Detta Är Problemet Med Graviditet Livsmedel Regler

Sedan jag blev gravid, de flesta dagar jag saknar mental och fysisk styrka för att få upp ur sängen. Jag är illamående hela tiden. För att göra saken värre, från den stund jag vaknar, jag har intensiv hunger smärtor. De är inte gradvis eller patienten, och de utlöser ångest om dagarna måltider.

För ca en månad, stress över vad man ska äta under dagen har varit tillräckligt för att hålla mig på natten. För mycket mat och Jag känner att det är på väg upp . För lite och jag kommer att vara hungrig igen i 45 minuter. Jag vet inte min mage längre.

Allt detta förvärras av trycket att äta så ren och healthfully som möjligt när de är gravida. Naturligtvis, som en gravid kvinna, jag tror att jag bör äta mat som ger näring åt min kropp så bra som möjligt. Men vad händer när trycket att äta rätt hindrar dig från att äta alls? Har vi någonsin ansåg att det sätt som vi har moralized vår kost shames och skrämmer mödrar-att-vara så mycket att de bokstavligen inte kan magen konsekvenserna och välja bort för att äta?

Med min första graviditet, att jag inte har några komplikationer, men min läkare var oroade över min vikt ökar snabbt. De samtal om " titta på min vikt "och begränsa mina portioner fast med mig och ledde till att ett mycket komplicerat förhållande till mat.

Donyae Coles, en helande rättvisa författare och yogalärare i hennes studio, Fat Häxa Yoga hade en liknande erfarenhet. "När jag var gravid med mitt sista barn jag hade graviditetsdiabetes och insåg att det var ute för att hjälpa till att hantera det var inte bra. Plötsligt var det denna idé som nästan allt jag kunde äta var "dåliga" och jag var riktigt usel. Jag vet att för mig den stress och hormoner av graviditeten gjorde bara planerar måltider ett extremt laddat och obehaglig uppgift," förklarade hon.

Som ett resultat, hon gjorde valet att sluta ge mat så mycket kontroll över sitt liv.

"Jag bestämde mig för att sluta moralisera mat under 2012, innan min sista graviditet. Jag insåg att jag var ständigt tänka tillsammans " bra " och "dåliga" villkor och det var att göra mig väldigt olycklig. Jag antog HAES (Health at Every Size) filosofi och började förändra mitt liv till en mer sund relation till mat," sade hon.

Även om jag inte har graviditetsdiabetes, många kvinnor göra, och de meddelanden de får kan orsaka konsekvenser på lång sikt. Panik kring sådana restriktiva äter kan leda till ångest och depression.

"Jag tror att även om min situation hade en medicinsk komponent, hela konceptet av moraliserande mat bara lägger till ytterligare ett lager till stress av graviditeten och skjuter kvinnor i tankeprocesser som inte främjar deras hälsa, säger Svan.

Som Coles beskriver trycket på att äta ett sortiment av färgglada hälsosamma livsmedel har begränsat mig. Att stress är större när det är svårt att hålla det mesta ner. Jag tror, precis som icke-gravida människor, vi borde vara tillräckligt flexibel för att äta uppmärksamt, men förstår att det kommer att finnas tillfällen att vi måste bort från vår ursprungliga plan. Odling av en person är svårt nog utan att slåss stela meddelanden om "dålig" mat och "bra" mat.

"Jag menar självklart inte äta gas station sushi men människor ska känna att de har större möjligheter att lita på sin kropp och lyssna till deras behov i stället för att tvingas till idéer om" det här är bra, det här är dåligt,'", förklarade hon.

Jag arbetar för att få in en liknande mentala rum. Jag kommer inte att straffa mig själv för att ha en smörgås och lite chips om det är det enda min mage accepterar. Det kommer förmodligen att bli ännu fler dagar när jag överleva på äppelmos, ginger ale och apelsiner mandarin. Vid denna punkt i mitt liv, men att hitta styrkan att äta någonting alls är en prestation — och just nu, att det är tillräckligt bra.

ADVERT

Lägg till din kommentar