp innan Gud skapade jorden för en string ost.

Och naturligtvis, det är mer än bara Tvåor. Enligt min mening, i det ögonblick ett barn börjar gå, ditt liv börjar ta slut. Och när de kan slå på TV: n i morgon, ditt liv börjar igen. Men just där, i hjärtat av alla som är Tvåor, tar en stund att stanna upp och inse att detta barn inte gör något av det avsiktligt och att de inte faktiskt försöka att sätta världen i brand, och att vad de verkligen behöver är din kärlek och vägledning för att lära dem hur man gör, vad människor gör, kan hjälpa dig att sluta känna som om du kommer bonkers.

Jag kan fortfarande minnas den stund min yngsta först använde pottan. Jag stod över henne i toaletten. Hon satt där med sin lilla benen dinglande 7 cm ovanför golvet, Peppa Gris underkläder runt vrister. Hon tittade upp på mig med den mjukaste, skönaste lilla leende, som tycktes säga, "Tack." Eller åtminstone det är vad jag sade till mig själv sägs det. Det bidrar till att göra saker. Jag måste erkänna, även om jag kände en enorm känsla av tillfredsställelse i det ögonblicket, som jag hade verkligen visat min dotter något viktigt. Och faktum var att jag hade.

Så om du är i den tjocka av det, i skyttegravarna Tvåor, jag hör dig. Jag känner din frustration. Jag vet att det är irriterande. Du känner dig kvävd med dem att klättra på dig hela tiden. Du kan inte gå någonstans utan dem och skriker. Kan du inte ta en stunds paus utan att rädslan i bakhuvudet att de kanske i själva verket döda sig själva.

Du är utmattad. Det är ansträngande, jag vet.

Ta tröst i det faktum att, med varje lektion lärt sig, med varje korrigering, med varje liten milstolpe att de börjar agera mer som en riktig människa. Och ärligt talat, det är vad du är i den för. Du skapar funktionella människor.

Detta är början. Detta är början på deras långa resa, och du är där för att hjälpa till att lägga ner de första grunderna. När du tänker på det på det sättet, det är ganska häftigt att tänka sig hur långt de kommer att gå. Så håll stark, lugn, och inse att du faktiskt kan göra detta.

Förutom, jag hör tre är värre . Förlåt.

ADVERT

Lägg till din kommentar